Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Ne bántsátok a tüdőgyulladtat!

2009.04.11. 09:00 | Lowtyo | 40 komment

Címkék: közlekedés közlekedésbiztonság

Tüdőgyulladásom van. Nem valami kellemes betegség. Az ember lázas, folyamatosan izzad, fáj a háta, fáj a lába, fáj a feje, fáj levegőt is venni, és komolyan mondom, néha úgy érzem a bőröm is fáj. Sosem voltam táppénzen, ha nagyon kivoltam, maximum kivettem egy nap szabadságot elég szokott lenni egy 24 órás masszív pihenés bármilyen nagy nyavalyára. Most először éreztem, hogy ezt lehet, hogy nem fogom tudni lábon kihordani, hogy most ki kellene íratnom magam pár napra, vagy akár egy hétre is, mert igazán ramatyul vagyok. Most viszont igazán nem lehet. Két éve próbálunk bejutni az ukrán piacra, a finisben vagyunk, ez a hét az utolsó, amikor még dolgozhatunk a pályázatokon a leadás előtt, muszáj mennem. Nem csoda, hogy haragban vagyok a világgal. Minden percben küzdök a szervezetemmel, aki pihenő időt kérne, de nekem összpontosítanom kell, a főnököm nyaral, így az ő telefonjainak a nagyja is hozzám jön, ráadásul ma széttúrták az irodámat, mert valami nagytudású (én) mára időzítette a nyílászáró cserét.
Igazi megváltás volt, mikor délután a parkolóban bevághattam a táskámat az autóba és elindulhattam haza, hogy otthon végre lepihenhessek. Hét kilométer, csupán hét kilométer és otthon vagyok. Anyám ígért valami csodagyógyszert, azért még esetleg felugrok a dombra akkor cirka tíz, és ebből legalább 7 országút. Azt hittem egy-kettőre otthon leszek, franc gondolta volna, hogy a nyakamba kapom az összes díszpintyet.
Látták Csikós Autobianchis videóját? Nos én is sűrűn káromkodtam.

1. Belső sávban bennmaradós.
A hazautam első másfél-két kilométere egy négysávos országúton vezet. Rendszeres, hogy a jobbratartásról legtöbb erre közlekedőnek gőze sincs, ma legnagyobb örömömre olyan versenyzőket kaptam, akik azt sem tudják, hogy egy kereszteződés feloldja a mozgó járművekre vonatkozó korlátozásokat, így ezután már nem kellene 60-al menniük. Villogtam, dudáltam, anyáztam. Jobbról nem előzünk, csordogáltam hát mögöttük.

2. Kurvákkal alkudozó.
Rákanyarodtam az elkerülőre a négysávosról, itt szoktak ácsorogni a topmodellek. Ma sikerült olyankor odaérnem, amikor épp egy igazi kan próbálta lealkudni az orált, vagy a fullszervizt természetesen az úton állva, így várhattam mögötte állva, míg a szembe jövő sávba nem jön senki és elkezdhettem kikerülni. Leginkább akkor kezdtem anyázni, mikor egy rendőr is jött szembe és kicsit sem zavarta, hogy fickós barátunk kisebb dugót idéz elő.

3. Előzni nem merő.
Folytattam az utam az elkerülőn. Párszáz méterre hagyhattam magam mögött a lotyókat, mikor egy kis vidám konvojba futottam, aminek az elején egy kotró diktálta a cirka 25-ös tempót. Előzni tilos volt a hídon, beálltam én is vonatozni, aztán jött a híd vége, megszűnt a záróvonal, megszűnt az előzési tilalom ráadásul enyhén ível is az út, remekül belátható rész. Sehol egy szembejövő, én vagyok az ötödik autó a markoló mögött, várnám, hogy elkezdjék megelőzni a munkagépet, de senki sem megy. Egy darabig vártam, majd meguntam és elkezdtem előzni, szépen lassan, minden pillanatban azt várva, hogy egyszer csak a mellettem lévő autó nekiáll a manővernek anélkül, hogy a tükörbe nézne. Szép nyugodtan végigelőztem mindet, majd visszaálltam a sávomba. Néha-néha belepillantottam a tükörbe, a sor nem mozdult. (Isten bizony, nem a géphez tartoztak.)

