Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Bogarak Orfűn

2008.08.28. 11:37 | Lowtyo | 10 komment

Címkék: bug bogár vw találkozó treffen orrfű

 

Pécsi is vagyok, bogaras is, egyértelmű volt, hogy az orfűi találkozó idejére szabaddá kell tennem magam és a családot, hogy legalább egy napig kiszakadjak a mókuskerékből és benzingőzzel kevert friss hegyi levegőt szippanthassak tüdőmbe, és a város monoton zaja helyett, számomra oly kedves ciripelést halljak. Folyamatosan figyeltem, mikor lesz pontos dátum a MBK honlapján, hogy még időben kitéphessem a határidő naplómból azt a két oldalt, nehogy lelkesen teleírjam.

Aztán persze semmi sem sikerült úgy, ahogy terveztem. Nyaralni voltunk, majd a kőműveseink mentek üdülni, végül az épületgépészünk, ezért jókora lemaradást kellene behozni az építkezésünkön.
Tisztán látszott, ebből nem lesz hétvégi piknik, helyette viszont közeli kapcsolatba kerülhetek ismét a betonnal teli sárga vödrökkel.
Végül úgy alakult, hogy szombat délben megakadtunk a munkával. Örültem is és bosszús is voltam, mert úgy tűnt mégis mehetek bogárlesre, ugyanakkor újabb héttel kitolódott a ház elkészülésének dátuma.
Ebéd után lefektettük pici lánykámat, majd miután felébredt édesded álmából, összepakoltunk és indultunk.
A pécsi bogaras találkozók mindig nagyon jól szoktak sikerülni. Nem csak a lokálpatrióta mondatja ezt velem, a többi, messziről hozzánk látogatott bogaras is remekül szokta érezni magát a nálunk rendezett találkozókon. Az, hogy idén az orfűi Panoráma Kempingben rendezték meg, különösen kedves a szívemnek, mert 1996-ban itt voltam életemben először ilyen rendezvényen, nem csoda tehát, hogy különösen izgatottan terelgettem autónkat az Orfű felé vezető szűk hegyi út kanyarjaiban.
Pici lányomon látszott, hogy nem fog összejönni apa terve, miszerint addig maradunk, míg lánykám álomra nem hajtja fejét a kemping puha gyepén, a sok futkosástól kifáradva. A kisgyerekesek biztos tudják, milyen, amikor rosszkedvűen ébred egy picurka a délutáni alvásból, a gyermektelenek kedvéért pedig elmondom, nehéz ilyenkor a kedvére tenni, és még nehezebb a szülő hülyeségét ráerőltetni.
És végül a non plus ultra. A harmadik kattintásnál kiírta a fényképezőm, hogy bizony kevés coulomb szaladgál az akkumulátorában ahhoz, hogy munkára lehessen fogni. Jobb híján tehát maradt a telefonnal fényképezés, amit iszonyatosan gyűlölök.
Nem mondhatnám, hogy ez volt a legnagyobb találkozó, amin voltam, talán 20-30 autó lehetett összesen, azonban nem is ez a fontos. Sokkal inkább az, hogy akik ott voltak szemmel láthatóan remekül érezték magukat. Kellenek is az ilyen kisebb találkozók, mert ezek jóval otthonosabb légkörben telnek, mint a több száz autót felvonultató nagy, nemzetközi összejövetelek, amiket viszont más miatt szeretünk. A bogarasok alapjában kedves, barátságos emberek és egy picit valóban „bogarasok”. Bárkihez odamehetsz, kérdezgethetsz tőle, beszélgethetsz vele műszaki dolgokról, vagy csak egyszerűen rácsodálkozhatsz a gépére, nem fog elzavarni. Kövér Zolit szoktam emlegetni, aki igen kemény srác volt, nem egyszer gyűlt meg a baja a hatóságokkal, de legalább akkora szíve volt, mint a mája, és oda is adta volna bármelyik bogarasnak. Sajnos nem fogjuk többet látni egy találkozón se, de biztos, hogy az égi aszfaltcsíkokon egy irtózatos hangú buggy-val riogatja a többi holtat.
Nosztalgiáztunk picit a nejemmel, megkerestük azt a helyet, ahol, anno 12 éve, két tizenéves nagyonszerelmes fiatal parkolt, picit kopott autójukkal, csináltunk pár fényképet onnan, ahonnan akkoriban fényképeztünk, nézegettük a használt kincseket, majd kiültünk a füves domboldalba és onnan figyeltük, hogyan próbálják ügyességüket összemérni a srácok. Nem zavart, hogy borult az ég, hogy parlagfüvek közt ülünk és pici tündérem vidáman cirógatja arcomat valami kétes kinézetű gazzal, amire biztos allergiás vagyok. Friss levegőn voltunk, kedves emberek közt, és a tücskök ciripelését elnyomta a nagyobb fajta ízeltlábúakból előtörő muzsika. Az ott töltött rövidke idő felért egy jófajta wellness hétvégével.
Máig vallom, a bogár nem egyszerűen egy autó, hanem egy életforma. Akit egyszer megfertőz, sosem szabadul többé. Én sem tervezem. Jövőre pedig remélem ismét lesz Pécsen, vagy környékén találkozó.

