Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Felvonulók kérték

2008.10.08. 12:00 | Rocko- | 15 komment

Címkék: rendőrség kresz tűzoltók mentők baromállat vonulás

Nem, most nem a régi híres Markos-Nádas kabaréjelenet lesz a téma, hanem vonulások. Mentő, tűzoltó, rendőr szemszögéből.

Sokak szerint a rendőrök, mentők (vagy mentősök, kinek hogyan tetszik), és a tűzoltók csak ingyenélő k*csögök, akik a keservesen megkeresett adóforintokból csak unottan krúzolnak a városban, és csak akkor használják a villogót-szirénát (megkülönböztető jelzést), ha valahol akciósnál is akciósabb a búrkifli vagy sajtos stangli. Nos, rendőröknél még csak-csak megértem, ha ezt mondanák, no de egy mentőnél, pláne egy tűzoltónál? Vajon hogyan számolják el azt a rengeteg benzint, így amikor rendre csak szorultabb helyzetben vannak. És persze a megítélés se utolsó. Hányan lehetnek azok kisgyerekek, akik úgy kelnek fel közel 25 évig, hogy Tűzoltó leszek, s katona, vadakat terelő juhász. (Itt mindig szöget üt a fejemben, hogy miképpen lehet a vadakat terelni? Villanypásztorral? -omm) Tehát nem túl fényes helyzetben vannak ők, pláne a mentők, akik szinte minden alkalommal életet mentenek. Ennek fejében nézzünk meg egy kis szeletét annak, milyen is, amikor rohannak a 10 filléres vizes zsömléért.

Kezdjük a kedvencemmel, egy mentős vonulással, lássuk csak, mennyire veszik komolyan, hogy ők életért rohannak.

Persze van még belőlük sok, szemezgessünk nyugodtan. Aztán következzen egy tűzoltós.

Nekik már annyival nehezebb a helyzetük, hogy a parancsnoki kocsit leszámítva alapértelemzetten minimum körülbelül 5 tonnát, és 12 négyzetmétert kell mozgatni nagy sebeséggel. Itt találhatunk még pár videót. Különösen favorit, amikor a nem elég nagy, nem elég piros, nem elég hangos, és nem elég villogó tűzoltó elé kikanyarodott egy másik autó.

És aki még több rendőrségi vonulásos videót szeretne látni, az innen csemegézzen.

Szóval nem csak csupán játék, és szórakozás az életük, vegyük komolyan ha szirénázást látunk vagy hallunk. Ne tétovázzunk, azonnal adjunk utat a kék villogósnak. Nem az a legjobb megoldás, ha megállunk, hanem ha utat adunk nekik. És figyeljünk a jelekre, ha közeledik: egy villogó kék fény, vagy a sziréna hangja már jó messziről észrevehető, hallható.




Szerintünk : : (3/5)
Szerintetek : (4,3/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr67642396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ppeterka 2008.10.08. 13:00:36

Múltkorjában esett meg velem a sztori... Haladtunk a Dózsa Györgyön a Váci út felé a Hősök tere felől, belső sávban, mert a Podmaniczkyn akartunk továbbmenni. Az állatkerti sétánynál meghallottam a szirénát, nem mögöttem jött, elöl se láttam, akkor oldalról kell jönnie. Lassítottam, jobbról megláttam a mentőt, megálltam. Lassan jött, nem volt vészesen közel, de látható, hallható volt hogy jön. Erre mögöttem anyázás, mellettem a középsőben kb 3-4 autó elhúzott, aztán jött a mentő, valamelyik schumacherjelölt meg majdnem nekiment.

Pusztulásra itéltetett egy ország ez, én mondom.

Rocko- 2008.10.08. 13:50:08

mondjuk helyben lett volna a segítség.

tomnemtom 2008.10.08. 14:03:05

eszméletlen pánikreakciókat képesek produkálni az emberek, főleg, ha hátulról éri őket a megkülönböztető jelzés.
az anyázós agresszióról nem beszélve.
kár, hogy az érdi rendőrvonuló vége nincs meg, kíváncsi voltam, hova mentek.

