Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Hoppá!

2008.05.18. 08:00 | miluman | 4 komment

A Totalcaron tegnap megjelent hír nem kicsit meglepett. Én személy szerint nagy lelkesedéssel fogadtam az anno leleplezett új Jaguár prototípusát - nemtudom honnan ez a furcsa vonzalom a nagymacskák iránt... - , ugyanis nagyrészt szakított a cég megszokott, nem kicsit fásult formavilágával, és megpróbálta egyesíteni az eleganciát a vadsággal és a lendületes vonalakkal.



 Magyarul állatul nézett ki... Namost mire eljutott a szériagyártásig, a legrosszabb dolog amit tett, az az, hogy kinyitotta a szemét. Így már nem úgy néz mint egy ugrásra kész vadmacska, ami kedvtelésből letépi az arcod, hanem mint egy csodálkozó öreg angol arisztokrata... Mikor megláttam a szériaváltozat első fotóit, már dobtam is a keresztet hogy a Jaguarnak annyi, ez nem lesz elég ahhoz hogy kimásszon abból a gödörből, amit a Forddal vállvetve ásott...de aztán igyekeztem megbarátkozni vele...és ahogy egyre több dolgot lehetett megtudni róla, kiderült, hogy mégiscsak fasza lesz (csak nem annyira mint a húzott szemekkel), és az is. Kicsit jobban utánanézve kiderül hogy rendkívül kifinomult, és nem véletlenül ilyenek a vonalai: jobb légellenállási alaktényezővel rendelkezik mint az XJ220. (cW 0,29). Manuális váltó viszont nincs hozzá, de kormány mögül bajszokkal kapcsolható, és gyorsabb is mint eddig. Valamint kapható dízelmotorral is, és persze a jólbevált kompresszoros V8-as 420 lovas változatával is, így még partiban is van a német vetélytársakkal - de csak azért, mert az egész autó gyakorlatilag alumíniumból van, és így könnyebb náluk. Egy másik érdekesség, hogy többféle audio-rendszerrel is kapható, az alap is jól szól 7 hangszóróval, ám van egy 9 hangszóróból álló high-end verzió is, melyet a B&W gyárt, valamint egy űber 14 hangszórós szett, ami 7.1es hanghatást kelt, és például az Autocar szerint a valaha volt legjobb cucc amit autóban hallottak. Ugy látszik a vásárlóknak ez elég volt ahhoz, hogy előre megrendeljék az újdonságot, így (reméljük) életben tartva a mai elkurvuló világ egyik legrégibb angol autógyárát. God save the queen.






És fogadják szeretettel eme kis általam manipulált szösszenetet, most ez a háttérképem:


Kattra nagyobb lészen.



A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr48474536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ocsiboy 2008.05.18. 09:51:30

Bazz, a képet küld el a Jaguárnak. Hátha a következő face lift -en viszontlátod, persze a megérdemelt honoráriumod átutalását követően :)))

martong 2008.05.18. 19:52:24

a tied sokkal ütősebb, örülök a Jag sikerének, de nem valószínű, hogy veszek egyet :)

apamacko 2008.05.19. 16:13:50

Általad manipulált szösszenet mi ???
Ez már a 2011-es Facelift te meg most megmutatod mi ??
A lordok már küldik a hasfelmetszőt utánad !

:-))))))

(gratula:-)

miluman · http://autofilia.blog.hu/ 2008.05.19. 17:27:30

én csak szeretném ha 2011ben ilyen lenne :D
süti beállítások módosítása