Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Sleeper elment

2008.12.20. 08:00 | Lowtyo | 5 komment

Címkék: audi autó sleeper

Sokat törtem a fejem, vajon fog-e hiányozni. A családi autót leginkább feleségem szokta használni, én a céges autóval közlekedek, nem volt ez másként az Audinkkal sem.

Legtöbbször akkor ültem bele, amikor a család közösen ment valahova, meg persze amikor valami baja volt. És bajból is kijutott rendesen, kár is lenne tagadni. Ebben persze jelentős szerepe volt annak is, hogy hosszú távú terveim voltak Sleeperrel ezért a legkisebb hibánál is rögtön rohantam a szerelőmhöz. Igyekeztünk mindent tisztességesen megcsinálni, ezért is mertem feltenni postba, mikor úgy döntöttünk, hogy megválunk tőle, mertem a nevem adni mellé. Persze nem sikerült mindent kijavítani, ez azt hiszem egy 16 éves autónál annyira talán nem meglepő, de ha maradt volna biztos küzdöttünk volna vele tovább, míg azt nem tudtam volna rá mondani, hogy tökéletes. Akkor pedig valószínű ment volna az egyelőre még nem létező garázsba a bogaram mellé, hogy néha-néha találkozókra kihozzam, vagy párszor elmenjünk vele kicsit kirándulni a családdal. Azt egyébként nagyon szerette. Olyankor nyert igazából értelmet, hogy annak idején Ingolstadtban belegyömöszölték az a nagy motort és ilyenkor ajándékozott meg az igazán gondtalan autózással. Minden idegeskedés nélkül, hűs utastérben, kellemes csendben hallgatni a kiváló hangú hifit és szelni a kilométereket, tudni, hogy egy előzés sosem jelenthet neki gondot, hogy mindig lesz elég tartalék a motorban.

Kérdeztem feleségemet, hisz övé volt az autó, hiába is volt a nevemen, milyen emlékei vannak róla. Rosszat nem mondott. Szerinte igazi női autó volt. Minden finoman, könnyen működött benne, és ugye ott volt a motor és az automata váltó párosa, amit nagyon tudott szeretni, pedig isten bizony remekül elboldogult a kézi váltós autókkal is, de talán a nők tudják ezt jobban, miért is jó, ha nem megy tönkre a cipő sarka a kuplungolástól. Szóval Ő nagyon szerette és persze szereti az új böszmét is, amit alátettem, de szerinte a Sleeper a csirkéhez képest egy igazi finom kis szerkezet volt.

Bevallom, picit nekem is hiányzik, egy év munkája és pénze fekszik benne, de régebben már írtam, hogy jelenlegi helyzetünkben nem sok értelmét láttam, hogy megtartsuk.
Annak igazán örülök, hogy úgy gondolom jó helyre került, aki 4 autó mellé vesz egy ötödiket, úgy, hogy a négyből kettő sem éppen spórolós járgány, nem hiszem, hogy nem fogja gondját viselni. Ráadásul ismét csak női sofőrje lesz, és ahogy az utcánkból kilőtt a Sleeperrel, úgy tűnt, (hasonlóan nejemhez) Ő is rendeltetés szerűen fogja használni.
Nem is tudok Neki mást kívánni.

Kedves Angéla és Kacagány, legyen sok örömötök az autóban, rakjatok bele jó sok kilométert, és kívánom, hogy a szerelőt, olajcseréken kívül ne sokat lássátok. És persze vigyázzatok rá.




Szerintünk : : (3/5)
Szerintetek : (5/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr36823860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kifordított kacagány 2008.12.20. 09:56:41