Kifordított kacagány 2008.10.08. 14:18:00

nincs az a vizeszsömle amiért én így rohannék.
azért jól látszik, hogy az emberek jelentős részét nem nagyon érdekli, ha szirénáznak körülötte
meg az is, hogy pl az első videon az a néhány kényszerű megállás kb kétszeresére növelte a menetidőt. ennyi idő alatt egy ember ki is vérzik.

dieselparty 2008.10.08. 15:24:56

"nem elég hangos? Bazmegazanyádat...."

Azér' van bőr a képén....

Sam. Joe · http://matchboxmemories.hu 2008.10.08. 15:39:07

Azt néztem, hogy a vezetők elenyésző hányada használja az indexet arra, hogy jelezze, hogy mit akar csinálni akkor amikor elengedi a megkülönböztető jelzést viselő járművet. Gáz.

Dieselparty: Ez melyik anyagban volt?

Manodesign · http://manodesign.blog.hu 2008.10.08. 17:52:42

A láthatóan rendőr/mentő/tűzoltó autókat el szoktam endedni. ált. már hamarabb lehúzódom, mire odaér mellém. Viszont a nagy Merci/audi/bömbi-ket amiken van egy kék villogó, azt nem. lehet, hogy nekik nem mondták, hogy a kék fény _és_ sziréna _együtt_ jelenti a megkülönböztető jelzést. Ha külön-külön használja, sz@rom le.

Rocko- 2008.10.08. 18:21:21

dieselparty 2008.10.08. 15:24:56
és annak mennyi bőr van a képén, aki nem enged el egy mentőt?

tomnemtom 2008.10.08. 14:03:05
abszolute, mint ha valami világvége riadó lenne. pedig tök egyszerű: utat kell adni nekik.

Sam. Joe · matchboxmemories.hu 2008.10.08. 15:39:07
első, mentősben. hasonló mindegyikben található, a suzuki vs. tűzoltóban biztosan. emberekből vannak, és még fontosabb: embereket mentenek!

Manodesign 2008.10.08. 17:52:42
abban az esetben fel kell készülni, h szirénázni fog.
kormányőrök értelmeszerűen nem közéletet mentenek, hanem politikai személyeket, de ebbe ne menjünk bele, h érdemes v sem megmenteni őket vagy mennyit ér az életük.
egy viszont biztos: kormányőrrel nem jó packázni. :)

Szendwich 2008.10.08. 20:54:32

Amúgy eszméletlen, hogy egyesek mennyire leszarják a megkülönböztető jelzést használó autókat. A legszánalmasabb az volt, amikor Miskolcon a TESCO-nál egy 50-es mami nem ment ki a belsőből, mert Ő a TESCO-ba sietett a csütörtöki akció miatt. A mentős meg hajára kenhette, hogy a külsőbe mindenki lehúzódott, megállt. Átment a szembejövők belsőjébe és ott hajrázta le a vénszatyort. Az meg haláli nyugalommal indexelt a bevásárló szupermarket kanyarodó sávjába.
Azt hiszem ettől szánalmasabb nincs :(

Rocko- 2008.10.08. 21:19:53

nem érte mentek, minek izguljon?

