Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Nissan SX200 találkozó, Siófok

2009.07.13. 20:00 | scheerti | Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló drift nissan sx200 hardtop redtop

Sajnos mi nem voltunk jelen a rendezvényen, de Kiss Gábor az Initial Drifters elnöke nagyszerű beszámlót küldött:

A Siófoki aranyparton idén is találkoztak az ország fanatikus Nissan 200SX tulajdonosai. 

2009. július 4-én, a siófoki szabadstrand parkolójában került megrendezésre a 2. országos 200SX találkozó.

A múlt évben elkezdett „klubtalálkozó” 15 résztvevője mellé a második alkalomra több autót várhattak a szervezők, és idei terveik sikeresen igazolták elvárásaikat. 

A Nissan ezen típusának szerelmesei egytől egyig igazi „autófilek”, talán mert a gyár ezen típusa egy ikonja a japán sport-autógyártásnak. 

Közel 20 Nissan sportautót sikerült felvonultatni a parkolóban, köztük egy R32-es és egy R33-as Skyline-t, négy 200SX S14-es szériát, és tucatnyi S13-at.

A Nissan ezen típusa három különböző verziót takar. Japánban 180SX-ként ismert és 2000 köbcentis (SR20DET) motorral szerelve forgalmazták, Európában 200SX néven terjedt el, és 1800 köbcentis (CA18DET) motorral került eladásra, míg az Egyesült Államokban 240SX márkajelzéssel dobták piacra, 2400 köbcentis (KA24DE) motorral.  

A sofőrök Egerből, Miskolcról, Tatabányáról, Székesfehérvárról és Budapestről indultak el autóikkal a Balaton partjára, hogy találkozzanak a már ott üdülő társaikkal.

A hangulatra most sem volt panasz, a résztvevők látványos felvonulással hívták fel a figyelmet az aranyparton végigvonulva a Szent István sétányig, ahol az előre lefoglalt parkolókat sorban elfoglalták az autók, mindössze 4-5 méterre a Balaton partjától.



Eszméletlen látványt nyújtott több ezer lóerőt látni együtt a napsütésben, és ezt minden csodálkozó arra járó is konstatálta. 

A parkolás és kölcsönös üdvözlések után "szabadfoglalkozás" vette kezdetét, többek között egymás motorterének bújása, fürdőzés, koktélozás, támogatónk, a Cafe Móló vendéglátásában egy finom ebédet töltöttünk el, majd estig ejtőzés a Balaton partján.

Akik maradtak estére is, azok egy fergeteges buliban találták magukat, köszönhetően a siófoki éjszakai életnek és a rengeteg szórakozóhelynek.

A csodás idő most is nekünk dolgozott, látványban nem volt hiány, persze itt nem csak az autókról beszélek...

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, típus-rajongót, „autofileket” és márkatársakat következő találkozónkon, mely augusztus 1-2-án a visontai Gokartland versenypályán kerül megrendezésre az Initial Drifters Weekend és Tuning Találkozó keretén belül. 

Kapcsolódó linkek:

Nissan 200SX honlap

Cafe Moló Siófok

Initial Drifters weboldal - Initial Drifters Weekend és Tuning Találkozó

A Nissan S13 széria részletes magyarnyelvű ismertetője 

A Nissan 180SX/200SX széria részletes magyarnyelvű ismertetője 

A Nissan Skyline R32 széria részletes magyarnyelvű ismertetője 

A Nissan Skyline R33 széria részletes magyarnyelvű ismertetője

...és persze, megragadnánk az alkalmat, hogy megkérjünk, szavazz a videónkra, ha tetszik!

Csak akad még itt 70 szavazat, hogy átvegyük a vezetést ! :)




A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr381238130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása