Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Kik vagyunk: Tommi

2000.01.01. 00:00 | Tommi | komment


    Nem akartam úgy kezdeni, mint -prokee-, vagy scheerti, de kénytelen leszek én is megmagyarázni miért Tommi, és miért nem csak simán Tomi a becenevem.
Ez nem túl régi történet. Pár éve jöttek az osztályunkba finn cserediákok egy-két hónapra. Tőlük kaptam meg ezt a két m-mel írt Tomit. (akárcsak Mäkinen...) :)

    Autóbuzériám ellenben elég régre nyúlik vissza. Eleve olyan családba születtem, ahol már volt autó. Ez nem más volt, mint egy Skoda S100-as. Családom autóparkjában ezután volt még Lada Samara 2108, Skoda 105, mégegy Lada Samara 2108, illetve jelenleg egy 21099-es Samara Sedan-t nyúz Édesapám, Édesanyám pedig egy Suzuki Swift 1.3-at használ. Lada Samara-mániám is innen származik :)

    De ahhoz, hogy a benzingőz megcsapjon, nagyban hozzájárult az is, hogy a 3. születésnapomra autópályakészletet és hozzá kisautókat kaptam. A kisautókból kettő még mindig megvan és számomra féltve őrzött kincsek.

    Kb. 3-4 éves koromban már a logójuk (kiskoromban: jelük) alapján (jó, mondjuk hol volt még akkor Subaru, vagy bármi egzotikus autó, de lényeg a lényeg,) nagyjából az autók 90%-át felismertem. Sok rokonom még ma is felemlegeti ezt. :)

    Pár éve, amikor még futott a TV-ben a TotalCar, autóbuzériám még erősebbé vált, majd mikor bekötötték hozzánk az internetet, elkezdtem olvasni a Karotta Közlönyt, totalcar.hu-t és a Belsőséget.

  Jelenleg még tanulok és 2009 augusztusában végre kézhez kaptam a jogsimat.

    Játékautókat és autómodelleket gyűjtök, számuk folyamatosan növekszik ezért nem is írom ide, hogy jelenleg mennyi van. (Olvasói felajánlásokat szívesen fogadok :D)

    Szeretem:
- a sebességet
- az égett gumiszagot
- a benzinszagot
- a ralit (főleg a B-csoportot)
- a '80-as évek autóit (tudom, furcsa perverzió :D)
- a driftet
- az autós filmeket
- tulajdonképpen mindent, ami az autókhoz kapcsolódik
- a terepkerékpározást, illetve az extrém kerékpározást
- a jó kajákat
- Mániákus vonzódást érzek a Saab 9000 Aero-hoz... Hogy miért, azt ne kérdezzétek...

    Nem szeretem:
- a motorkerékpárok egy részét
- a politikát

    1990-ben, Mikulás napján születtem :), és szintén Veszprém megyében élek, akárcsak scheerti, de én a Bakony délebbi részén...

    Nagyjából ennyi.



A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr66437812
süti beállítások módosítása