Kifordított kacagány 2008.10.08. 22:27:56

érte ne is menjenek, legfeljebb feketével

streetsta · http://www.managertoys.hu 2008.10.08. 23:56:45

dieselparty: remélem félreértem amit írtál, és nem a mentőst minősíted. Mert ha mégis, akkor ... ááh, inkább nem is mondok semmit, legalább ötvenig elszámoltam, úgyhogy visszafogom magam.
Két emlékezetes , igen tanulságos esetem volt: első alkalommal véletlenül az egyik rendőr cimbora mellett ültem, amikor végig kellett vonulni a városon kék meg hang mellett, igen sebesen (nem, nem friss fánkért kellet rohanni). Az Árpád-híd budai végénél besűrűsödött a tömeg, és bár lassan, de húzódott szét a sor -kivéve egy kocsit, láthatóan szerencsétlenkedett a vezetője. Mire mellé értünk, megláttuk az okát is: az ürge azért nem tudta tekerni rendesen a kormányt, mert az egyik kezével a mobilját tartotta, még akkor is, mikor mellé értünk! Mögötte egy szirénázó rendőrautó, ő meg csak cseverészik, egy pillanatra sem tudja letenni, hogy a lehető leggyorsabban utat adjon. Nagyon örültem, hogy semmiféle hatalom nem volt a kezemben, meg a piszoly sem nálam volt, mert igencsak felbőszített a dolog (és akkor nagyon finom voltam), nem biztos, hogy uralkodni tudtam volna magamon. Akkor fogalmazódott meg bennem, hogy mentőautó-sofőr sosem lennék. Rendőrautóból akár több is siethet egy esethez, de ha mögöttem valaki haldoklik, és egy ilyen tetű miatt érnék késve a kórházba...
A másik esetben egy vonuló tűzoltódarut volt szerencsém látni. A tűzoltóautók általában alapból nagy, piros, feltűnő autók, de ez még nagyobb, még pirosabb, meg még feltűnőbb, mint a többi, ráadásul ugye víjjog, meg bizseregnek rajta a kék fények is, szóval látványos dolog. Megy előttem, majd rájön, hogy eltévedt. Szerencsére egy kihalt útszakaszon, széles úton, széles padkájú részen történt. Húzódik jobbra, én megállok, mert világos volt, hogy vissza fog fordulni (nem, nem vagyok látnok, csak az irányjelzővel leadott kódokat meg tudom fejteni). Szemből jön egy másik kocsi (a darun kívül közel és távol csak ő meg én, senki más). Neki nem esik le a tantusz, pedig egy ekkora dög nem hipp-hopp terem az út közepén -majdnem telibe veri oldalról, láthatóan szinte blokkolóra fékezett. Persze a monstrum nem tudott a 2x2 sávon megfordulni egy íven, igénybe vette a padkát is, közben civil barátunk gázt ad, majd míg a daru a padkán immár rendesen irányba áll, elkezd elmenni mellette a személyautó -itt akarta másodszor oldalbaverni a szirénázó, villogó, tökömtudja hány tonnás, négy tengelyes tűzoltódarut. Mivel csodálatosan átláthattam kívülről a helyzetet, csak ordítani tudtam magamban, hogy nem hiszem el, mekkora ökrök vannak a világon.
A harmadik esetben én vettem észre későn a mögöttem érkező mentőt -piros lámpánál elsőként álltam, mikor a sziréna hangjára a tükörbe néztem, már mögöttem volt a mentő, de mivel a hűtőrácson nem volt kék lámpája (a tetőn lévő ugye ilyenkor nem látszik), 1-2 másodpercig eltartott, mig összeraktam a dolgokat. Természetesen azonnal gázta adtam, félrehúzódtam, közben elnézést kérőleg kitettem a kezemet az ablakon -és kurvára szégyelltem magam, hogy én tartottam fel egy megkülönböztetett jelzéssel közlekedőt. Engem ugyanis nem érdekel, milyen színű és matricájú autón van a kék, csak abból vagyok hajlandó kiindulni, hogy jogosan használja, igen abszurd ötletnek tartom, hogy valaki önhatalmúlag akarja eldönteni, kinek ad szabad utat, és kinek nem. Egy civil autóban is lehet igen sürgős dolga valakinek, nem véletlenül kapta azt a kék lámpát, nem is adják oda akárkinek, a linkelt policecars.hu-n lehet találni elég utalást arra, hogy nagyon érzékenyek ebben a témában az illetékesek.

Sam. Joe · http://matchboxmemories.hu 2008.10.09. 11:59:27

Rocko: Nem fejeztem én ki semmi rosszallást, csak levettem a videók hangját, mert a szirénától megőrültem. Egyszerűen kíváncsi voltam, hogy náluk hol jön el a bazdmegfaktor. Nálam valószínűleg hamarabb. Mindegy, hagyjuk!

Rocko- 2008.10.09. 20:13:19

tudom, spongyát rá. :)

pates 2008.10.09. 22:46:04

Jó lenne ha az emberek a fejükbe vésnék ,hogy lehet hogy épp az ő családtagjukat akarja megmenteni.Igy talán hamarabb húzódna le ha közben elképzelné, az általa fenntartott mentő szirénájától és dudálásától hangosan ahogy az édesanyja,gyereke egyéb családtagja ,vérben fürödve hánykolódik az anyázó mentőssoför mögött. :(
süti beállítások módosítása