Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Vigyázzunk!

2008.10.14. 10:00 | tomnemtom_ori | 5 komment

Címkék: autó kiállítás munkagép közlekedésbiztonság gyalogos homlokrakodó

Itt vannak körülöttünk szinte egyfolytában. Útépítés, közműcsere, lépten-nyomon beléjük botolhatunk, ha nem vagyunk elővigyázatosak.

Ez a kicsike alaphangon két tonna, fordulóköre 0 méter, még lesből sem kell tennie, bárhogyan támadásképes :

Nézzük ezt a nagyobbacskát, súlya üresen 11 tonna, fordulóköre 5,5 méter, amit a legtöbb személyautó megirigyelhet, kanalában két tonna cuccot tud előre-oldalra három méterre kinyújtani, közben nem billeg, hidraulikus felfüggesztésének köszönhetően :

 

Tehát vigyázzunk !
Nem viccből jelzik táblákkal valószínűsíthető előfordulásukat, nem véletlenül kerítik körbe munkaterületüket, ne akarjuk ezeket "okosban" kikerülni, megkerülni, átvágni közöttük-mellettük. Gondoljunk arra, tíz másodperc előny járművel, harminc méter nyereség gyalog megéri-e, hogy homlokunkat egy homlokrakodó rakodja ?




A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr70712867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apamacko 2008.10.14. 10:18:14

Az elsőnek BobCat nevű megfelelőjével játszhattam/dolgozhattam egyszer mikor a ház körül tereprendeztünk. Jó buli de tisztelni kell mert bizony a két tonna az 2 bd átlag személyautó !

korlat 2008.10.14. 10:33:06

hú de jó neked, hogy vezethetted:) először több mint 10 éve láttam ilyen BobCat-et az utcánkban, amikor a Matáv építette ki a telefonhálózatot. Kölyökknént nagy élmény volt nézni, ahogy pihenőidőben bohckodik a sofőr és mindenki őt figyelte, ahogy egykerekezik meg ilyesmi. Régi szép idők. Viszont volt nálunk 2-3 éve nagy árvíz (Duna mentén előfordul) akkor azért csak nekemjött egy ilyen homokzsákpakolás közben. Na nem nagyon, de akkoris fájt. Tényleg vigyázni!

Kifordított kacagány 2008.10.14. 10:34:00

ügyes kis gépek és rohadtul hatékonyak. és aki nem ismeri őket, az el sem tudja képzelni, hol tudnak otteremni egy pillanat alatt:)

Rocko- 2008.10.14. 11:05:56

csak akkor lassúak, ha elôtted mennek. :)
süti beállítások módosítása