4. Hatvannal krúzoló.
Utolértem két autót. Hatvannal vánszorogtak. Tök száraz út, 20 fok külső hőmérséklet, kilencven kilométeres megengedett sebesség. Ráadásul egy pár éves útszakasz, még jó minőségű. Valaki árulja el nekem, csak az én hülyeségem, hogy ha minden körülmény adott hozzá, tessék kihasználni a maximálisan megengedett sebességhatárt.

5. 35-40-el krúzoló.
Ezt a csibét már anyáméktól hazafelé fogtam. Ő azt játszotta, hogy a dombról lefele, gondolom üresbe rakta az autót, és végig a féket nyomta, ami igazán nem zavart volna attól független, hogy felesleges és értelmetlen, viszont lánykánk kínosan ügyelt rá, hogy a 40-es számot még véletlen se érje el a mutató. Előttünk persze senki nem volt, gyalogos a környéken sem látszott, mi szépen csorogtunk 30-40 közt. Aztán a kereszteződésnél elengedtük még a jövő hetet is, majd miután több kilométeres körzetben egyetlen mozgó járművet sem láttunk, kikanyarodott a lelkem. Most mondhatnák, hogy szegényem rutintalan, vagy csak nagyon óvatos. Nos, ha így lenne nem ment volna át a kisgyerekkel ölében a zebrán átkelő nő előtt. Ha a csaj nem áll meg telibe kapja. Szerintem észre sem vette a drágám.

Ő volt mára az utolsó. Szerencsére.
Nem tudom a betegség miatt voltam ennyire nyűgös és vettem észre ezeket, vagy ma valami okból halmozottan sok hülye került elém. Igaz, hogy nem szoktam ilyen korán hazajönni és már régóta próbálok nem idegeskedni a mazsolák miatt (mazsolán, most azokat értem akiknek gőze sincs a jobbkéz szabályról, a kanyarodási szabályról, a jobbratartásról...), ma mégis azt érzem ezek megsejtették, hogy szarul vagyok és direkt csinálták. Szemetek vagytok gyerekek.

Nem szabad bántani szegény beteget!




Szerintünk : : (3/5)
Szerintetek : (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr591052402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hanzsi 2009.04.11. 09:49:39

No és mi lesz itt az utakon Húsvét hétfőn!? Anyááám! Mazsola hegyek + vasárnapi autósok + rokonlátogató egy évben 2x vezetek + kalapos öregek.
Szerencsére nekem ilyenkor csak 2x25 km-t kell letudnom, de megfigyeltem már az évek alatt, hogy ezen a napon nagyságrendekkel megugrik a főúton (ahol 90 km/h-val szabadna haladni) gyenge 60-70-el autózók száma.
Borzalom. Teljesen egyetértek a post írójával. Ha minden körülmény ideális akkor miéééért 60 meg 70????

Hanzsi

rbalint88 2009.04.11. 10:40:05

front volt tegnap.
és húsvét hétfőn örüljetek, mert én a 2x35km-t úgy fogom letudni, hogy még előzni sem nagyon lehet.

lowtyonak meg jobbulást

martong 2009.04.11. 11:19:42

Balulást Lowtyo ! ;)

Ezek teljesen szokványosak, már rendszeresen előzök jobbról, ma reggel piacról hazafele a friss kenyérrel, maximális nyugalommal haladtam el a négysávoson belül 45-50el vonatozók hada (14 autó) mellett jobbról, mögöttem egy szép új yard-Focus kombinátor, ugyanúgy 75-el (70 a megengedett), igazából ő is b@szott rá.

Húsvét és egyéb ünnepeken sajnálom igazán, hogy eladtuk a Landcruisert, azzal csúnyán lehetett büntetni, olyan volt a forgalomban, mint amikor a macska beugrik a tyúkólba és a csibék szétrebbennek :))

biker_kolee 2009.04.11. 12:13:46

Gyógyulj Lowtyo!

