Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Saab Support Convoy

2010.01.16. 14:35 | prokee | 3 komment

Címkék: saab saab support convoy

Természetesen nem gondoljuk, hogy bármit is befolyásolhatna az alábbi felhívás a Saab gyár jövőjével kapcsolatban, de szívesen helyt adunk ilyesminek - tekintve, hogy szemünknek kellemes látvány a skandináv autók elképzelt hosszú sora. Ha valaki beáll a konvojba, kérjük, fotózzon, és küldje el nekünk a képeket!

A mi konvojunk január 17-én vasárnap indulna, 9:30-10 óra közt lesz a gyülekező a városligeti műjégpálya parkolójánál, utána indulás a GM budaörsi központjához. Aki nem akar a városba bejönni, jöhet egyből Budaörsre is.

Bár hivatalosan a GM bejelentette a Saab felszámolását, sőt már a felszámolóbiztosként kinevezett cég is átvette a trollhattani üzem irányítását, a gyártás még folyik, nemrég láthattunk egy gyönyörű kék új 9-5-öst legördülni a szalagról és a Magna-Steyr-től áthelyezett kabrió gyártósoron is folyik a munka.
A Spyker holland sportkocsigyártó másodszorra is ajánlatot tett a Saab megvételére, amiben minden olyan részletet átalakítottak, mely nem tetszett előzőleg a GM-nek.A másik ajánlattevő a Merbanco, mely már az előző körben is versenyben volt, de a legutolsó hírek szerint ők tegnap kiestek.

Harmadiknak pedig meglepetésre az utolsó pillanatban beszállt a luxemburgi GenII Capital, mely Bernie Ecclestone-nal, a Forma-1 gurujával együttműködve pályázik a Saabra. Bernie szerint egyébként a Saabnak az F1-ben lenne a helye!

A végső határidőnek január 17-ét tették meg a döntésre, de bármelyik órában tehetnek újabb bejelentést.

Az ausztrál Saab rajongó Steven Wade szerkesztésében készülő Saabsunited.com nevű blog, mely mostanra nem csak egy blog, hanem a Saabos közösséget világszerte összefogó és információkkal ellátó média, mindent megtesz azért, hogy a GM-et a reflektorfényben tartsa, a sajtón és a nyilvánosságon keresztül nyomást gyakoroljon a GM-re, hogy adja el a Saabot.

Többféle kezdeményezés indult, egy másik blogon és egy Facebook oldalon több mint ötezer ember jelentette ki, hogy a Saab bezárása esetén semmilyen további GM-hez köthető járművet nem vesz.

A világ sok országában demonstrációkat szerveznek, ahol Saabos konvojok indulnak a helyi GM képviselethez, demonstrálva, hogy hiszünk a Saab túlélési képességében és üzenjük a GM-nek: adjátok el a Saabot!

Elsőként Hollandiában indult a Saab támogató kampány, ebből nőtt ki a világszerte indított, illetve 17-én induló Saab konvojok ötlete.

Egy svéd Saab rajongó, David Blumberg "Griffin up" címmel dalt írt és a Saab reklámvideókból kiváló klippet vágott össze rá, ez lett a demonstrációk nemhivatalos indulója és a Griffin up! az egyik jelmondata. A klippet több mint 125 ezren nézték meg a Youtube-on!

Eddig már a következő helyszínek jelentették be a konvojos demonstrációt:

* Umea, Sweden
* Vilnius, Lithuania
* Chicago, USA - 24th January
* Minsk, Belarus
* Kansas City, USA
* St Petersburg, Russia
* Atlanta, USA -
* Malaysia - 24 January
* New York, USA - 24 January
* Estonia
* Italy
* Finland
* New Mexico, USA
* Beijing, China
* Ekaterniburg, Russia
* Bulgaria
* Taiwan - már a második!
* SoCal, USA
* Melbourne, Australia
* Stockholm, Sweden
* Norway
* Moscow, Russia
* Shanghai, China (12 January)
* Denmark
* Brookline MA, USA
* Czech Republic and Slovakia (3 esemény)
* Poland
* Latvia
* Adelaide, Australia
* Brisbane, Australia
* United Kingdom
* Trollhattan, Sweden
* Netherlands - where it all began


Magyarországon is indult kezdeményezés az Index Saab fórumán.

A mi konvojunk január 17-én vasárnap indulna, 9:30-10 óra közt lesz a gyülekező a városligeti műjégpálya parkolójánál, utána indulás a GM budaörsi központjához. Aki nem akar a városba bejönni, jöhet egyből Budaörsre is.

A cím:
General Motors Southeast Europe
Budaors
Szabadsag u. 117
H-2040

Tudom, sokan azt gondolják, ez értelmetlen és céltalan. Valóban, amennyiben kizárólag racionális üzleti szempontból nézzük, kicsi az esély rá, hogy egy mamutcég vezetését meghassák az ilyen dolgok és ha be is zárják a Saabot, az élet megy tovább.

Azonban vagyunk páran, akiknek a Saab talán több, mint pusztán egy jó autó. Az életünk részévé vált, mert pontosan azokat az értékeket képviseli, melyek fontosak és a racionális szempontokon túl érzelmi pluszt is jelent. Akiknél megvan ez a többlet, azok átérezhetik ennek a kis felvonulásnak a szimbolikus jelentőségét, és azt, hogy jó lehet csatlakozni egy világszerte együtt mozduló közösséghez, adhat némi elégedettséget az, hogy mi se maradunk le mások mögött, mikor kifejezzük: a Saabnak nem szabadna eltűnnie!

Minél többen tesszük ezt, annál inkább van esély, hogy a nyilvánosság erejével elérhetünk valamit. Ha pedig mégse, akkor legalább eltöltünk egy kis időt együtt más Saabosokkal, kicsit jobban megismerve egymást.

Nem akarok senkit rábeszélni, de ha bárkinek kedvet csináltam hozzá, csatlakozzon, lesz forró tea is. Mit veszíthetünk? :)

Saab 900 Klub




A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr541676905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vargnatt 2010.01.16. 23:36:30

Bár én Trabantos vagyok, de attól függetlenül a Saab az egyik kedvenc márkám a 'nyugatiak' közül, és nagyon szurkolok, hogy sikerüljön valahogy megmenekíteni ezt a különleges márkát. És igazán megható, hogy ilyen összetartó, küzdeni akaró közösség tartozik a márkához, a rescue-saab.com kezdeményezés is nagyon tetszett (főleg a nagy Saab-kollázs, amit a gyár oldalára is kivetítettek)! Ne adjátok fel, még van remény! ;)

apamacko 2010.01.17. 17:04:24

SAABrinával elmentünk mi is. (vittem Nyuszimat is)
Közel 100 Saab jelent meg.
A GM előtt nem is nagyon parkolt más, és még a szomszédos utca is televolt velük.
Poszt képekkel, nemsokára!
süti beállítások módosítása