Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Ess, eső, ess...

2010.09.20. 10:00 | zalkapone | 9 komment

Címkék: közlekedés baleset baromállat

Itt van az ősz, itt van újra. Ahogy Feketenap írta a héten. Nos, a mai nap (péntek) bebizonyította, hogy az ott taglalt okfejtésünk sok ponton megállja a helyét.
Reggel, szokás szerint elindultam munkába, és már előre féltem, hogy milyen nem várt fordulatok leselkednek majd rám ezen a nem egészen 12 km-es úton, ami a házunktól a munkahelyemig tart. Kettő saroknyira jutottam, amikor egy kisköbcentis bevásárlóautó jött velem szemben, egy keréknyomon. Na mondom, ez érdekes lesz!

Ettől lényegesen jobban lezúztam volna, ha...

Ahogy közelebb ért, én elkezdtem a padka felé lehúzódni, jó példával elöl járva, hátha leesik a szembejövőnek, hogy hasonlóan tegyen. Most vagy az én készülékemben van a hiba, vagy a másik sofőr (nő, két poronttyal a hátsó ülésen) túl sok Harry Pottert nézett, és komolyan is vette, amit látott, de semmi jelét nem adta, hogy érzékelné a problémát. Egészen az árokpartra húzódtam, aggódván tekintvén a laza szegélyre, de ő csak jött tovább, egy centivel sem változtatva eddigi pályáján. Teljesen megálltam, és elkezdtem a reflektorral villogni, hátha egy erőteljesebb vizuális ingert fel tud dolgozni a reggeli kávé hatását még nélkülöző központi idegrendszere. Erre a szakadó eső ellenére teljesen letekerte az ablakot, derékig kihajolt, majd élesen visító hangon elküldött az anyámba, hogy minek jövök szembe, ha egyszer látom, hogy nem férünk el. Halkan jegyzem meg, két autó hibátlanul elfért volna egymás mellett, ha a kedves hölgy nem az út közepén közlekedik. Ha nincs vele a két gyerek, bizisten utána megyek, és lepofozom! Mindegy, nagyvonalú vagyok, nyeltem egyet, menjünk tovább.
Kikanyarodván a 4-es számú főútra, egyből egy árokban tanyázó bajor csodára lettem figyelmes. A klasszikus sztereotípiáknak 100%-ban megfelelő tulajdonos éppen az autómentővel kommunikálhatott, a gazdag gesztusnyelv alapján. Itt egy pici, rosszindulatú mosoly azért bujkált a szájam szegletében.

Ennyire nem volt megtörve, és szerencsére sérült sem volt

Elhagyván kicsiny településünket, elhúzott mellettem egy munkásokat szállító kisbusz, ami talán a szocializmus virágkorában mehetett át utoljára legálisan a műszaki vizsgán. És a megengedett sebességet jóval túllépve, kicsit bizonytalanul, de azért haladt a végcélja felé. Talán odaértek. Majd a lánglovagokon megnézzük jövő héten.
A repülőtér közelében újabb közellenségek bukkantak fel, állandó vesszőparipáim, a taxisok. A reggeli tömegben egymás seggében cikázva, tolakodva, furkálva száguldozva törtek előre. Sosem értettem, hogy hova a rákba sietnek ezek állandóan!? Ha utas van mellettük, akkor már minek, ha meg nincs, akkor megint csak minek? Mikor a legtöbb taxiscég már napokkal előre bejelentett fuvarokra megy, állandó klientúra mellett. Ha meg késésben lévő nyaralókat visz a reptérre, akkor megint fölösleges, lévén az indulás előtt már órákkal ott kell lenniük a biztonsági ellenőrzés miatt. Ott fél óra nem tétel. A frissen érkezők meg aligha nekifutásból akarnak beesni a szállodába, hogy minél hamarább elkezdhessék a pihenést. Az elfoglalt topmanagerek már más tészta, azoknak lételeme a rohanás. Ha egy tárgyalásra nem egy infarktus közepén érkeznek, már nem is hitelesek.

A felesleges rohanás ára

Miközben ezen elmélkedtem, megláttam a nagy rohanás első áldozatait. Persze, az egyik egy fekete taxi, a másik meg egy alsó közepes autó. Lámpás kereszteződés, ahol a személyfuvarozók szívesen veszik igénybe a buszsáv adta surranópálya előnyeit. Gyakran olyankor is, amikor oldalról a becsatlakozó útról már elindul a forgalom. Most nem adta ki. És még csak most értünk a fővárosba! Ezek után el sem tudom képzelni, hogy egy belvárosi dugóban milyen élethalálharc folyhat minden reggel. Ilyenkor örülök, hogy úgy élhetek, mint egy magányos jedi. Elvagyok a peremvidéken.




A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr812304368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leadfoot 2010.09.20. 10:37:54

"Ha nincs vele a két gyerek, bizisten utána megyek, és lepofozom! "

Ugye tudod, hogy ez elég rossz szöveg?

1kutya 2010.09.20. 11:56:22

a lánglovagokon már fent vannak a tegnapi termések is!

többek között egy kettétört superb.

nemmelesleg a fazon élve szállt ki belőle!

biker_kolee 2010.09.20. 17:24:09

"Ilyenkor örülök, hogy úgy élhetek, mint egy magányos jedi. Elvagyok a peremvidéken."

Szintén.

zalkapone 2010.09.20. 18:45:09

@Leadfoot:

Tudom. A pillanatnyi indulat mindig rosszaságra sarkallja az ember. Szerencsére tudok uralkodni magamon.

