Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Egy nap Pécsen, avagy egy nap a világ

2010.09.19. 14:00 | zalkapone | 11 komment

Címkék: pécs autófília gokart maraton

Nemrégiben volt egy esemény, amiről Ommm tájékoztatta a tisztelt nagyérdeműt. Igen, a Belsőség találkozó. Volt ennek az összejövetelnek egy mellékága, amit személyes szívügyemnek tekintek, és roppant hálás is vagyok mindenkinek, aki ebben támogatott: A látogatás a gyermekotthonba.

Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de nekem igenis jóleső érzés volt látni azokat a vidám arcokat, hallani a boldog gyerekzsivajt. Ahogy a szerkesztőségi levelező listán olvastam, a többiek hasonlóan éreztek. Mikor a találkozó után pár nappal beszéltem édesanyámmal, mesélte, hogy a gyerekek jó része még mindig erről beszél, teljesen fel vannak dobva, szinte lehetetlen az akkor már megkezdődött tanításra koncentráltatni őket. Járt az agyam ezerrel, hogy mit is lehetne még ebből kihozni.

Aztán ahogyan az lenni szokott, a probléma megoldotta önmagát. Nemsokára ugyanis újra megyünk a már-már szokásosnak mondható gokart maratonunkra, Európa kulturális fővárosába, Pécsre.

Feldobtam az ötletet a többieknek, hogy mi lenne, ha a gyermekek lerajzolnák, mit is jelentett nekik a múltkori dzsembori, ezeket az alkotásokat publikálnánk, a kedves olvasók pedig szavazásukkal eldöntenék, hogy melyik két alkotás készítője nyerjen egy velünk töltendő napot Pécsen.

Gokarttal, városnézéssel, fagyival, mindennel, ami egy napba belefér!

Természetesen az esemény után egy gazdag élménybeszámolóval térünk vissza!

Kérjük tehát önöket, Kedves Olvasók, hogy szavazzanak! (Képek a hajtás után.)

Csáforda János, 14 éves

 

Oláh Vivien, 12 éves

 

Balogh Tamás, 7 éves

Fekete Dominika, 16 éves

Hajnal Dóra, 12 éves

Csáforda János, 14 éves (lelkes művész, két munkával indult)

Kelemen Tamás, 20 éves

Vimer Dávid, 20 éves

Ezt a kis képet Vivien rajzából vágtuk ki, ami mindent elmond ezekről a gyerekekről.




A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr62305375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pickapu 2010.09.19. 15:07:46

Nem csak nekik jelentett ez sokat. Nekünk is.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2010.09.19. 16:03:46

basszus azt írtátok kettőt visztek, és kettőt akartam bejelölni, amikor rányomtam az elküldre akkor vettem észre hogy az elsőből kivette a pipát.

szóval nekem a "bogárhátú" tetszik legjobban, aztán a "porsche", de így most a porschét sikerült beszavaznom.

Luk Szájpóker 2010.09.19. 16:25:18

Nagyra értékelem amit csináltok, de ez a sorsolás szerintem rossz ötlet. Ha nincs elég pénz erre a pár srácra, akkor csináljatok gyűjtést akár itt és most. Csak gondoljatok bele a nem nyert kölköknek milyen lesz az a nap.... Szerintem összedobnánk gyorsan a lét. Ha a japó srácnak is szívesen adtunk volna, néhány helyi gyereknek is jut. Köszi és szép napot!!!

musclecars4ever 2010.09.19. 16:55:47

Nem akarok paraszt lenni,de a szavazásnál vegyétek már figyelembe, hogy egy kis gyerek vagy egy 20 éves felnőtt rajzolta! Ne az abszolút művészi értéket vegyétek figyelembe, mert természetes, hogy egy 20 éves szebben rajzol, mint egy alsós. Amúgy meg egy ilyen lehetőséget szerintem nem lenne korrekt egy 20 évesnek odaítélni a kicsikkel szemben! Szerintem. Szóval inkább egy kisgyerek mehessen el gokartozni + a porsche csak másolat a többi rajz viszont egyedi!!!

