Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Extrém taxi

2009.03.20. 09:00 | Következő Vásárló Miklós | 7 komment

Címkék: közlekedés orosz autó baromállat

Jómagam, plüssállat lévén ritkán járok taxival. Pontosítsunk, még soha nem történt velem ilyen. Minek is élnék a lehetőséggel, lakáson belül gyalog is tudok közlekedni, ha pedig "szerkesztőségi értekezletre" igyekszem, mindig akad egy autofil, aki elvisz.

Így aztán jómagam, saját tapasztalataim alapján legalábbis, nemigen tudok megfogalmazni határozott véleményt a taxisokról. Azonban otthonülőként a külvilággal összekötő egyetelen kapocs a net, ahol néha igen mókás dolgokba botlik az ember.

Itt vannak például a kirovi taxisok az englishrussián.

Azt gondolom, a taxis szakma odakint sem nem feltételez komoly szellemi kapacitást. Vagy ha mégis, a városi közszolgáltatás akkora becsben lehet Kirovban, hogy a helyi személyszállító iparosok némi testképzavarra tesznek szert, és Antonovi kategóriákba helyezik magukat. Eszükbe sem jut, hogy a Volga és a Lada korántsem annyira sérthetetlen és mindenható, mint az orosz ipar néhány másik csodája.

Az én fejemben egészen konkrétan szivacs van, mint ahogy mértanilag szabályos krumpli alakú testem jó részében is - már csak ezért is kerülöm a vizet. Azt azonban, a Szertár blogon begyűjtött minimális fizikai tudásommal is belátom, hogy a gépek sem tolerálják túlzottan a komoly mértékű nedvesedést.

Na nem mindenki látja ezt így:

Az meg külön öröm, ahogy az orr alábukik, a levegővel teli far felemelkedik, ettől rögtön nem lesz hajtás, a motor meg szomjas teve módjára szipkázza magába az éltető vizet. :)

Az a mi nagy szerencsénk, hogy ilyen csak Kirovban történhet meg. A mi taxisaink ettől sokkal, de sokkal intelligensebbek. Meg kultúráltabbak. Legalábbis úgy mesélik...

Ellentétben persze a középkorú Suzukis hölgyekkel, talán emlékeztek még rá...




Szerintünk : : (3/5)
Szerintetek : (5/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr861008369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mercurius 2009.03.20. 11:11:53

Hát ez állati
Ha a lada hátulja nem kezd el lebegni, lehet, hogy ki is evickél, mert a motor még járt...

DE az a busz, ami beteríti a volgás bácsit, az nagyon kerál

Áztatásos alvázmosás... garantáltan leáztatja a karosszériáról a lerakódott szennyeződést, és impregnáló hatása miatt a kicsiny réseket kitölti rozsdával.

Zsomatograf 2009.03.20. 11:37:56

Az első busz oldalán a "Beach Fest" felirat király és ideillő... :-)

biker_kolee 2009.03.20. 12:21:44

@Zsomi84: Nekem is pont ez jutott eszembe. :D

Naggyon butaaaaaaa mindkét taxis. :D

Az tényleg szimpi, amikor beteríti a busz a taxist. :D Ez a tipikusan "aki hülye, haljon meg" elv. :D

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.03.20. 13:37:28

Ilyen szokott lenni időnként Pesten is. PL. a Béke úton az aluljáróban meg szokott állni a víz, amikor hirtelen van bazinagy zuhé, aztán volt már, hogy ott állt a rendőr, hogy már több autó is leállt bent alul, mert vizet szívtak, itten nem lehet átmenni. Felhívtam a figyelmét az Ződ Szörny sajátosságaira, majd kiröhögtem, és átmentem, pedig jó 80 centis víz volt. :)

Aztán persze kihúzkodtam magammal két-három autót is, bár azoknak már tökmindegy volt, mert megitatták a motort vízzel alaposan. :)

pickapu 2009.03.20. 13:54:46

A viteldíj tartalmaz rövidtávú vizitúrával egybekötött városnézést, cipő és nadrágmosást centrifuga nélkül, továbbá vadvízi evezést menetrendszeri buszok által generált hullámok között...

yeti 2009.03.20. 16:23:31

A buszvezetők büntetnek.Ha jól látom a hullámok között egyszer összeér a két kocsi.

Kifordított kacagány 2009.03.20. 19:23:23

@Tie: hiába, ahogy közeledünk európához, igazán az tud csak rá felkészülni, aki a tiedhez hasonló szörnyetegeket épít........vagy evezőt tart az autójában:)

süti beállítások módosítása