Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Utálom a pezsgőt!

2009.04.25. 08:00 | fofo69 | 8 komment

Címkék: rolls royce vignale

A közelmúltban lapozgatva a szaksajtót láttam meg ezt a csodabogarat. Az újság jellege és komolysága nem engedné meg hogy első nekifutásra a Chop Shop-ban (tudjátok, Leepu Johnny a Discovery autóépítő mahinátora) eszkábált autók kerüljenek a hírek közé de ez első látásra esküszöm olyan volt.

Viszont a sorokba belemerülve szemet szúrt az ára, ugyanis 500.000 $ induló árral kalapács alá kerül. Voltak jegyek az autón melyek erősen utaltak eredetére, de az összhatás miatt alig mertem belegondolni hogy ez az autó egy Rolls-Royce Silver Wraith. Igen, méghozzá egy Vignale által tervezett karosszériával. Alfredo Vignale cége az 1950-60-as években élte virágkorát, legnagyobb nevek közt kell említenünk akik formatervezéssel foglalkoztak, mint pl: Pininfarina, Zagato, Bertone. Kreatív fantáziáját láthatjuk munkáiban, többek között a Ferrari, Maserati, Aston Martin de még a Tatra egyes modelljein is. Ezért érthetetlen hogy sikerült ilyen csúnya Royce-ot összehozni, még szerencse hogy egy van belőle.

Ezt a ritkaságot 1954-ben rendelte egy bizonyos Joseph Maschuch, New York-i illetőségű milliomos. Aki természetesen egy minden porcikájában az egyediséget reprezentáló luxusautót szeretett volna. Megkapta! Az 1955 tavaszán elkészült Royce formája magáért beszél, ellenben ami a motortérben és az autó belsejében történt az átalakítások folyamán, egyedülálló. A motor belsejében is sok mindent megváltoztattak az eredetihez képest de a Rolls-Royce szokásához híven nem sok információt add ki ezen a téren, viszont a zöldre festették szívócsővet és a motorháztető alatt látható összes csövet krómozták.

Azt hiszem ezekkel a kis optikai "tuninggal" 1950-es években legalább annyira különleges volt mint a kasztnijával. És még nem néztünk be a lakosztályba, ami talán a legmegdöbbentőbb extrákat vonultatja fel. Helyet kapott a hátsó traktusban többek között TV, bár, rádió /Becker Mexico/, Telefon, az elektromos ülésekről ne is beszéljünk. Ne feledjük 1954-ben járunk!! Sorolhatnám, de ... amivel sok autó a mai napig nem tud dicsekedni, TOALETT a hátsó ülésen!! Az más kérdés hogy a korabeli források információja alapján pezsgőhűtésre (is) használták. Hmm, utálom a pezsgőt.

Jean, hol a toalett? Bal oldalt, Uram.

A mester tudott ilyet is! A Royce csak "baleset" volt.

Vignale Abarth 205A Berlinetta 1950




A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr831082703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hetfield 2009.04.25. 09:12:19

Valaki építsen nekem egy ilyen kis piros csodát!!! Megfizetem! :-)))

biker_kolee 2009.04.25. 09:51:44

Igen, a piros jóval szebb. :)

crix 2009.04.25. 09:55:37

Úristen szegény rolls tényleg elég furcsa lett. Mondjuk a rötyit nem értem. Már hogy minek autóba. Elképzelem, ahogy a hengermalom út kátyúin, vissza-visszaüt kulabá :)
Mondjuk van egy haverom az tuti élvezné, ha vezetés közben elengedhetne egy barnamacit.
Elviszünk egy leendő ügyfelet tárgyalni a rollsban, de előtte épp kitört rajtunk a cifra egy átmustozott, chilisbabozott, pálinkázott éjszaka után. Meg lenne a tárgyalás alaphangja :D
A TC-n volt egy tisztes Abarth képgyüjtemény... Csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, mind a műszaki tartalomról, mind a külsőkről. Carlo/Karl Abarth 4 prez

ergerberger 2009.04.25. 10:47:06

Az autóba beépített szaroda a legjobb ötlet, amit eddig hallottam extrák terén. Mindegyikbe kéne alaptartozéknak!

[@Reszeg@] 2009.04.25. 13:36:53

@ergerberger: És a gázokat még hajtóanyagként is lehetne használni! :-)

Csubakka Junior 2009.04.25. 14:28:16

Uh, elég rusnya egy jószág. Ha ez tetszett a megrendelőnek, akkor jó nagy ízlésficama lehetett. Főleg, ha a kor autóira gondolok. (Először azt hittem,, hogy egy búváros matrica van a Berlinetta hátulján.)

zalkapone 2009.04.25. 19:29:18

Asszem erre mondják, hogy a pénzzel nem mindig jár együtt az izlés... :-)
Ritka ronda szegény!

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.04.27. 17:31:15

Rendesen budit raktak a Rollerba?
Nem tudott szaráshoz kiszállni?
süti beállítások módosítása