Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Road trip

2008.10.28. 15:00 | Lowtyo | 6 komment

Címkék: trip 2008 treffen belsoseg autofilia mohr

Kedves mindenki, drága olvasók!
Sanyival tervezett élő tudósításunk a találkozóra vezető útról sajnos már az első megállónál kudarcba fulladt. Annak anyagát még csak-csak sikerült eljuttatnunk prokeenak, hogy kitegye a blogra, de aztán a drótnélküli netünk dobott egy errort lefedettség hiányába, majd a kis noteszgépünk akkuja adta fel a küzdelmet. Pedig lett volna miről tudósítanunk elhihetitek, talán mindent elmondtam azzal, hogy a 190 km-es utat 5 óra alatt tettük meg. Kárpótlásul ma nekiestünk egy rövid összefoglaló készítésének Sanyival.

Elindultunk. Sanyi 626-os kombi Mazdáját választottuk gazdaságossági okokból a túrához, mégis csak fele annyi naftával elgurul, mint az én csirkém, meg ugye szép is, az sem hátrány egy autós találkozón. Bevallom kiváncsi voltam az autóra, amiben még sosem ültem, pedig pár percre lakunk egymástól, de valahogy sosem jött össze. Ráadásul Sanyi megkért, hogy a AF-en futó Youngtimer Olimpics sorozatához írjak pár elfogulatlan szót a járműről. Hamarosan....

Úgy terveztük, hogy utunk során minden érdekes dologról beszámolunk, ezért vittünk noteszgépet, meg drót nélküli netet és persze nálunk volt a DOLOG, amit oMmnak szántunk és aminek utómunkálatait az út során terveztünk befejezni.

Első állomásunkról még csak-csak sikerült pár képet küldeni, aztán megadta magát a technika. Az ominózus motoros baleset helyszínén, egy hegyi szerpentínen nem egyszerű megállni, így amíg Sanyi egy pihenőnél félreállva próbált életet lehelni a technikába, addig én a harmatos fűben gyalogolva próbáltam megközelíteni a helyszint. Az eredmény kb 1,5 km gyaloglás és egy átázott dorkó, nomeg a képek. Nem csoda, hogy egy darabig nem volt kedvem kiszállni az autóból, meg persze 20 km-t sem jöttűnk otthonról mégis több mint egy órája úton voltunk már.


Iregszemcsén lett volna a következő megálló, ahol Sanyi szerint isteni melegszendvicset lehet enni.

De nem volt, úgyhogy maradt a magyaros parasztburger a'la sok hagymakarika, kevés minden más + extra ketchup és majonéz. Nyammogás közben felfedeztünk egy jobb sorsra érdemes oldschool Nissan Patrol "rambo típusú" terepes jószágot. Aztán rövid aggódás a hagymaszag miatt, és uccu neki megint – a szilva polaritása úgyis más, majd kiütik egymást... 

Nekifeszültünk az útnak - innen Lowtyo vezetett én meg rettegtem. Mire Tiborunk is kezdett volna összeszokni a technikával, megérkeztünk Siófokra ahol eltökélt szándékunk volt egy kereskedelmi egység látogatása, hiszen a DOLOG tervei már készen, ellenben még csak az alap volt adott.

Ja, közben belefutottunk egy mókás kis hancúrválogatottba. Név szerint: Bukfenc, Ordas, és a franctudjamárki, de őt egy veretős citromsárga nagy Landcruiser húzta - karbondobbal:)

Nos, ott tartottunk hogy megálltunk Siófokon. Ommnak meglepi...

Olyanok voltunk mint a rossz férj, aznap hazafelé vettük meg az ajándékot. Ezt ellensúlyozandó igényes és költséges csecsebecsét terveztünk, és ha már igényesség és egzotikum, akkor nyilván Nagy-Britannia, hát mi sem tettünk másképp, a brit korona egyik helyi egységét választottuk. És munkába kezdtünk, hogy végre megszülessen agyunk közös szülötte az ÄNÄL ÄTÄKKER.

És asszem itt tettük fel az i-re a pontot. Überelni már nem tudtuk semmivel az AA-t és időnk is fogytán volt. Arra persze még maradt elég, hogy elkortyoljunk egy amorettot. Siófokon mindig megállok a kékfehérnél, mert isteni gépes szmötyijük van, bár én mindig felrakom az autó tetejére a poharat Sanyi viszont világosan tudtomra hozta, hogy ez nem az az autó.

Ezek után a Guy Richie féle időugrásos technikával élve a következő akciók voltak eseményhorizontunkon. A délelőttöt felemésztő kalandoktól elpilledve, gyorsan feldobáltuk a Tecsós Swarovsky "ékköveket" a cuccra. Elhelyeztük rajta a szerelem egyetemes jeleit, majd megfelelő mennyiségű ezüst csillámporral vontuk be markolatát. Bevágtuk a gép potrohába, kiröhögtünk egy jobb sorsra érdemes Mantát, és feltöltöttük magunkat az M7-re.

Fehérvárnál hirtelen balos, majd irány Mór. Mivel navigációt nem használunk, telefonos segítséget kértünk tomnemtom kollégától. Ez a következő képpen hangzott:

- Na, és akkor hol kell lefordulni?

- Lesz egy tábla. Ki van rá írva, hogy Mór meg valami. Na ott ne forduljatok le!

 




A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr88733697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sabc 2008.10.28. 15:24:45

Súúúlyos elmebetegek. :)))

series_one (törölt) 2008.10.28. 15:38:48

ezt az itt fordulj le, ott fordulj le dolgot mi is megettük, pedig mi a benzinkúton próbálkoztunk.
arra jutottunk, hogy ááááezhülye, mi tudunk jobbat is.
tudtunk.

Kifordított kacagány 2008.10.28. 19:41:01

nagy cucc, mi navigációval is eltévedtünk.

Tommi 2008.10.28. 19:52:08

Hazafelé meg miattam kellett forgolászni... Mégegyszer bocsánat és mégegyszer köszönöm a hazautat kedves Kifordított kacagány és kedves Házisárkányodnak is!

Kifordított kacagány 2008.10.28. 21:16:23

ugyan, nincs mit, épp arra jártunk.....és szokás szerint eltévedtünk.......pedig kivételesen nem a zasszony navigált:)
süti beállítások módosítása