Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Esélyegyenlőség - japán módra

2009.03.13. 13:00 | miluman | 5 komment

Címkék: japán drift esélyegyenlőség hycomat

A drift, mint autósport nem épp egyszerűségéről híres, hisz rengeteg dologra kell egyszerre figyelni. Például hogy honnan közelítjük meg a kanyart, milyen az a kanyar, meddig húzzuk a kéziféket (ha kell), mikor adjunk gázt és mennyire, hol kezdjünk ellenkormányozni, és mikor tegyük vissza egyenesbe. Tandem driftnél még a mögöttünk/előttünk lévő mozgására is ügyelni kell. Mindezt a lehető leggyorsabban és legnagyobb szögben a felradírozandó aszfalthoz viszonyítva, úgy, hogy az egész performansz a bíróknak is tettszen.

Japánban pedig mostmár az is hódolhat eme sportnak, akinek valamilyen okból kifolyólag nem funkcionálnak megfelelően a lábai. Ugyanis a versenyfelnijeikről híres Weld Motorsport által fémjelzett, európai ember számára gyakorlatilag ismeretlen Toyota Chaser (JZX100) pontosan erre lett kitalálva. Nem kell japánul tudni ahhoz hogy élvezhető legyen a videó, szemmel jól látható minden, és az üvöltő sorhatos hangja garantáltan kárpótol. Nekem a kedvenc részletem a kormányban elhelyezett "kiskormány", mellyel a gázt adagolhatjuk kedvünkre.

A képek és a két sofőr tanulságai alapján nem lehet túl könnyű a vezetése, legalábbis átlag sofőrök számára, akik ahhoz vannak szokva hogy nem csak a kezüket használják.

Szivesen kipróbálnám, mert jó mókának tűnik, fokozatosan hozzászokni hogy nem rugdossuk a pedálokat, és mert át lehet vele érezni többek közt Alessando Zanardi esetét is, aki bár elvesztette mindkét lábát egy súlyos balesetben, máig versenyez, most épp a WTCC-ben.

Innen származnak a képek, van több is érdemes megnézni őket.




Szerintünk : : (3/5)
Szerintetek : (3/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr75988790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nikla, táskai elágazás (törölt) · http://www.semmi.hu 2009.03.13. 15:13:14

Nem rossz, nem rossz, de sajnálom szegény srácot...

Stanci 2009.03.13. 15:50:09

max.ríszpekt a kölöknek, azért a gép instant get, oszt még hogy a roki kártyát is kipakolhatnááá...eszemfaszom megáll! :D

streetsta · http://managertoys.hu/ 2009.03.13. 18:09:52

Beszarás! Ez az ember meg nem sajnálatra, hanem csodálatra méltó, minden elismerésem, hogy az összes, ellene összejátszó körülmény ellenére megvalósítja az álmát.
Sajnos nem minden kar funkcióját értem, illetve kíváncsi vagyok, hogyan oldották meg a gázadást? Elektronikus "gázpedál"? Vagy valami mechanikus trükk? Megyek, megnézem a képeket a linken.

zalkapone 2009.03.13. 20:07:19

Ezzel az előképzettséggel talán meg tudna küzdeni a Velorex-szel! :-)
Respect!

boibo 2009.03.14. 10:59:48

Hát nekem nagyon tetszik ennek az autónak a fetése! Nem tudtok véletlen valakit, aki ilyesmivel foglalkozik elérhető áron? Vagy hol nézhetnék utánna?
Kösz!
süti beállítások módosítása