Mit mondhatnék? igyekszünk. most éppen szerelőnél van, kap új olajat, meg vezérműszíjat, meg ha minden jól megy megkapja a hiányzó szemét is. természetesen kap egy alapos átnézést is, csak hogy szokja a szerelőm egy kicsit az új jövevényt. ennyit igazán megérdemel így ünnepek közeledtével(hogy a szabadságát is a műhelyben töltse), ha már azt mondta, hogy nem vagyunk normálisak....igaz közben vigyorgott, úgyhogy lehet nem lesz túl nagy büntetés neki.
utána ha az időjárás is úgy engedi hazahozzuk és beköltözik a garázsba a vision mellé tavaszig. addig majd kap új gumikat is, hogy legyen mit koptatni, ha kijön a jó idő.
a több autó vitathatatlan előnye, hogy a kedvenceket nem kell öszvér módra hóban, sárban használni. merthogy kedvenc lett belőle az biztos:)

biker_kolee 2008.12.20. 10:17:50

Egy blogger név nekem elég volt ahhoz, hogy megnyugodjonl lelkivilágom, hogy tényleg jó helyre került. :) Kk: Sok, örömben gazdag kilométert kívánok! ;)

Tommi 2008.12.20. 13:38:37

Az utcából történő kilövést meg tudom erősíteni... Az utolsó találkozóról Kk és Angéla hozott haza (mégegyszer köszönöm, így 2 hónap után is), természetesen Angéla vezetett... A szó legpozitívabb értelmében ÉLMÉNY volt a Vision-nel hazajönni. Jó sofőr és dübörgő V6. A legjobb kombináció...

Rocko- 2008.12.20. 13:59:43

én egyet kérek: azért egyik találkozóra majd hozzátok el!
melengeti Lowtyo szívét, és én is kipróbálnám. :)

a házisárkány · http://mynameiscamel.multiply.com/ 2008.12.21. 17:55:41

Hol is kezdjem... Az elmúlt 15 évben néhány autó megfordult a kezem-lábam alatt. Leginkább használós járgányok voltak. Kezdetben nem én választottam, mindig volt körülöttem egy-egy többé-kevésbé hozzáértő férfiember, aki jótanácsokkal látott el. Az első önmagam választotta autó egy III. generációs almazöld (nőknél ugye a szín nem elhanyagolható tényező :-)) Audi 80 volt, az akkori képességeimhez mérten hatalmas, 1,6 literes motorral. Szerelem-autó volt. Sok kalandot megértünk együtt, soha nem hagyott cserben. Hosszú évekig bántam, hogy megváltam tőle. Azt hiszem, akkor köteleztem el magam végérvényesen a márka mellett.
Sok éve már, hogy csak praktikus okokat veszek figyelembe autóvásárláskor. Szerettem-szeretem az autóimat, de ez nem az a kötődés, amit egy igazi szerelem-autó jelent.

Aztán Párom egyszer csak átküldte azt a bizonyos blogbejegyzést. És rámmosolygott :-). Egyrészt a józan eszem üvöltött, hogy nem vagyok normális, mit akarok én még egy autót, ráadásul nagy motorral, építkezés kellős közepén, mikor ezer fontosabb dologra kell a pénz, másrészt ott voltak az érzelmek. Szeretem, ha egy autóval törődnek. Meglátszik rajta, meghálálja.
Ez az odafigyelés, gondoskodás érződött abból, ahogy a Sleeperről írtál.

Azt mondtam magamnak, csak elmegyünk, megnézzük, gondolkodunk rajta. Aztán kipróbáltam. Röviden. Nem vittem túlzásba, nem hajtottam meg. Olyan érzés volt, mintha már vezettem volna jópárszor. Ismerős, kézreálló. Igaza van a Párodnak, valódi női autó.
Még nem sok alkalmam volt vezetni. Miután elhoztuk, még vásárolgattunk egy kicsit, némi városi autózással egybekötve. Elképesztően fürge, gyorsan reagál, kis íven fordul, élvezet vezetni.
Most épp a szerelőnknél futja a "kötelező köröket". Sajnos az átírás elvitte a téli gumik árát, így az első új garnitúrája nyári lesz, de különben is félteném télben-sárban, ahhoz túl szép és nagyon egyben van. Élményautózásra vettük, napfényre, mosolygós, vidám napokra.
Szívesen visszük találkozókra is, ha nem fájdítjuk vele túlságosan a szíved. :-)
Igyekszünk gondoskodó, jó gazdái lenni.

Tommi,
köszönöm :-)
süti beállítások módosítása