 

  




A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr14631680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerhard 2008.08.28. 12:57:53

Köszi, hogy a lehető legméltóbb helyen emlékezel meg Zoliról. A büdös életben nem fogom elfelejteni a buggyt, Porschékat, Vw-kat és egyéb járműveket, amikkel megállt a ház előtt és a nagyra nyitott szemű/szájú hülyegyereknek (én) hozott mézes zserbót átadva elindultunk egy körre a Mecseken. Ha ő nincs, valószínüleg sosem ülök BMW motoron, Trabi dugattyús MZ blokkos gokartot sem vezetek, nem próbálhatom ki a 911-es hátsó ülését, és a család sem lesz egyértelműen BMW és VW mániás. Az első fauvém most készül eredetire, Golf 1, és ki van nézve egy rossz állapotú, restaurálást igénylő bogár, talán télen meg tudom venni. Köszönöm még egyszer! Üdv: az egykori unokaöccs

Lowtyo 2008.08.28. 13:58:16

Gerhard: Zoli egy jelenség volt. Elsőre talán picit sok is, de ha megísmerted, rájöttél, hogy valóban bármire képes a barátaiért. Ha valahol megjelent, biztos, hogy emlékezetes perceket szerzett mindenkinek. Hetekig lehetne mesélni a történeteit. Még 96-ban láttam először a postban is említett orfűi találkozón, aztán mindíg összefutottunk, egy-egy bogártalálkozón. Igazából egy pesti úton barátkoztunk össze, aztán nemsokra rá elment. Kár érte. Nejem, Orfűről hazafelé jegyezte meg, hogy egy bogras találkozó Zoli nélkül, már nem az igazi.

NGA 2008.08.28. 18:34:43

Kövér Zoli: Hát istenem, most fent van, és onnan néz bennünket. Ha kimondtuk a nevét a garázsnál, 5 perc mulva megjelent. Éjjel 2-kor felhivott, hogy Gábor, mi is a neve annak a felninek? Majd mikor mondom neki, hogy mennyi az idő, akkor nevetve mondta, ha valakinek be van kapcsolva a telefonja, az ne csodálkozzon, ha felhivják. Volt, hogy este hivott, hogy segitsek vontatni a Porsche-t, vagy volt, hogy hivtam, hogy Zoli, betojt a fékem a bogáron. 5 perc mulva ott volt segiteni. Aztán néha eltünt egy időre, majd megjelent, kiderült, hogy éppen "üdült". Sokat jártam ki hozzá kertvárosba, a pincébe, ahol a rengeteg cucca volt. Sok mindent lehetett rá mondani, de igazi barát volt. Millió emlékem van vele kapcsolatban, mivel mondhatni, megtisztelt a barátságával. Előjönnek a kis emlékek, amikor egy szélvédő nélküli kabriót vontattak le Érdről, és benne ült. Meg amikor megjelent a garázsomnál a kismotorjával, vagy a Mazdával, amibe Playstation kormányt tett. Emlékszem az autókozmetikára, ahol dolgozott. Arra is, amikor rábeszélt, hogy cseréljem el a bogaram, és igy lett neki a Karmannja. (nekem meg 100e minuszom :-) ) Képes volt éjjel lemenni érte Siklósra. Hihetetlen ember volt. Ahányszor elmegyek a Scientologiai épület elött, ökölbe szorul a kezem. Ők tették tönkre. Nagyon fájdalmasan érintett a halála, és nagy űrt hagyott maga után. Nyugodj békében Zoli!

NGA 2008.08.28. 18:45:05

Lowtyo: Mi ismerjók egymást akkor személyesen is?

Gusty 2008.08.28. 19:50:28

55bogár volt pontosan, de sajnos még ez is elmarad a szokásostól , de mostanában ennak is örülni kell, azért igyekszünk de a Zolit biztos nem tudjuk pótolni soha....
-egyik szervező

Lowtyo 2008.08.28. 20:47:13

NGA: nem tudom, lehet. Bár nem én voltam Zoli legnagyobb barátja, az elején inkább én ismertem őt, mint Ő engem, de aki egyszer volt egy találkozón, ahol Zoli is ott volt, tuti tudja ki Ő. Aztán a halála előtt nemsokkal egy pesti úton haverkodtunk össze igazán. Akkor mesélt a terveiről, a kozmetikáról, aztán egyszer csak jött a hír. A scientológusok tolják a seggükbe a csodarúdjukat.

Gusty: Örülök, hogy ott lehettem, remélem jövőre is sikerül összehoznotok egy hasonlóan hangulatos találkozót. Sosem az számít hányan vannak, hanem, hogy kik. Nekünk nagyon kellemesen telt az a pár óra amit ott töltöttünk. Köszönjük.

NGA 2008.08.28. 21:15:24

Lowtyo: Minden szavaddal egyetértek.
Talán igy ismerős leszek:

Előző bogaram:
kepfeltoltes.hu/080828/elozo_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Mostani bogaram:
kepfeltoltes.hu/080828/most_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Lowtyo 2008.08.28. 21:31:40

NGA: az előző bogaradat sokszor láttam pécsen, de bevallom nem tudom ki vagy. Pár éve nincs bogaram, illetve garázsba várja a felújítást, ezért csak látogatóba járok találkozókra. Meg néha bütykörészek a haverom autóján. Sza, egyre kevesebb bogarast ismerek. Viszont a mostani bogaradra emlékszem a találkozóról.

Sam8888 2008.08.30. 20:11:25

Ma erre felénk is volt bogaras találkozó! (Kaposvár és környéke (Toponár, Kaposfüred, stb.)) Tele volt bogarakkal, buggykkal, T1-es terroristabuszokkal meg minden!

wob974 2008.08.31. 21:14:35

Ott voltam ezen a talin.
Dagiékkal állandóan a Kövér kyutyájára vigyáztunk.
Kövér egy jelenség volt kelléke a találkozóknak.
süti beállítások módosítása