Érzékenyebb vagy, ezek hétköznapi dolgok. Csak épp kiszúrtad őket. Meg rosszkor voltál rossz helyen. Az Evribádi hörc pedig az egyik legjobb szám. :)

zalkapone 2009.04.11. 16:05:08

Jöttünk le Anyukámékhoz az ünnepre (Velencei-tó, of course), és ennyi balfaszt, mint idefele láttam...! Suzuki Swift series 1, szerintem a felütközésgátlón ülve, klasszik család, 7-es főúton stabil 60-nal. Én türelmes vagyok, tényleg, de ezt nem bírtam, vissza három, padló, előz. Erre mutogat a szemüveges kis balfasz, hogy húúú de sietős! Kedves feleségem közölte, hogy ebédre várnak, tehát az ilyenkor szokásos szociális átnevelő kurzusba talán ne kezdjek bele... :-)

GabstarDeLuxe 2009.04.11. 17:11:58

Hát a húsvét erről híres.

Na mind1, majd kikormolom a traktort kicsit :))))))

Rocko- 2009.04.11. 18:08:31

"Suzuki Swift series 1"
lol, BMW-s cimborám meg fog sértődni. :DDDD

Kifordított kacagány 2009.04.11. 23:02:42

mikor nyűgös vagyok, akkor nekem is feltűnnek ezek a lények. sajnos elég sűrűn fáj a fejem, tehát gyakran feltűnnek:(
a húsvét hétfőről meg ne is beszéljünk. 2x60km tömve falvakkal és a fent említett boldogságforrásokkal. borzalom.
Lowtyo, neked meg jobbulást.

Rumcájsz: egy rész fehérbor, egy rész vörösbor, egy rész rum összekeverve, erősen fűszerezve elkészíteni forralt bornak ízlés szerint. fél literes bögrével leküld, majd két pulcsival felvértezve befekszik az ágyba. reggelig jó sokat izzad.

zalkapone 2009.04.12. 10:27:59

@Kifordított kacagány:

Asszem ezt megfázás nélkül is kipróbálom! Csak a tudományos kíváncsiság miatt...

Kifordított kacagány 2009.04.12. 18:45:41

@zalkapone: világos. betegen sokkal macerásabb kikísérletezni a leghatékonyabb arányokat:)

zalkapone 2009.04.12. 19:00:24

@Kifordított kacagány:

Na ugye, hogy ugye? :-)
Bár kedvenc húgom kicsit belepiszkált a receptbe, és egy kis Finlandia is került a rendszerbe, de nem ártott neki sokat. A májam részéről nem nyilatkozom...

Kifordított kacagány 2009.04.12. 19:29:46

a kreativitásnak csak az emberi tűrőképesség szab határokat:)

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.04.13. 11:46:47

Áttámasztottam most délelőtt Törökbálintra a Szörnyet innen Újpestről, hát volt egy-két cifra emberke - swifttel a hegyalján fölfelé szigorúan 30-cal a belső sávban -, de igazi kirívóan idiótával nem találkoztam.

Ja de, hazafelé a Vágány utcán favoritban kiccsalád, 25-tel végig. Nem bírtuk, körbeautóztuk őket a dupla záróvonalon.


Range a szerelőnél, kitalálják, mi van a gyújtással, meg mér nem megy a gázüzem. Prokee-nak meg ezer hála a tegnapi segítségért, meg Alfred-nak is, hogy lehúzott a vízszintesig a Defivel. :)

Rocko- 2009.04.13. 12:28:36

reméljük a legjobbakat. :)

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.04.13. 13:11:13

@Rocko-: Helyesbítek - reméljük a legolcsóbbakat. :)

Amúgy szerintem megázott valami szenzor, vagy ilyesmi, a mosásnál - nem véletlenül nem szoktam mosogatni a motort. :)


Tie

Rocko- 2009.04.13. 15:06:39

próbáltad ráolvasással és sárdobálással megjavítani? hátha. :)))

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.04.13. 15:34:23

Ööö... nem rossz ötlet. Mindjárt szólok is a szerelőnek, hogy mielőtt bármit is csinál, sarazza össze valahogy a motorteret. Vödörből, vagy mittomén, csak oldja meg. :)

