Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Tribute to Csikós Zsolt

2009.02.14. 10:00 | Sanyi. | 15 komment

Címkék: csikós youngtimer gondolatpornó

Péntek este volt…hosszú ideje az első, amit nem kellett munkával töltenem. Letelepedtem a kedvenc fotelomba, ölembe vettem az Eee Pc-met, és elkezdtem szörfölgetni. Persze, a TC-n ragadtam le. Elolvastam Csikós Zsolt bogaras cikkét, aztán a  komment-eket is.
Sokat gondolkoztam a hozzászólások után, aztán persze jó szokásom szerint elkalandoztam.

Mert mi is igazából ez a youngtimer?
Manapság szívesen kategorizálunk, nem tudom, így biztosan könnyebb megérteni a világ dolgait. Egyszerűsítünk, érzéseket-érzelmeket rejtünk egy-egy szó mögé. Jó irányban tapogatóztak a hozzászólók , ebben az egészben igazából nem a kocsi számít, az csak egy közvetítő. Gyermekkorunk poros, ámde mégis élő emléke. Amit gondozunk, ápolunk, őrzünk. Minden ember szeret játszani, mikor beülünk a négykerekű időgépbe szerepet játszunk. Saját filmünk főszereplői vagyunk, elszakadunk a dolgos hétköznapok súlyától. Nem számít, hogy miben manifesztálódik az álom és a képzelet. Lényegtelen hol gyártották, és mikor.
…és itt bukik ez a görcsös kényszer, hogy kategorizáljunk. Nem kell. A hozzájuk tartozó közösség sem az évjáratok szerint bomlik. Ez egy életérzés, egy vágy, kikapcs…

Ne erről szóljon, kit érdekel hogy a német autóklub hogyan rendszerez. Oldódjatok…

...első közös családi nyaralás a Párommal, Erdélyben...

Nincsen szebb dolog annál, amikor az ember ragaszkodik valamihez. A héten ért olyan tapasztalat, ami után romos leharcolt szerkezetnek láttam a saját kocsimat. Tudtam, hogy meghajszoltam, és azt éreztem, hogy beteg, felnőttek az apró hibák, egyszerre elkeseredetté váltam. Aztán eltettem a garázsba a kocsit, és a húzós hétköznapok elterelték a figyelmem. Most meg itt ülök, és azt érzem ez a cikk erőt adott. Nem bolondság amit teszek. Újra elkezdenek körvonalazódni a régi tervek, mellettem az asztalon a lassan egy éve a szekrényben porosodó, programozható vezérlőegység, a két éve a garázs oldalának támasztott új küszöböket is felpróbáltam. Jönnek elő a kocsihoz fűződő élmények. A gyerekkori, a kora huszonéves emlékek. Tudom mit kell tegyek, hogy a modern kor elvárásaihoz, és a saját változó igényeimhez igazítsam a kocsit.

...és igen, ott alszik a kisfiam 2 hónaposan a jobb 1-ben, Ő a 3. gyermek generáció a vénasszonnyban...

Többször is felvetődött valami új vas beszerzése – és lenne rá indok -, de nem hagyom. Hiszem hogy megéri a beleölt pénzt. A munkát, a vitákat, mert a legértékesebb dolgok az emlékeink, és ezt senki nem veheti el tőlünk.


Köszi Zsolt! 




A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr36942031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kifordított kacagány 2009.02.14. 12:47:12

ugye-ugye? és ha többen vagyunk ezzel így, vagy hasonlóképpen, kevésbé érezzük bolondnak magunkat:)

zalkapone 2009.02.14. 13:05:45

Ti ismeritek szegény leharcolt, öreg szaromat. Amit életem árán is megvédenék, mint ahogyan Ő is megtette ezt többször az enyémmel. Húztam, halasztottam a dolgot, de a héten elhatározásra jutottam. Újra a régi fényében fog ragyogni az én, és mások örömére! A karosszériás haver már megtette a magáét (homokfúvás után teljes alváz- és üregvédelem, új küszöbök, sárvédőív, egy-két merevítés ide-oda, stb.), és most hétvégén már fényezik! Egyik tuningőrült cimborám, Géza, pedig megemlített egy kompresszort... :-)
Jaaj, mi lesz ebből!

crix 2009.02.14. 14:59:33

Sajnos nekem nincs ilyen autó. De akarom, hogy legyen. Ha nekem nem is de ha majd lesz gyerekem, abból autóbuzi lesz ha addig él is :)

Sanyi. · http://www.sopianaedeluxe.blog.hu 2009.02.14. 15:32:03

@zalkapone: ...és kell az neked? Mert engem erősen érdekelne, az az utolsó hiányzó láncszem a feltöltött rendszeremhez.

zalkapone 2009.02.14. 17:32:37

@Sanyi.:
Gézáék ebben (is) utaznak. Mármint tuningolnak autókat, és az alkatrészeket is ők szerzik be külföldről, amiket pedig mi "honosítunk". Amit nekem mondott, az a brit szigeteken elég elterjedt, ehhez a fajta escort/orion pároshoz van, komplett szerelőkitt formában. Ha érdekel, akkor megkérdem neked szívesen, hogy tudnak-e hozni. Küldd el, hogy milyen típushoz kell, motorkóddal!

Stanci 2009.02.14. 20:55:28

ez a mazda annyira kurva jó, akárhányszor is találkozok vele itt a neten, mindig fáj érte a szívem...

korzo 2009.02.14. 21:24:48

A youngtimer téren, időn és márkán felül áll.
Gondolom ismeritek, de akkor is! Ez itt a reklám helye:
yetro.hu/

Brigi \"B. A.\" főnöke 2009.02.14. 22:27:34

@zalkapone: Mennyibe fáj nagyságrendileg a homokfúvatás, ha nem vagyok túl indiszkrét? Csak a bódé lett fúvatva, vagy az egyéb dolgok is? (Gondolok itt ilyenre, hogy acélfelnik, spirálrugók, ilyesmik...)

zalkapone 2009.02.14. 22:46:19

@Brigi \"B. A.\" főnöke:

Csak a rozsdakeresést szolgálta a mutatvány, meg az igényes javítást. De még jó, hogy ezzel kezdtünk, mert így kiderült, hogy a küszöbjeim csak dísznek voltak. Amúgy még nem tudom, hogy mennyibe fog fájni, mert kedden megyek a kocsiért. Viszont csak a bódé kapott a jóból. A rugók újak, a felni alu.

ommm 2009.02.15. 16:19:02

@Floyd: Mármint a blog.hu statisztikája? Mert mást ott nem látok...

Floyd · http://www.gazmegfek.hu 2009.02.15. 17:06:12

@ommm: Ja az bocs az offért, de csak azért linkeltem be, mert a leosztás, oldalak között elég érdekes...annyit vettem észre, hogy csöcsökre vagy legfőképp híres csöcsökre gerjed a nép..:D.

Sanyi. · http://www.sopianaedeluxe.blog.hu 2009.02.15. 22:48:11

@Floyd:

...és akkor mit akarsz ezzel mondani barátom?
Növesztesz csöcsöket, huszonéves autók tartása helyett? :)
süti beállítások módosítása