Amúgy jó, hogy csináltok ilyeneket is !!! Respesct !!!

zalkapone 2010.09.19. 17:10:27

@Luk Szájpóker:

Itt nem feltétlenül a pénz kérdés miatt döntöttünk így. Kell a motiváció a srácoknak. Ha mindenki jöhetne, akkor odaveszne a háttérben lévő minimális nevelési célzat. Legszívesebben elvinnénk az összes gyermeket, aki az otthonban lakik. De hátha így sikerül egy egészséges kis versenyt indítanunk közöttük. Nem csak mostanra, hanem a későbbiekre is.

zalkapone 2010.09.19. 17:15:28

@musclecars4ever:

Igazából a különbségtételt az olvasóra bízzuk, hogy el tudja dönteni, melyik rajz volt szerinte nagyobb teljesítmény. Egyébként az életkor jelen esetben nem objektív döntési pont. Abban viszont igazad van, hogy a kicsik az átélt élményt próbálták feldolgozni, nem "csak" egy autót rajzoltak. Remélem, Te tudtál ennek megfelelően voksolni!

Luk Szájpóker 2010.09.19. 17:50:19

@zalkapone: Köszi a választ, így értem a szándékot. A véleményem viszont változatlan, úgy gondolom, hogy a gyerekek pozíciójából ez nem fog úgy tünni, hogy de jót versenyeztünk, csak hát nem jött össze, nem is érdekes. Semmiképpen nem kritika volt amit írtam, építő jellegű javaslatnak szántam. Üdv és kellemes estét!

zalkapone 2010.09.19. 18:31:32

@Luk Szájpóker:

Alapvetően nyitott vagyok a párbeszédre, hisz valahol ez is a lényeg. Sokat rágódtunk ezen a dolgon, és a nevelőik is hasonló véleményen voltak. Ezért született ez a megoldás. Építő jellegű kritikákat meg nyugodtan fogalmazz meg, nem talál süket fülekre! Üdv!

Luk Szájpóker 2010.09.19. 21:09:15

@zalkapone: Ok, köszi! Ráadásul a döntő különbség köztünk, hogy Ti tesztek is valamit én meg csak pofázok... ( azért a három gyerekem felnevelése se eccerű mutatvány )
Jó éjt!

Dáwid 2010.09.20. 01:17:38

Áhhá... Amikor sok-sok éve a tunying-szterejóban volt rajzos verseny, akkor én is indigós képpel akartam nyerni :D

A kicsik képeit nézegetve viszont nagyon sok gyerekkori rajzom jutott eszembe :) Egész máshogy látja az ember akkor, mint így 10 évekkel később.

Kifordított kacagány 2010.09.22. 09:06:35

egyet kell értenem Luk Szájpókerrel abban, hogy azok a gyerekek akik nem nyernek joggal lesznek csalódottak, hiszen az ilyen versenyek szubjektív ítéletei cseppet sem tükrözik azt, hogy a versenyzők mennyi energiát és nyerniakarást fektettek bele a munkájukba, vagy éppen azt, hogy melyikük volt az akinek a legtöbbet jelentette az az esemény ami ezeket a munkákat szülte.
hozzátenném még, hogy egy kicsit csalódás azoknak is, akik úgy gondolják, hogy az általuk megjelölt munka az, ami legjobban elismerést érne, noha mi ezen sokkal könnyebben túltesszük magunkat ellentétben a gyerekekkel akik ezekkel a rajzokkal örvendeztettek meg minket. úgy gondolom ilyen versennyel soha nem lehet igazságos, valós értékrendű eredményt elérni.
ugyanakkor egyetértek zalkapone barátommal is, mert a motiváció minden esetben szükséges(ezeknél a gyerekeknél még talán jobban is) ahhoz, hogy a későbbiekben is tenni akarjanak, akarjanak valamit elérni úgy itt, mint az életben.
építő jellegű kritikaként annyit tennék hozzá, hogy talán teret kellene engedni a közönségszavazatoknak és nem lenne baj, ha a két szerencsés nyertesen kívül is kapna minden pályázó valami kis apróságot, amitől úgy érezheti nem vesztesként került ki ebből a versenyből.
süti beállítások módosítása