Rocko- 2009.04.13. 16:34:49

:))))
nagyon elborult lenne, de Nálad totálisan normális, h egy szerény 3 kg-is sárgöb tartott valami kábelt a megfelelő pozícióban, amely mosáskor elmozdult. :)

Kifordított kacagány 2009.04.13. 16:50:11

Most értem haza. volt szigorúan 49-el haladó, volt előzés előtt a tükörbe nem néző elém vágó, volt jajj ott a rendőr, 70-es táblánál 40-el haladó, volt látja, hogy jövök de elém kikanyarodó és volt 55-el andalgó, kanyarokban kocsisortgyűjtő páciens is. ezúton küldeném nekik húsvéti jókívánságaimat.

@Tie: jobbulást. amúgy mi a fenének mostad?

zalkapone 2009.04.13. 17:58:06

Ha még Lowtyo is bejelenti, hogy a nagycsirke is halódik, akkor tényleg Trabival megyünk hegyet mászni... Tom! Készítheted Angélát! :-)

Azért persze jobbulást a Range-nek! ;-)

zalkapone 2009.04.13. 18:00:52

@Kifordított kacagány:

Próbáltam egész hétvégén nyugodt, higgadt és udvarias lenni. Arra gondoltam, hátha a múlt heti viselkedésem miatt büntet a Jóisten. De rá kellett jönnöm, hogy ennyire tuti nem voltam aljas, mint ahány hülyével összehozott a sors...

Kifordított kacagány 2009.04.13. 19:00:24

én is próbáltam, de nem sikerült, úgyhogy egyszer csak elszakadt a cérna és hangos anyázásba törtem ki. de legalább mindenki megszeppent és a kocsiban csak az én hangom hallatszott.
mellesleg a tükör varázslatot nem ismerő baromnak hátul ott ült a kölke. az lett volna az első, aki meghal, ha egy kicsit elbambulok.
de már ezen sem csodálkozom. pár napja néhány nagy tudású kismamát dudáltam le az útról. hárman mentek egymás mellett babakocsit tologatva és trécselve, ezzel jól elfoglalva egy teljes sávot. kanyarban. ha jön valaki úgy tapossa el őket, hogy még a gázról sem lett volna ideje levenni a lábát, nem hogy elgondolkodni, hogy őket csapja-e el vagy bevállaljon velem egy frontált.

Rocko- 2009.04.13. 19:01:33

Kifordított kacagány 2009.04.13. 16:50:11
nekem is ez a halálom, a zöldre megálló, pirosig lassító majom.
mára is kikadt, ezek hétvégén mirét nem ülnek otthon, v ha autóban ülnek, akkor miért nem haladnak?

"amúgy mi a fenének mostad?"
nem ő mosta.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.04.13. 19:52:04

@Kifordított kacagány: Omm vót. Máig se értem, mi a fenének, de mondtam neki, ha ez hiányzik a boldogságához, hát rajtam ne múljék. :)

Kifordított kacagány 2009.04.13. 21:32:56

eszembe jut régi ismerősöm mondása. ami működik ahhoz ne nyúlj és semmi esetre se tisztítsd, mert utána egész biztosan szívni fogsz vele. tulajdonképpen ő is olyan maximalista volt mint úgy látom Omm is és soha nem fogadta meg a saját tanácsát:)
azért remélem meggyógyul a szörnyeteg.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.04.14. 16:57:25

Hát, egyelőre az van, hogy a leömlőhöz hozzáért néhány kábel a gázrendszerből (pl. a gázrendszer MAP szenzorának a vezetékei), azok összeégtek, össztesteltek mindent mindennel.

Este kiderül, remélem nem nyírta ki a gázkomputert, mert az úgy 80ezer környékén van...

Meg ráférne a reduktorra is egy felújítás, az 20, meg illene adni 8 új injektort, amik már gyorsabbak, mint a mostainak, azzal csökkenne pár litert a fogyasztás is... szóval mindenestül hirtelen, ha a komputer meghalt, akkor egy 150-et el lehetne költeni a gázra... reméljük, hogy a komputer életben van...

