Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

VAN BUSZOD? - Anyák napja helyett

2011.05.01. 12:30 | prokee | 17 komment

Címkék: velence kirándulás gyermekotthon

Nem szeretnénk ünneprontóak lenni, de ma van a napja annak, hogy szóljunk azokról, akiknek ez a nap is egyszerű hétköznap, vagy talán még rosszabb is annál.

Itt vannak például a velencei gyermekotthonban lakó fogadott gyermekeink, akiket rendszeresen látogatunk, és ha tehetjük, segítünk. Festettünk már náluk, mikuláskodtunk is, egy jó csapat autóbuzi kíséretében már autóztak is velünk néhányszor.

Legutóbb húsvét vasárnapján jártunk náluk. Nagyjából ötven csokitojást dugdostunk el a kertben, amikor pedig az utolsót is megtalálták, a lányaink tojást festettek, fiaink pedig egy igen kimerítő focimeccsen verték rengeteg-kevés arányban (hamar feladtuk a számolást) az idősebb generációt.

Persze az ebédről is gondoskodtunk, sok kiló hússal, csokival és üdítővel érkeztünk, így a gulyástól és édességtől puffadozó gyerekek afféle jóllakott óvodások módjára tepertek fel a hálókörletekbe, miközben az ebédlő és a folyosó minden sarkából előlépett valaki, és kisebb-nagyobb ajándékokat nyomott a kezükbe...

Korántsem saját fényünk polírozása miatt osztjuk meg veletek ezeket a képeket. Abban bízunk, hogy az eddig hozzánk csatlakozókhoz hasonlóan most is találunk valakit, akit vonzanak a nemes célok.

Mivel május első vasárnapja számukra nem lehet olyan ünnep, mint nekünk, szerencsésebbeknek, legalább május utolsó vasárnapját, a gyermeknapot szeretnénk újra emlékezetessé tenni nekik.

Az első gondolat ismét az volt, hogy néhány kevésbé hétköznapi autóval megutaztatjuk őket, ezt ugyanis a mai napig emlegetik. Azonban nagyjából 60-70 gyerekkel kell számolnunk, ehhez vagy sok autó kell, vagy rövid táv. Módosítottunk tehát az elképzelésen, és buszos kirándulást tervezünk, mondjuk a nem túl távoli Nádasdladányra.

Ehhez azonban buszra van szükségünk. Keresünk tehát olyasvalakit, akinek megfelelő járművel rendelkezik, és némi nemes lélek szorult belé. Elsősorban persze nem szimpla turistabuszra gondoltunk, sokkal inkább valami olyanra, ami nem jön minden nap szembe a falu főutcáján. Öreg Ikarus, angol emeletes, vagy kabrió városnéző - nem számít, csak a gyerekek élvezzék.

Ha tehát VAN BUSZOD, és szívesen csatlakoznál hozzánk, ne habozz írni nekünk a mail@autofilia.hu címre!

Ha pedig NINCS BUSZOD, de vannak használt, jó állapotú könyveid, ruháid, játékaid, amelyeket eljuttatnál az otthonba, de momentán épp nem jársz arra, akkor is írj - mi nagyon szívesen elvisszük helyetted!




A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr472868836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Panasz Muki 2011.05.01. 14:11:32

Klafa, tényleg igazán klassz amit csináltok.

jssyjrm 2011.05.01. 15:04:23

sose fogom megérteni hogy képes valaki magyar pénzt nyugateurópába folyatni, és ezt nemes gesztusnak megélni..
hasonlítsátok már össze egy velencei árvaház színvonalát egy magyarral
amit a magyar kölykökre költötök, összehasonlíthatlanul nagyobb eséllyel fog magyarországnak pénzt hozni hosszútávon, mint amit ilyenekre fecséreltek..
az olaszoknak nyilván van jópár jóval gazdagabb olasz mecénás is, értékelni se fogják annyira amit a csóró magyarok letesz nekik

angol emeletes busz.. biztos hemzseg tőlük magyarország.

