Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Javítsd magad, ha jót akarsz...

2008.09.21. 10:00 | scheerti | 5 komment

Címkék: usa autó önök küldték szerelő szerviz

Tamástól kaptunk levelet újfent, ezúttal azt írja le, hogy miért nem szabad a "helyi Tesco"-ba vinni az autót, ha baj van vele:


Az előző posztban megemlítettem, hogy mekkora szerencsém volt az itteni szervizekkel.

Amikor idejöttünk, az Oldsmobilt a Walmartba vittük olajcserére. Na igen, azóta leszoktam az itteni Tescóról - teljesen (azt hiszem, ezt nem kell magyarázni, miért).
Amikor megvettem a Kiát, elvittem egy nagyszervizre a helyi Kia kereskedésbe. 300 dolcsi. Nemigen csináltak semmit. Úgy emlékszem, hogy épp akkor gyulladt ki a "check engine" lámpa, azért is vittem el. Ez egyszerű volt - valamelyik gyertyánál tömítetlen volt.
Nem sokkal ezután cseréltem téli gumira és elszörnyedtem, mennyire kopottak a hatsó gumik belső felületei. Egyből telefon a szerviznek. Válasz: nem része a 30 000-es szerviznek a futómű ellenőrzése. Anyátok. 75 dollárért megcsinálják. Anyátok. Elvittem helyben egy kis sufniba, 40 dollár. Sok horrorsztori meghallgatása után, melynek egy részét magam szemével is tapasztaltam (olaj csíkok vezettek a Walmart garázsából a parkolóba majd vissza - elfelejtett dugó...) leszoktam bármiféle kereskedelmi egység segítségéről az olajcsere ügyében. Magad uram.

A kép csak illusztráció

Megveszem az olajat online, megveszem a szűrőt a NAPA-nál online, ugyan látszólag drágább így, mint a Walmartban, igaz, én 100% szintetikus olajat használok, és nem 3000 mérföldenként (ajánlás) cserélem,hanem kb 7/8000-ként. Gyertyát cseréltem, gyertyakábelt, benzinszűrőt, stb. Ha valami nagyobb kell, vannak hál istennek hozzáértők a cégnél,akik segítenek.

Kb két hete történt, hogy a kollégám elvitte a Ford SUV-ját a szervizbe. Az automata váltó csúszott. Erre megállapították,hogy ereszti a motorolajat. Igaz, hogy azt nem tudták megmondani, hogy miért csöpög a váltóolaj... FORD. Aha.

Úgyhogy az újabb kocsinkat eszem ágában nincs szervizbe vinni. A garancia így is jár rá. Ha elromlik, megcsináltatom, nem költök fölösleges, tessék-lássék átnézesekre. A bizalmam a márkakereskedések szervizeiben teljesen elveszett.

Tamás


Pedig az ember azt gondolná, hogy az itthoniaknál minden csak jobb lehet. Írja meg mindenki a saját szerviztörténetét, tessék panaszkodni (vagy dícsérni), arra szolgál a kommentablak.




Szerintünk : : (3/5)
Szerintetek : (4,7/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr83669935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csiky944 2008.09.21. 11:06:24

höhö,még jó hogy a Tesco meg Auchan nem vállal olajcserét :D

warturger 2008.09.21. 12:52:35

höhö, de az Auchan vállal. Úgy hívják hogy Norauto! Auchan csoport tagja mint a Dechatlon is.

BTO11 2008.09.21. 15:00:06

hö hö!
na ezé nem veszek garos autót!huzzák le az anyjukat a garos "nem csinálok semmit" jó pézé szervizzel.
oil és egyébb szürők cseréje ,gyertya csere ,fékbetét csere magam csinálom.
ja és én félszintetikus oilt használok és 10e cserélem szürővel 1üt,hiába van megadva 15e .
kollegám jó drága castrolt használ,de az egr szelep neki is felakadt,nos akkor hol is a minőség??
én GM 10W-40 oilt használok,majd fele árban mint a menő castrol.

egy fiatos 2008.09.21. 16:13:52

Sziasztok!
Mi egy Fiat Punto 2/b-vel voltunk szakszervízben, immáron kétszer. Kéz alól vettük az autót 1 éves korában, garanciával. Egyszer a parkolóban ott maradtunk vele, se előre, se hátra. Néztünk nagyokat, kocsit elhúztuk a szervízbe, azt mondták beszart a kuplung, cserélni kell, de ezzel az autó GARANCIÁT VESZÍT, MERT NEM RENDELTETÉSSZERŰEN VOLT HASZNÁLVA AZ AUTÓ. 100k el is ment rá. Kérem szépen, minek garanciás egy autó, ha valami komolyabb baja van, úgyis érvényét veszti, elintézik azzal, hogy széthajtottad. Ugyanez a jármű múlt héten volt ismét szervízben, majdnem karamboloztunk vele, kanyarban beszart a szervó, elég tisztességesen kellett erőt kifejteni a kormányra, a kerék sem kanyarodott normálisan. A kocsi most két éves és van benne 30e km... Elpiszkolódott az elektronika, megtakarították, ez 12k volt, de hozzáfűzték, lehet kormányműhiba is, ha az vigyük vissza és 100k-ért megcsinálják...
Ezek után mit higgyen az ember? Új autó/használt autó tök mindegy, te fizetsz mindent, a garancia pedig nem ér semmit.
Üdv!

vizsla_barat 2008.09.22. 00:18:16

BTO11, tudod, az usaban az a kulonbseg,hoyg nem veszted el a garanciat,ha nem viszed el a szervizbe az autot. szerintem ha ezt Mo-n egy par jogasz megkapargatna,ott is megszunne a markaszerizek maffiaja.
süti beállítások módosítása