Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Az igazi Jawas

2009.05.29. 18:15 | apamacko | 4 komment

Címkék: irodalom jawa

Kicsit már elmúlt ugyan az akácvirágzás, de ezt a kedves édes-bús írást mindig jó érzés elolvasnom. Lehet páran ismeritek, biztos nem itt jelenik meg először, de az aktualítása ma is, szívfájdító. Sokan vannak mai is fiatalok, és kevésbé fiatalok akiknek ma is a Jawa „A” motor. Ők azok akik a kevés pénz ellenére sem mondanak le a motorozás iránti vágyukról, nem halványul bennük a szerelem érzése, még akkor sem ha tudják szomjas kedvesüknek csak fizetés után olthatják a szomját. Kitartanak...

Farkas Géza : Az igazi Jawas

Felöltözöl, bár tudod, amíg odaérsz lerohad rólad minden. Sokat megért acélbetétesed, hosszúszárú zokni, fekete farmer, a dzsekit inkább táskában viszed. A sisak, kesztyű ott van, várnak rád. Minek haza hurcolászni? Kénytelen vagy 30°C-ban is megsülni, mert nincs saját garázsod. De még mindig boldog lehetsz, hogy nem pénzért kell tárolnod egy iskola udvarából parkolóvá alakított "őrzött" telephelyen, mikor benzinre is úgy spórolod össze a "gyulákat". Át érsz, sehol senki. A háziak távol. Végre kinyitod a garázs ajtaját, a biciklit betolod, a vasat meg ki. Szépen lassan elkezdesz még több réteget magadra ölteni. Míg szertartás szerűen készülődsz, belekukkantasz a tankba. Mennyei öröm jár át, mikor látod, hogy nemcsak lötyög valami az alján, hanem legalább 2/3-ig van a fémdoboz. Kicsit gyorsabban kezded magadra venni a vesemelegítőt, a kendőt szinte csak a nyakadra dobod, gyorsan kitolod a járgányt. Kapu becsuk, a sisak magától ugrik a fejedre, a kesztyű már rajtad is van. Beröffen a jó öreg társ. Régóta vártad már ezt a percet, hogy a négy fal közül kiszabadulj és ismét eggyé válj az istennővel! Még egy régi barátnőd nevezte el így. Ő már rég nincs... Pedig mennyire szeretted. A motortól sem vonakodott, mindig örömmel ült fel mögéd. Te pedig boldog voltál, hogy veled megy. Egyike a legkellemesebb emberi érzéseknek, mikor kedvesed átölel és rád bízva magát elindultok. Nem ugrik úgy a gép, hiszen két embert visz. De akkor nem is az a legfontosabb. A másik, amikor egyedül felpattansz a kétkerekűre, és meg sem állsz, nem érdekel semmi. A nőkben nem bízhatsz, csak egyben. Még sose hagyott ott. Nem állt meg félúton és nem mondta, hogy "Velem nem mész tovább!" Az istennő maradt. Néha ő is lehet szarul, ápolgatod, talán keveset törődsz vele, de ő akkor sem hálátlan. Nem mindenki tudja milyen ez a két földön túli érzés. Amikor szíved választottja ül mögötted és a világból is kigurulnál vagy amikor egyedül vágtatsz, döntesz, mindent és mindenkit leszarva, de mindenki tudja merre jársz, hisz ekkora felhőt csak egy Jawa hagyhat maga után. Füstölve elindulsz. Amikor 90 fölött kigyorsítasz, hogy előzz, a tükörben mindenki eltűnik a füstfelhőben. Akár egy sárkány... Nem tudod merre menj, csak fogod a kormányt... Nincs más csak te, a vas, az út és a virágzó akác illata, mely a sisak alá is bekúszik, hogy még örömtelibbé tegye vígasztaló gurulásodat. Bár ismerős települések környékén jársz, mégis sohanem látott úttalan utakon döntögetsz.

Nincs más csak a vas, az akác illata és te.

A poszthoz az idézetet a freeweb-ről kölcsönöztem.
Iván - aki igazi Jawas - barátom küldte át, már régen. Mikor virágzott az akác, megkerestem és elolvastam újra, aztán eszembe jutott megosztom veletek is. Remélem nektek is szívet melengető érzés volt olvasni.

Üdvözlettel : A Jawas apamackó




A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr31147901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

crix 2009.05.29. 21:45:32

Ne tegyétek ezt velem. Mindenki motorra buzdít. Neeee!
Még Zsemle sem megy. Nincs garázsom. Ne oltogassatok motorral...

tomnemtom 2009.05.30. 20:31:56

ez már majdnem annyira közelíti a Nirvánát, mint mikor Trabanttal megy az ember lánya.
fia.
ki-hogy.

crix 2009.05.31. 20:41:25

Nagyon szép a vas. Kéne

MP 2009.06.27. 00:19:40

Ha JAWA akkor KNL!!! Akinek ez jelent valamit az érti!!!
süti beállítások módosítása