hazai1 2011.05.01. 15:15:31

Nem szoktam sűrűn kommenteket írni ,de ezt úgy érzem muszáj :"jssyjrm " te tényleg ennyire hülye vagy, vagy megjátszod magad ? Ha elolvasod az írást abban egy magyarországi településről van szó ahol igen is szükség van az ilyen jellegű segítségre . Tehát amit ezek a srácok csinálnak az nagyon is szép gesztus, ha nem tudod értelmezni az írást akkor kérlek ne is kommentáld . Inkább gondolkozz el azon hogy tudnál segíteni !!!

randomburvi 2011.05.01. 15:17:04

jssyjrm: te tényleg ilyen hülye vagy? Mert ez már tényleg fáj...

uknow..V e l e n c e. Gondolák nélkül. Ott a messzi itáliai Agárd mellett.

zeugma 2011.05.01. 15:27:54

@jssyjrm: Látom, nem nagyon kattintottál a belinkelt korábbi cikkekre.
Ugye arról azért tudsz, hogy Velence egy magyarországi település neve is? Ott van a Velencei-tó partján. Ha így még nem vagy képben: a meg nem épült kaszinójáról híres Sukoró tőszomszédságában kell keresni.
De ha elolvasod az ajánlott bejegyzések között a Ha másoknak segítesz... kezdetűt, máris világos lesz minden.

sony666 2011.05.01. 15:34:45

@jssyjrm: Jézusom!!!!
Haver te beteg vagy!

Egyrészt nem mindegy hogy a világ meik részén segítenek a gyerekeken?

Másrészt, nem hallottál még a Magyarországon lévő Velence nevű településtől?????

Gera 2011.05.01. 16:20:05

jssyjrm hozzászólása megrázó volt, ritkán találkozni ilyen koncentrációjú, vegytiszta ostobasággal :)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2011.05.01. 16:26:29

@jssyjrm: Hát, kétszer is el kellett olvasnom a kommented. Nagyon jól sikerült, simán lehetne kampányolni vele amellett, hogy a hülyék csak gondozói felügyelettel juthassanak internethez.

pickapu 2011.05.01. 16:30:42

Szétnézünk itthon, ha akad érdemleges mennyiségű jó állapotú ruha, játék, miegymás, valahogy elküldjük ha addig nem járnék arrafelé.
Lehet, hogy majd privátban postacím felől fogok érdeklődni.

jssyjrm 2011.05.01. 17:35:04

Tökmindegy akik ilyen olaszmajmoló módon nevezik el a falujukat azokra nem szabad pénzt költeni!

Tomchy 2011.05.01. 17:38:47

Hát, én is elolvastam kétszer jssyjrm hozzászólását, mire egyszer felfogtam.
Bízzunk benne, hogy csak egyszerű rövidzárlat volt, és nemsoká elnézést kér érte...

Srácok, nektek meg nagy-nagy respect, dicséretes amit tesztek!

Tomchy 2011.05.01. 17:39:41

@jssyjrm: Közben látom, reagáltál.
Hát, visszavonom, amit az előbb mondtam.
Te tényleg egy barom vagy...

okoskodó 2011.05.01. 17:53:15

Ez a Jssyjrm lábon horggya ki az agyhalált. :-))))))))

biker_kolee 2011.05.01. 19:31:22

@jssyjrm: Hát haver, te vagy az eddigi abszolút epic fail ember, akivel "találkoztam". Ennyire sötét, demagóg és paraszt embert, mint te, ritkán lök erre a TC címlap..

United Steaks 2011.05.01. 20:29:48

Troll lesz, mert (többé-kevésbé) írástudó ilyen hülye nem lehet...

Scala 2011.05.02. 03:48:46

Állati jót röhögtem! :-DDD
jssyjrm, erre nincsenek szavak.
Plüss állat, könyv megy, remélhetőleg valami ruha is.
süti beállítások módosítása