Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Velencén járt a Mikulás

2010.12.13. 11:22 | zalkapone | 4 komment

Címkék: közélet velence mikulás gyerekotthon autófília egyesület

Emlékszem, gyermekkoromban elég hamar túlestem a Mikulás, karácsony, húsvét szentháromság lebuktatásán, de ez szemernyit nem vont le az értékéből. Boldog voltam, mert a szüleim erejükön felül teljesítve, de mindig megoldották, hogy húgommal együtt rengeteg ajándékot kapjunk. A nagybetűs ünnepek sosem múltak el estébe menő Lego-építkezések nélkül. Legfeljebb akkor, ha a villanyvasúttal foglaltuk el éppen a nappali kétharmadát. Ezek mind a mai napig szép, kedves emlékek. Boldog, kiegyensúlyozott gyermekkorom lehetett, egy szerető családban.

Ezért is gondolom fontosnak, hogy segítsünk azokon a gyerekeken, akiknek ez nem adatott meg. A család, a szeretet. És az ajándékok. Mert ahol nincs öröm, ott sivárodik a lélek.

Szerencsére az Autófília szerkesztői csapata egy emberként áll mindig a jó ügy mellé, így az idei Mikulás talán egy kicsit vidámabban, jobb hangulatban telhetett a Velencei diákotthonban! Ahol minket is megleptek a lurkók, mert olyan táncos és ének produkciókat mutattak be, hogy tátva maradt a szánk. Nem viccelek, érdemes megnézni, meghallgatni őket!
Remélem a lelkesedésük, a kitartásuk és szorgalmuk megmarad, és talán kikerülve a nagybetűs életbe családot alapítanak, ahol a saját gyermekeiknek megadhatják azt, ami nekik nem adatott meg.

A tornaterem közepére kiáll egy számomra vadidegen srác, és énekelni kezd egy általam nem ismert dalt. A kezdeti döbbenet után libabőrös leszek és fejbiccentésekkel önkéntelenül követem a hangszeres kíséret nélküli dal ritmusát. A hely és a produkció között a kontraszt akkora, mint egy Liana és egy Porsche 911 Turbo között. A többi gyermeket is ámulattal nézem és örülök, hogy találkozhattam velük. Mert megmutatták két egymás mellett élő párhuzamos világ viszonyát, amit önmagunktól nem igen veszünk észre.

Húsvétkor találkozunk.

feketenap

 
 
És egy kis video egy még fel nem fedezett tehetségről.
 



A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr782497598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pickapu 2010.12.13. 16:44:38

Apamackótól nem ijedtek meg a lurkók? :)))
A piros Suzuki kinek a tulajdona?

zalkapone 2010.12.13. 18:49:02

@pickapu:

Ilyen kedves, szimpatikus emberektől már hogyan ijednének meg?
:-)

pickapu 2010.12.13. 21:01:13

@Rocko-: Tudtam, hogy láttam már valahol...
@zalkapone: Azért a nagydarab vigyori állósapkás ajándékosztó sem volt szokványos a maga nemében. :)
süti beállítások módosítása