Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Emlékeztető: Új sajtpapír kell az átíráshoz!

2010.07.01. 17:30 | scheerti | 1 komment

Címkék: ocsmányiroda adásvételi szerződés hülye bürokraták aktatologató buta kávézó libák a pult mögött fénymásolót beleznek

Autót adna el? Venni szeretne? Figyelem, a mai naptól nem fogadják el az okmányirodák a régi típusú adásvételi szerződéseket! Írtunk már erről korábban, kattintson a részletekért!

Azért közöljük ezt az emlékeztetőt, hogy senkit ne érjen meglepetés, ha valami bürokrata unottan söpri félre az átíráshoz elengedhetetlen új adásvételit, és fapofával közli, hogy töltsenek ki egy újat. Persze ma ez a veszély kevés embert fenyeget, ugyanis a közalkalmazottak napja miatt nem sok okmányiroda van nyitva...

Az új, 2010. január 1-től használható gépjármű adás-vételi szerződést itt lehet letölteni.




A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr552122804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ahha 2010.07.02. 10:06:26

Annyit tennék hozzá közszolgálatilag, hogy ha valaki üzembentartóként venne a nevére egy járművet, akkor a szerződésben (gondolom most az is változott) mindenképpen úgy szerepeljen, hogy ellenszolgáltatás ellenében történt a dolog! Ugyanis így az átírási illeték negyedét kell fizetni, míg ha ellenszolgáltatás nélkül megy, akkor a felét. Én egy rendes okmányirodai nénivel futottam össze, ő mondta, hogy ott helyben húzzam ki, hogy ellenszolgáltatás nélkül és írjam fölé tollal, hogy 1000 Ft ellenében. Ha valaki tudja a megfejtést, hogy miért ilyen a szabályozás, akkor ne tartsa magában, kérem!
süti beállítások módosítása