Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Tanácsok a TotalCarról

2009.03.17. 08:00 | Következő Vásárló Miklós | 9 komment

Címkék: totalcar tanácsok autószerelés

Passat fékhiba

Kedves Autódoki!

2001-es évjáratú Passat PD TDI-m van, és pár napja furcsa hibaüzenetet ír ki a computer élesebb kanyarok után: "STOP; fékhiba; használati utasítás", és közben sípol, és a kézifék visszajelző lámpája is villog. Ezt csinálja pár másodpercig, majd abbahagyja egészen a következő kanyarig. Létezik, hogy kevés a fékolajam? Vagy a kézifékkel lenne gond?

Válaszát előre is köszönöm:
Norbert

Kedves Norbert!

Önnek egy Passat PD-TDI-je van, amiben kifogyhatatlan a fékolaj.

Üdvözlettel:
Következő Vásárló Miklós
Autódoktorandusz

Katalizátor nélküli autó és a szmog

Tisztelt Autójogász!

1990-ben forgalomba helyezett, R5-ös, katalizátor nélküli autóm van. Azt olvastam valahol, hogy 2009-től kezdődően október 20-tól március 08-ig az ilyen "sárga környezetvédelmi matricás" autókkal nem lehet behajtani a Hungária gyűrűn belüli területre, - ahol egyébként lakom. Szeretném tudni pontosan hogy szól a rendelet, a "belül" lakókkal nem tesz-e kivételt, és mi a száma? Van-e valami megoldás, még 3 évig kellene "kihúznom" utána tudok új autót venni. Segítségét nagyon köszönöm:

Üdvözlettel:
Sz. Éva

Tisztelt Szőke. Éva!

Tetessen turbot az R5-re, és telibeszarva a sok aktakukac marhát, csapasson, ameddig lehet, ugyanis ön végtelenül meg lett szivatva. Mást nem tehet.

Tisztelettel:
Következő Vásárló Miklós
Okleves Jogturkász

Európai Unióban van Magyarország?

Tisztelt Autójogász!

Németországból hazaköltöztem, a német biztosítónál már a legalacsonyabb bonuszom van ami ott 35%-ot jelent, kértem is egy igazolást ,ma érkezett meg. Elmentem egy biztosítóhoz és megkérdeztem, hogy beszámítható-e ez a bonusz amit igazolni tudok 3-nyelven, ha én itt Magyarországon forgalomban szeretnék hozni egy gépjárművet, azt mondták, nem. Létezik ilyen? A 20-éves balesetmentes vezetésemet eldobhatom, és itt mindent újra kezdhetek?? Én úgy tudom Európai Unióban van Magyarország?

Üdvözlettel:
K. Géza

Tisztelt Kertész Géza!

Magyaroroszág csak akkor tartozik az Unióhoz, ha segélyért kell kuncsorogni, vagy ha meg kell mutatni, hogy mi tudjuk a legkeményebben a nép tökét szorongatni. Ha gondolja, pereljen Hágában, vagy költözzön vissza.

Tisztelettel:
Michael, The Next Custumer
CarLawyer

Nem nyílt ki a légzsák

Kedves Autódoki!

Autópályán 130-as tempóval betonfalnak ütközött az autóm (frontálisan), és nem nyílt ki a légzsák! Ilyen esetben fordulhatok-e panasszal oda, ahol az autót vettem, vagy egyáltalán milyen esetekben kellene kinyílnia a légzsáknak, és mekkora sebességnél?

Köszönöm.

Tisztelt Köszönöm!

Ön halott, kérem ne írjon levelet. Nincs az az ember aki túl él egy 130-as tempóval betonfalnak való ütközést. Plusz az autópályákra nem nagyon építenek betonfalat.

Tisztelettel:
Légzs Ákos
Hivatásos autódoktorandusz




A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr28986939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kifordított kacagány 2009.03.17. 08:47:09

a biztosítós nem vagy költözzön vissza, hanem okvetlenül. nem is értem miért jött haza. talán bedőlt a híreszteléseknek, hogy ez már európa?

a 130-as ütközést pedig igenis túl lehet élni. persze a régi ócskavasakkal nem, mert ott még nem volt teszt, meg programozott gyűrődés a tesztnek megfelelően, ott csak beleb.tak egy rakás vasat aztán lesz ami lesz. bezzeg az új autók, főleg a kicsik sorra hozzák a jobbnál jobb eredményeket, amit már videjón is meg lehet nézni és ott látszik, hogy milyen programozottan hajlik a népre a kaszni. csak arra kell vigyázni, hogy a programozók nehogy tévedjenek és egy előjelhiba miatt boruljon a mutatvány.

joco082 2009.03.17. 08:47:39

Érdekes, a légzsákos sztoriról nekem is az jutott eszembe, hogy ezek a mai halottak milyen szemtelenek. Ahelyett, hogy békében nyugodnának, levelet írnak... micsoda világ. :-)

Amúgy meg igenis nagyon sok betonfal van az autópályán, amibe frontálisan tudsz ütközni, sorolom is ..... őőőő ,ja egy sincs!

a házisárkány · http://mynameiscamel.multiply.com/ 2009.03.17. 08:57:56

hmmm... milyen ütközési sebességhez szokták programozni azokat a gyűrődéseket?

Alf (törölt) 2009.03.17. 11:16:34

ja a betonfalason szétröhogtem magam már a TC-n is.

:)

boibo 2009.03.17. 15:53:58

Kedves Miklós!

Te tök jó fej vagy!
Élveztem!
:)))

zalkapone 2009.03.17. 20:03:43

És ilyen emberek közt közlekedünk nap, mint nap... Hajaj... :-(
Viszont a válaszok jók voltak!

crix 2009.03.17. 21:38:23

A betonfalas odabüntet.
Mekkora ökrök vannak. Bár a sárgamtricás téma... sőt az én k anyámat.
Karbi foreva'
süti beállítások módosítása