Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Hazafelé az út veszélyes

2009.09.23. 14:00 | apamacko | 9 komment

Címkék: kresz közlekedésbiztonság zebra

Napi Index hír: Téglákból biztonságos gyalogátkelőt akart építeni magának egy részeg férfi Pécs belvárosában hétfő este.
Az alapanyagot a feleségével hozatta kézikocsival, ezeket rendezte egy sorba, keresztbe az úttesten. Azt mondta a rendőröknek, abból lett elege, hogy az autósok nem engedik át. Volt autós, aki átment a téglákon, volt, aki kikerülte, és olyan is, aki hívta a rendőröket. A 61 éves férfivel szemben közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt indult eljárás.

Valahogy így történhetett:

Na most már kezd elegem lenni - gondolta magában Béla. Elnyerik a pénzem snóblin, és még a Jani sem hív meg egy sörre. Dohogott tovább, miközben megpróbálta lábait koordinálni a hazafelé tartó úton.
De jó lett volna még egy pofa sör. Hejj. A Margit megin le fog szidni, baffa meg a világ. A sodrófát meg elfelejtettem eldugni. Pedig az jó ötlet volt, kuncogott félhangosan. Az emberek kicsit kikerülték de ennek csak örült Bélánk, mert legalább nem ment nekik. Ezeknek meg itt, még telik benzinre! A kutya mindenit. És milyen sokan vannak. Zebra meg pont nincs erre felé mi? Nem gondolnak szegény hazafelé igyekvő emberre. Pedig fáradt vagyok. Érzem a lábaimon már. Jó persze a kisüsti jó volt, de hát az gyógyszer! A sör meg finom, csak az a mocsok Jani még meghívhatott volna egyre. De hát, egyszer élünk. Ugye, hé! Azanyád, majdnem elütöttél tee! Na most már tényleg ölég. Ne igaz hogy nem fogytok el. Hát, hogy megyek mán így át, az úton, he? Na, tudom már! Megkapjátok a magatokét, he-he. Böff. De jó vót az a világos söröcske, hi-hi.
Megkapjátok tudom már! Bélánk kezdi módszeresen átkutatni zsebeit, miközben egy villanyoszlopnak dől, megőrizvén a magabiztos tartás látszatát legalább. Az arcán hol öröm, nini egy kis apró itt meglapult, hol bosszúság, egy csekk bazze ezt meg nem adtam fel, suhan át. De végre megvan. Tárcsázza a számot és várja, hogy felvegyék.
Margitom! - kezdi határozott felszólító módban, hogy hites párjának esélye se legyen, morogni, vagy ellenkezni. Fogod a taligát oszt raksz rá föl téglát, ott van a sufni mellett, gyüssz gyorsan én meg itt várlak. Hogy, hogy hol? Tudod a Füttyösből jövök haza, oszt nem tudok átmenni az úton, azért köll. Ezzel lerakja. Margit az égre néz otthon, de kár vitatkozni az emberével így hát felpakol egy adag téglát aztán elindul. Megint bepiált ez a vén fasz, morogja magának, tudja Bélája már úgyse változik meg. Ha más nem legalább hazahúzom, szégyenszemre, gondolja. Hamarosan, meg is látja Béláját, erősen maga elé meredve a lámpaoszlop tövében. Itt a tégla, mondja Margit, és rutinosan nem kér magyarázatot. Béla gyorsan átgondolja minek is kellett a tégla, de mikor elhúz előtte egy kocsi, emberes tempóval, eszébe jut, neki itt, ma este, küldetéstudata van. Elkezdi a téglákat szépen egyenes sorban az úttestre helyezni, van aki fékez és kerül, a figyelmetlenebbje átmegy a téglákon, mikor Béla egy újabb adagért fodul. Belefeledkezik a munkába, csak arra néz fel mikor egy egyenruhás ember böki meg a vállát, és kéri meg jöjjön le az útról.

Bélánknak nem sikerült megépíteni a saját biztonságos átkelőhelyét, de megpróbálta. Ő megpróbálta. Jót akart, mi itt a baj?




A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr911401541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

biker_kolee 2009.09.23. 15:48:27

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Kifordított kacagány 2009.09.23. 16:47:15

:D kíváncsi voltam mikor és hol lesz belőle post:)
mondjuk az sem kizárt, hogy mikor elkezdte még józan volt, csak mint tudjuk az építkezés legfontosabb eleme a sör:)

pickapu 2009.09.23. 19:03:17

De legalább volt alatta bitumenes szigetelés :D
Az asszony sem gyenge, hogy partner volt ebben a nagy kaliberű vállalkozásban...

zalkapone 2009.09.23. 19:35:47

Ha én vagyok az a figyelmetlen autós, aki átmegy a "zebrán", akkor sanszos, hogy most már előzetesben lennék, erős felindulásból elkövetett, halált okozó testi sértés vádjával...

29 Palms 2009.09.23. 20:38:47

Nem áll ez a sztori össze. Az asszonynak szemből kellett jönnie egy bazi nagy talicska téglával, amit át kellett vonszolnia ugyanazon az úton ahol Béla gyalog nem tudott átjutni, mert olyan sok az autó.

pickapu 2009.09.23. 20:48:36

Béla "harmadmagával" volt, ami megnehezítette az átkelést, mert még két részeg Bélát kellett navigálnia összesen hat állandóan összeakadó lábon, az asszonynak csak egy talyigát kellet irányban tartani... Ráadásul Béla kocsikból is háromszor annyit látott, bonyolult így hazatalálni.... :)

Kifordított kacagány 2009.09.24. 16:01:23

@29 Palms: nincs olyan elmebeteg autós, aki nekimenne egy megrakott talicskának

bad trip 2009.09.24. 22:10:55

"Béla gyorsan átgondolja minek is kellett a tégla" LOL
süti beállítások módosítása