Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Az autóstáska

2008.10.25. 09:00 | Rocko- | 11 komment

Címkék: divat praktikum ergonomia

Kocsikulcs, személyi, forgalmi, lakáskulcs, pénztárca, telefon, headsett. Ennyi minimum található egy embernél, amikor beszáll az autóba. Vagy kiszáll belőle. Látható, nem rövid a lista, mégnehezebb ezeket összefogni. A kocsiban az ember ugye ül, kényelmetlen a zsebben tárolni ezeket. A kocsiba beül az ember, elpakolja a megelelő dolgot a helyére, telefont a telefontartóba, pénztárcát a középkonzolhoz, és így tovább. Aztán ha kiszáll, akkor meg sok helyet foglal kézben, meg az is plusz idő, mire összeszedi a kacatoka. Miután sűrű szentésgelések közepette nagyon sokadik alkalommal ejtettem le a telefonomat - volt hogy zsinórban háromszor is - vagy sárba a pénztárcámat, meguntam a fenti rendszert. Tescos zacskóval mutatkozni csak Royce előtt néz ki jól, tehát valami hatékonyabb, kultúrált módszer kell. Ekkor jöttem rá, kell nekem egy autóstáska.

Édesapámnak volt egy kézitáskája, innen eredt az ötlet. Megkerestem a táskát, kicsit öröge és divatjamúlt volt, én szeretem a retro dolgokat, és annyira nem fontos, hogy trendy legyek, de ez már kicsit öreg volt nekem is.


A kép csak illusztráció.

Aztán keresgéltem, de valahogy sehogy se találtam megfelelő célszerszámot. Manapság ilyenre nincs kínálat, vagy túlzottan drága, nincsen nékem errre managerfizetésem. Igazán én egy kisebb, csuklóra fűzhető táskát akartam, esetleg amit az ember a hóna alá csaphat, amíg az asszonya körbehurcolássza az akutális bevásárlás során. Gyerekkorom csúf undormányától az övtáskától viszont viszolyogtam. Ennek ellenére egy vásárlás során sikerült ráakadni a tökéletes megoldásra. Övtáska, mégis nem az a tinisen seggtáska vagy a mégrosszabb: hasi-tasi. A táskában van kimenet fülhallgatónak, vagyis headsettnek, van külön helye pénztárcának, telefonnak, rágónak, kulcsnak. És pár külső, zippzárazható zsebek. Perfekt. Hol övtáskaként használom, hol csak simán vállon átvetve, és a legjobb: az ember kiszálláskor csak simán magához kapja. Túl sokat nem akartam válogatni, így a vártakhoz képest nagyobb lett, de ez nem hátrány. Kisebb bevásárláskor sokat képes elnyelni, rövidebb kirándulásokkor eg fél literes üdítő tárolására teljesen alkalmas. Félere ne értsük, ez nem a reklám helye, csak szerintem ez egy jó választás volt.

És ti hogyan tartjátok a holmijaitokat a kocsiban?

Ha már így megkérdezted...

Én is halovány erekcióval reagálok bármi kultikus tárgyra, de valahogy az autóstáska nekem túl hardcore. Rendes függőként mindig a Go, Trabi, Go! Udo Struutz-a jut eszembe. Surda-kalap, rövidujjú ing, óvodásnadrág, zokni-szandál, és persze az alkarra fűzött autóstáska.

Ez valahogy nem az én stílusom :) Viszont az egyszerűség kedvéért folyamatosan magamnál hordom majd az összes forgalmit (jelenleg 5db), igazolványt, pénzt, névjegykártyákat, stb... Erre tizensok éve a legmegfelelőbbnek a brifkó, briftasni, tehát a sokrekeszes pénztárca bizonyult.

Ehhez adódik a zsokzsebes, "desszantos" nadrág, legalább 6 zsebbel. Ebben kiválóan elfér a brifkó, a slusszkulcs, a telefon, a cigi, munka közben a raktárkulcs, toll, kés, vastag filc, stb. Farzsebet nem használom, így az autóban ülve sem zavar semmi.

A zsebek szokásos rendjét sem változtatom nagyjából 10 éve, így keresgélnem sem kell.

- prokee -




Szerintünk : : (3/5)
Szerintetek : (2/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr64724945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

biker_kolee 2008.10.25. 09:22:17

Szintén a zsebes megoldások híve vagyok. Mivel öreg autóm van, az nem fog kelleni a kutyának sem, pláne, hogy még egy kicsit viharvert is, így a forgalmit benne merem hagyni. :) A brifkó elfér a zsebben, benne az iratok pláne, telefon a másikban, kocsikulcs a farzsebben. Szal a farzseb üres. :) De ha üres a pénztárca, azt is elrejtem a kocsiban... :)

Bq 2008.10.25. 09:48:11

Viszonylag egyszerűen megoldom, ha autóba ülök, ott a hátizsákom, abban amúgy is benne van még egy esernyő is, szükség esetére, motoron meg adott a motorosdzseki, annak a zsebeiben simán elfér minden:)

