Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Álomadalom...

2008.12.18. 09:00 | Sanyi. | 4 komment

Címkék: flash zene álom

Az a nagy büdös helyzet, hogy mostanában nincs időm autózni. Persze nyilván sokat megyek, de nem AZZAL, hanem a kis poloskával. Az idő is szar, borongós az ember kedve. Este ülök a fotelben, bambulok ki a fejemből, és azon veszem észre magam, hogy elkalandoztak a gondolataim. A tévében épp műtőket sztárolnak, vagy sztárokat műtenek franc se tudja. Tv ki, Hi-Fi be...és máris folytatódik a tél esti foteles-zenés flashelgetés.
Persze az első ami az ember eszébe jut ebben a gatya időben az a nyár!
Hejj, nincs is jobb annál! Ablakok le - a klíma rabszolgává tesz! - tetőablak kinyit, könyök ki. Valami jó kis hegyi szerpentin, mondjuk Orfű, 4, 1500-2000 f/min. Nyomatékból. Cél a strand! Raszta pléd hátul, csapat jól mulat.


Irie Maffia - Hands Up

Aztán amikor az ember beér az erdőbe, megváltoznak a fények.

A nap kellemes süt át a levelek közt, az út kanyarog. A déli fények megtörnek az út menti csupasz kőfalakon. Tudom, hogy vár a homokos partu tó. Hátul bent a csónak, perceken belűl itt az egész napos lazulás, hesszelés, palacsintazabálás. Loco! Loco! Ezt neked Lowtyo. ;)


Fun Lovin Criminals - Loco

De holnap munka van. Korán kelés.

Néha van hogy elkap a hév - és ha tudom, hogy nem mozdulok az irodából, hát az "Öregasszonnyal" megyek. A legjobban a tavaszi/őszi reggeleket szeretem. 6 óra környékén még kicsi a forgalom. A munkahelyem majd 40 km-re van otthontól. Irány a puszta. Irány napkelet. Az ember még tompa, behuppan a sötétszürke plüss beltérbe. A fólia jótékony szürkületet varázsol a beltérre, és az agyra. Elindulok, nem kell tolni ráérek, odaérek. 2-3000-es fordulaton morog a gép, van benne valami megnyugtató békesség. Közben a lankákon az egyenes úton haladva, ébredezni kezd a nap, feltűnik, és narancsba borítja a láthatárt. Nincs is jobb ilyenkor egy jó kis Colorstar lemeznél...


Colorstar - Morning Call

Persze akad amikor mégis menni kell.

Ilyenkor szerencsére el tudom számoltatni a költségeket, és néha annak is örülök, ha sietni kell. :) Cél kinézése valami netes útvonaltervezővel. Menetidő felmér. Oszt 2-vel. Órák egyeztet, kocsiba beül, motor melegít, zene keres.
Jájj, azért jó dolog néha tiporni neki. Imádom a feszes váltásokat - quickshifter rulez - az 5-6000-es fordulaton forgó motor hangját és a kanyarvételeket. A legnagyobb varázslat, ha az ember forgalmatlan utat fog ki, ráadásul olyat aminek ritmusa a zenéhez passzol. Ilyenkor az sem baj ha üvölt! Üvölt a gép is. :)


Audioslave - Cochise

Faster pussycat! Faster! Kill! Kill!


Rage Against The Machine - Renegades Of Funk

Mikor eljő az sötétség...
Hazatér lassan az ember, a városok fényei égnek. Ha távolról jövünk hazafelé annak is megvan a maga hangulata. Fáradt már az ember, de még nincs vége az útnak. Beesteledett, haladnánk, de folyton városok...
Megvan a vibrálás, lépnénk. Folyton a gázon a lábunk, pöccintenénk nyomban amint tér nyílik rá, de csak csorgunk. Nem lehet. 50, ott a pedál a második fojtószelep nyitási pontján. Néha rápöcc, hátba rúg, elvesz. Mi is lenne ideillőbb, mint a hip-hop, no nem valami kommersz szar, legyünk igényesek! Nem mellesleg a világ egyik legjobb klipje. ;)


The Roots - Feel Right

És végre hazatérünk...

Pécsen lakom, szeretem ezt a várost minden nyűgjével s bajával. A belváros sárgás fényei, ahogy megcsillannak a Mazda leírhatatlan színű fényezésén, és óarannyá varázsolják azt. A halvány fólia a térrel. Az üres utakon érezni a kocsi lüktetését. Belepillantani a járókelők szemébe érdekes kaland. Kóbor szellemként csorogni az utakon...a gondolatpornóban leírt érzések...és lassan a megérkezés öröme.


Mc Solar - Nouvea Western




Szerintünk : : (3/5)
Szerintetek : (3/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr53827940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lowtyo 2008.12.18. 10:48:17

Pécsen is lakunk, kopaszok is vagyunk, meg persze autóbuzik is, Fun Lovin' Criminalsnak már örültem egyszer, mikor megtaláltam a CD-t az autódban, de most MC Solaarral is nagyon kellemesen megleptél. És igen, messziről látni este Pécs fényeit, minden tükének megmelengeti a szívét.

Hep! 2008.12.18. 17:57:51

széép.szééép. :)

baowah · http://baowah.blog.hu 2008.12.18. 22:48:55

jó kis válogatás.

nekem ugrott a kulso meghajtom rajta sok-sok-sokezer dallal. Többek között ezek is rajta voltak. mind.

Sanyi. · http://www.sopianaedeluxe.blog.hu 2008.12.19. 08:00:15

Szívesen megosztom amim van;)

Ha Pista szocializálódott már, rajta keresztűl elérsz. Mondom, Mondod, Töltöm, Töltöd.
süti beállítások módosítása