Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

A nagy testvér figyel(?)

2008.11.26. 10:30 | Rocko- | 2 komment

Címkék: közlekedés webkamera technika

Holott a nagy testvér mi magunk vagyunk.

útfigyelő kamera

Az utazásunk során szeretnénk eljutni A-ból B-pontba, lehetőleg a leggyorsabban. Persze ehhez tudnunk kéne, hogy merre ütközhetünk dugóba, hol vannak lezárások. Erről tájékoztat az Útinform vagy a Fővinform. Igen ám, csak ezek nem túl frissek, néha úgy érzem, hogy pletyka útján jutnak el hozzájuk az információk. Több hónapos munkálatokat nem jeleznek, ők ezt természetesnek veszik, hogy azok léteznek, friss munkálatok meg néha csak akkor kerülnek fel, amikor már mindegy, befejezték őket. Aztán út közben hasznos segítség lehet a TMC, amely ismereteim szerint nem terjedt el még eléggé, így nem ad pontos képet. Másrészt ugyanazon az elven működik, mint a rádióadók hírei: a közlekedők bejelentésén múlik leginkább.

No de milyen módszer van még, ha hitetlenkedő Tamások vagyunk? Nézzük meg a helyzeteket, a saját szemünkkel, legyünk mi magunk a nagy testvér. Erre segítségünk lehetnek az utak mentén kihelyezett kamerák. Ha bár valóban, nem percre pontosak vagyunk velük, mégis ad egy jó kiindulási pontot.

Két ilyen szolgáltatásról tennék említést. Az egyik az utv.hu, amely a még korábban újbudai dugóhúzó elnevezésű projektet és több, budapesti csomóponti kamerát olvasztott magába. A szolgátatás fejlődik szépen, egy kisebb negatívumot lehet említeni: regisztárció szükséges.

A másik nem fővárosi, földrajzilag kiterjedtebb szolgáltást ad. Ez az autópályák mellett webkamerák képét mutatja meg. Előnye, hogy nem szükséges a regisztráció, hátránya, hogy néha kiakad a kamerák képe, vagy csak lassan frissül, nem igazán élőképet mutat.

Nos, remélem sikerült némileg több információt adni a közlekedéshez, és bárki ismer hasonló szolgáltatást, ne habozzon közétenni, akár mailben vagy kommentben.

Elmúlt héten ültem néhány gépjárműben, melyek rendelkeztek TMC-képes navigációval. Jelenleg Budapesten mindegyikben piros volt a TMC felirat, ami annyit tesz, nincs aktív TMC adás. Egyik sofőr elmondta, mikor legutóbb Németországban járt, ott aktív volt és percrekész, több sáveltolásból, balesetből adódó torlódást nagyon hasznosan előrejelztett, így "újratervezhettek", kikerülhették azokat.


tomnemtom




Szerintünk : : (3/5)
Szerintetek : (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr44776968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nullstring · http://www.bmwfanatics.hu 2008.11.26. 13:59:21

Annak idején nézegettem ezeket, de az egyesítés előtt igen rossz minőségű java alkalmazások voltak, lassúak és kezelhetetlenek. Most viszont nagyon jó a kép, és ami nekem kell zömében rajta is van, szóval köszönöm, hogy felhívtátok rá a figyelmet! :)

Rocko- 2008.11.26. 14:05:36

haha, én pont azt vettem észre, h a dugóhúzó minôsége marha jó volt, de most, egybeolvadva nem annyira.
süti beállítások módosítása