Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Horpadás javítás házilag

2010.09.21. 10:45 | apamacko | 7 komment

Címkék: barkács suzuki szerelés autószerelés henkölés autófília flotta

Kedves kis Suzukink kissé vékony acéllemezből van, konstatáltam mindig, mikor a bal hátsó ajtó C oszlop felőli részére néztem. Egyszer mikor nem csukódott be egy túl finom mozdulat után, kicsit rátenyereltem. Nem kellett volna. A viszonylag széles felület be is horpadt azon nyomban.

Lassan két éve nézegetem már, de most összeszedve minden bátorságomat, döntöttem. A lakatos munkában sosem edződött medvemancs nekiáll, tesz egy próbát, azt használva ami otthon található.

szerszámok

Felmérve a lehetőségeket, kiválasztottam a lehetséges célszerszámokat. Nagy bajt tán nem csinálok, elv alapján indultam neki. Ajtó kinyit, ablak leteker. Az ablak körüli gumitömítés egyben finoman kihúzható, láthatóvá téve az ajtóoszlop belsejét. Az ajtó visszacsukva, a feszítővas lapos felére a biztonság kevéért még egy gumidarabot ragasztva, óvatosan nekiállok visszahorpasztani a lemezt. Mivel nem teljes felületen dolgoztam ezért persze nem olyan síma mint egy sós tó medre, de azért a Bakonytól még messze van. A dombokra gumilapot illesztek és finoman megpróbálom őket vissza klopfolni.

A nagy hupli, amely egy mélyföld volt eddig, átadta helyét egy kisebb lankás dombságnak, én pedig gazdagodtam egy új tapasztalattal. Nem véletlenül élnek, ebből jól a szakemberek. Gyakorlat nélkül olyan ez is mint versenyautót vezetni, a nézőnek könnyűnek tűnik, a szakik meg izzadnak a sikerért.

Azt hiszem ezt ne próbáljátok ki otthon...




A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr672267569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csiky944 2010.09.21. 11:01:06

suzi olyan vékony lemezből van,hogy sztem ha ráteszed a szádat,akkor a vákummal ki tudod szippantani a gödröt a lemezből :D

Lowtyo 2010.09.21. 11:27:11

@csiky944: én egyszer böfögtem egy swiftbe és baleno lett belőle.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.09.21. 11:28:39

Nyomd meg a másik oldalát is. A kutya nem mondja meg, hogy nem olyan volt gyárilag. Ezekkel a szerszámokkal meg inkább csak betörni lehet.

De tudok a horpadásokra egy 100%-ig tuti megoldást, én is ezt alkalmazom, ezt is tanácsolom mindenkinek:

LE KELL SZARNI!

josip 2010.09.21. 11:36:54

@csiky944: Az ilyen tenyeres horpadásokat anyám konyhai húsdarálójával szoktam javítani, amely alapesetben feszíthető tapadókoronggal rögzíthetó a konyhapultra.
Nem alap esetben gyönyörűen kihúzza a horpadásokat, javaslom mindenkinek első körben ezt, és csak azután a boltnyitó szerszámokat...

Akso 2010.09.21. 11:43:41

Egy két horpadással kisebb eséllyel lopják el.

Halálos_fogkefe 2010.09.21. 17:27:46

a probléma gyökere ott keresendő hogy mikor behorpad akkor megnyúlik a lemez. ezt pedig nem fogod tudni visszanyomni, visszakalapálni, legfeljebb választhatsz hogy púp vagy gödör legyen belőle.

pickapu 2010.09.21. 18:37:06

Próbáltam már horpadást javítani régebbi autómon. Egy nagyból csináltam sok kicsit oszt úgy sem lett szebb, pedig olyan óvatos voltam, mintha szűz lyánnyal háltam volna.
Jobb az ilyet a májszterre bízni, vagy hagyni úgy, ahogy van.
süti beállítások módosítása