Wizardus86 2008.10.25. 13:00:33

borzasztóan csajos kommentet készülök elkövetni férfi létemre...
...de azonnal mommeg holvetted a szpídótáskát :D hónapok óta kajtatok ilyen után, mert az övtáskát gyűlölöm és az kicsi is, kameratáskába meg nem jó pakolászni a rallin

Don Blasius 2008.10.25. 16:59:13

Hát igen, nekem is az örök probléma.:) Hölgy ismerőseim meg mindig azt mondják, szüttyögök, ki-be szállásnál.:) Hát bazz, nekik ott a retikül... Személyi (régi van, nem fér be tárcába), jogsi (ez már kártya, ezt a forgalmi tokjában tartom, más úgyse használja a kocsit)-forgalmi, pénztárca, 2 db telefon (viszont a headsetet a kocsiban tartom), és rádió előlap. És én is ilyenkor szoktam eldobni a telefont vagy a kocsikulcsot, mielőtt zsebre akarnám rakni. Azért a kabátos időszak jobb, annak a zsebében sok minden elfér, de nyáron nyűg a sok szar.:)

Övtáskát én sem szeretem, autóstáskától meg riadozok, amióta divatba ment, hogy az a melegek felszerelése és inkább buzitáskának hívják. Pedig szüleim-nagyszüleim még olyan jól megvoltak vele.:)

Tojás Tóbiás · http://sonordrummer 2008.10.25. 17:19:37

Az autóstáska már abban a korban szerintem iszonyú ciki volt mikor a fénykorát élte!

volante · http://volante.blog.hu 2008.10.25. 18:38:02

Én tutira megyek: brifkó, autóstáskával. :)

Legalábbis nyáron, vagy ha sok kacat van nálam. Farmerzseb nem alkalmas a vastagabb pénztárcák fogadására, a sokzsebes meg nem az én világom, így muszáj údostruccosan vonulni, viszont, ha hűvösebbre fordul, inkább a dzsekibe/kabátba pakolok.

amzso 2008.10.25. 18:57:21

A speedo emlékeim szerint mindenféle vizes meg úszó cuccokat gyárt... lehet ez valami úszódressz-táska valójában :)

diktatorikus kleptokrácia 2008.10.26. 14:05:27

a nogun-ról hallottatok? okos, hasznos, hazai :)

Rocko- 2008.10.26. 16:49:34

övtáskát én is gyűlölöm, annak ellenére ez mégis jó.

Wizardus86 2008.10.25. 13:00:33
őőő, budapest, westend, nem tudom, kifejezetten speedoshop-e, a hátsó felén van, a media markthoz közelebbi felén, parkoló felőli részén. pontos emeletet nem tudok modnani. azt hiszem az utolsót hoztam el anno (1-2 hónapja vettem), lehet máshol van még.

Don Blasius 2008.10.25. 16:59:13
naja, de mi az ultimate meogldás? (ha nem ez. :) )

amzso 2008.10.25. 18:57:21
igen, fürdőruhát gyárt főként, de amellett ez mirét ne? lehet, h eredeti funkciója az volt, de én ennek használom, erre jó.
hjah, és fürdőruhához nem kell headset, aminek a helye látható, szóval az övtáskafunkció mellett maradnék. :)

hiissaa 2008.10.26. 14:05:27
nem, emséj, írj róla kérlek.

Kifordított kacagány 2008.10.26. 17:04:07

van autóstáskám is, meg nagy brifkóm, meg pénztárcám is. az autóstáskát kaptam, a brifkót és a pénztárcát vettem. mivel utálok bármit is magammal cipelni, nem kérdéses, mit használok.
a pénztárca pont akkora, hogy elfér benne a személy(régi fajta), a forgalmik(ezek nagyon szűken), meg némi aprópénz. ezt frankón zsebre tudom vágni a telefonommal együtt, így a kulcsaim elférnek a másik zsebemben. máris szabadabban érzem magam a sok felesleges tárolóeszköz cipelése nélkül.
hideg időben pedig szabályosan átalakulok mozgó bazárossá és nem okoz gondot mindenféle komfortjavító eszköz hordozása sem(bár legutóbb a fényképezőgép használata nem bizonyult túl mobilnak).

2010.10.01. 20:00:49

Én Eastpack fan vagyok, folyton táskákat veszek, főleg ha le van értékelve, nem hagyom ott, mert valakinek majd jó lesz.

A múltkor vettem egy kis kockás laptop táskát, amiben a laptopom éppen elfér, de mellette már semmi, ezért megkapta a violaszálam, igaz az ő laptopja nem is fér e benne, de nem is kell, mert, nem hordja magával, de ezenkívül minden, klucs, iratok, mobil, egy üveg víz, meg minden egyébb. Estelg még egy A4-es méretű akármi is, a laptopfachban szűkösen. Kisebb mint egy normál akta táska, de az autóstáskánál jóval nagyobb, viheti a vállán, vagy a kezében.
süti beállítások módosítása