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.04.14. 17:56:57

@Rocko-: Mondjuk a szerelő beletette a bogarat a fülembe... aszongya, hogy van már újabb, mtárixos gázrendszer a Zavolitól, a reduktort, a mágnesszelepeket, az injektorokat és a komputert kéne lecserélni (ez lenne mindenestül bruttó 170), azok az injektorok már sokkal gyorsabbak, precízebben adagolnak gázt, így ugyanakora teljesítménnyel elmenne az autó 22-23 literrel is a mostani 27-28 helyett... Mozgatja a fantáziámat, különösen úgy, hogy a reduktort úgyis fel kéne újítani, és az is egy huszas minimum, míg az új reduktor is kb ugyanannyi...

És akkor elgondolkozom azon is, hogy ha ez a komputer túlélte, akkor viszont az egészet át lehetne dobni a Szivornyába, az ezüst színű Range-be, és akkor kapásból az is fasza kis injektoros gázos cucc lenne... Nabasszameg, mindig jönnek ilyen hülye ötletek, aztán dobálódzok itt a kalap pénzekkel, amik per pillanat mindenhol vannak, csak a zsebemben nem. :)

Rocko- 2009.04.14. 19:02:33

találkozót bírja ki, utána lehet cserélni. :))

kalap pénz itt an, kis kipa-kalap, csak nem erre. :D

Kifordított kacagány 2009.04.14. 19:26:24

nem a kalappal van a gond, hanem a méretével:)

@Tie: csak túlélte. látod milyen jól szigetel a sár?

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.04.14. 19:29:14

@Kifordított kacagány: Te honnan vagy ilyen jólértesült? :)

Most hívott a srác, hogy hozsánna a bölcs olasz mérnököknek, a komputer úgy van megcsinálva, hogy amint valamelyik lábon, madzagon zárlatot érzékel, azonnal letiltja magát, az összes inputját, outputját, mindenét, így nem is nagyon lehet megölni. Meg is úszta szépen a balhét, úgyhogy gyakorlatilag újravezetékeztek 4-5 madzagot, ami megégett a kipuffogónál, fillérekből kész is az autó, minnyá megyek is érte. :)

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.04.14. 19:32:20

Ja, és hogy öregbítsem a szerelő kartács jó hírét: A kiszolgálás olyan, hogy húsvét HÉTFŐN odavittem az autót, a srác hazahozott a saját autójával (Törökbálintról Újpestre), most meg idejön értem, és odavisz a Szörnyhöz.

(na jó, a srác barátnője újpesti, úgyhogy árukapcsolás esete forog fenn, de akkor is...) :)

Kifordított kacagány 2009.04.14. 21:00:27

@Tie: megvannak a forrásaim;)


na jó, csak feltételeztem, hogy mivel autó-elektronikáról van szó, ahol még véletlenül sem optimális körülmények között kell működni a technikának, gondoltak ilyen apróságokra is tervezés közben.

Kifordított kacagány 2009.04.14. 21:02:05

ja és sarazd össze azokat a leömlőket, nehogy megint összeégesse a vezetékeidet:)

Rocko- 2009.04.14. 21:36:18

jól van, örülök.

találkozóra lemosod a Szörnyet? :DDDDDDD

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.04.14. 22:45:47

@Rocko-: Miva? :)

Azért belül kitakarítom valamennyire, legalább a megszáradt sarat kisöprögetem a szőnyegről, meg a maradék hamburgereket is kidobálom. :)

@Kifordított kacagány: Azért a "nem optimális körülmény", és az, hogy 40 kábelből 4-5 összeolvad, és zárlatos lesz, az nem ugyanaz. :)
De szerencsére az olaszok okosak, jól kitalálták a dolgot a Zavoliéknál.

Már csak a gyújtást kell gatyába rázni, és jó is lesz. Azzal valamelyik délután elleszek, kiveszem az elosztót, szétszedem, összerakom.

Kifordított kacagány 2009.04.15. 09:05:30

@Tie: a nem optimális körülmény az az, hogy a 40 kábelből 50 összeolvad;)

@Rocko-: :D

Rocko- 2009.04.16. 20:38:09

Ti: hogy áll a helyzet? örülünk?
süti beállítások módosítása