Krisi 2010.09.20. 22:23:56

taxis témához: azóta nem szidom őket, mióta kivitt egy taxis 20 perc alatt a Délitől Népligetig. nem én voltam a fhasz, haverom késett, Orange Ways busz meg ugye nem nagyon vár meg ha nem vagyunk ott időben. ha nem küldi neki a taxis akkor baszhattunk volna a bécsi hétvégét a haverokkal.

amúgy ma se volt sokkal rózsásabb a helyzet, először egy zsírúj fekete S Merci jött ki elém lazán főútra (motorral voltam, mögöttem barátnőm, ilyenkor négyszer jobban figyelek, szerencsére felkészültem rá, ezúton üzenem neki mégegyszer hogy a jó krv nyd)
aztán egy szakadt 3-as Golf centizett ki és vágott be elénk Esztergom felé, benne két dzsipó. nyilván nekik állt feljebb amikor kérdőn felemeltem a bal kezem, hogy ez most mégis mi a faszra volt jó. mondjuk nem úgy néztek ki mint akik képesek gondolkodni meg én sem szerettem volna ha valamelyik kiszáll úgyhogy inkább gyáván lemaradtam, de inkább legyek beszari mint halott :)

viszont Visegrádnál még mindig gyönyörű a Duna, hogy valami pozitívat is mondjak mára.

zalkapone 2010.09.20. 23:08:49

@Krisi:

Mai sztori: Lámpás kereszteződés hazafelé, kanyarodok a ZÖLD jelzésen balra, kanyarodó sávból, szabályosan. Előttem üres út, kis gázelvétellel, 40 körül. Szembe jött egy biciklis. Sávom közepén, szemben a forgalommal. Satufék. Erre elkezd kiabálni, hogy mit száguldozok. Mondom, fater, az út mely oldalán kéne kerékpározni? Körülnéz, bamba fej, klasszik öreg alkesz. Ja, tényleg.

Krisi 2010.09.21. 10:49:12

@zalkapone: sok hülye biciklis, csak a baj van velük :)

kuki123 2010.09.28. 21:03:13

napokban volt
(a kereszteződés jobb oldalán a magasabb rendű útra merőlegesen végig hosszan parkoló kocsik vannak de viszonylag jól belátható még így is a kanyar tőlük.)
szóval
reggel kereszteződést megközelítem már messziről látom a szemem sarkából hogy balra semmi, index jobbra, megáll, nézek jobbra semmi, nézek balra semmi, ezzel nyugtázom hogy sehol egy árva lélek
engedem a kuplungot adok gázt és azzal a mozdulattal nézek jobbra is

Kibaszott satufék, agyam lesokkol a látványtól,

csávókám teligázzal a parkoló kocsik mögül kivágódik (nem tudom hol lehetett, mert amikor jobbra néztem még sehol nem volt, de 1 kocsi pont elfér a parkoló kocsik "háta mögött" meg az út között, na onnét jött) és menetiránnyal szemben húz át a kereszteződésen a nekem balra irányba.

természetesen a satuféktől lefulladt (de inkább ez mint a törött roncs)
kattog az index a csöndben még a dudát is elfejtettem megnyomni,
teljes ledöbbenés, azta kurva gecc 0,5-1 méteren múlott

újraindít elindul 50 méter, lekanyarodok 20-30cal valami vén öregasszony az út közepén megy a kocsijával, beszarok mondom

Addig is azon filózok hogy most neki volt elsőbbsége ha onnét jön szabálytalanul is?

Na felgyorsít a mama, körforgalom sehol senki megáll, mondom most mi a fasz van addig várunk (legalább 4 másodperc volt) amíg bejön a körforgalomba egy kocsi aztán kimegy na akkor indul csak el...következő kanyarban végre elkanyarodik előlem...

megyek következő lámpás kereszteződés én balra megyek, index stb előttem jobbra mennek, akik szemből jönnek azok is (nekem meg az előttem haladó számára is jobbra) abba az irányba indexelnek...vagyis nekik az balra
zöld, na lényeg hogy előttem csókám megáll oszt áll jobbra indexelve(gondolom el akarta engedni aki szemből jön neki balra)
szemből jövő ürge már integet hogy menjél már te hatökör neked van elsőbbséged, na nagynehezen befordul jobbra meg a szembejövő is utána

persze sárga lett én már nem fértem át...

kínomban röhögök, úristen bazdmeg és még nekem van kezdő jogsim...

hogy témánál legyünk:
www.youtube.com/watch?v=wqsrhBAqk60

aztán
vagy jó 3 hónappal ezelőtt a koccanásos első sztori helyszíne csak most az átellenes oldal vagy 10 méterrel odébb
ugyanarra az útra akarunk kikanyarodni mint a múltkori reggelen
lényeg hogy most este van előttünk kocsi a kereszteződében megáll az elsőbbség adás táblánál, kocsik elmennek már indulhatna...de nem indul
kiszáll a csávó átmegy a kija másik oldalára gyereket kiveszi gatyáját letolja a gyereknek oszt ott hugyoztatja a tábla tövében

1. A kereszteződéstől balra és jobbra kibasznagy üres placc a parkolóknak
2. ha szűk utca akkor sem állok meg a kereszteződésben hogy a gyerek hugyozzon az elsőbségtáblára baszki ilyen még a balkánba sincs ilyen mentalaitás
3. és mielőtt még azt hinnétek fköcsög bmw-s faszt valami ezüst színű toyota avensis volt

balkán ez és az ilyet sose fogja meg a rendőr a kurva életbe

úgy hogy kénytelen voltunk kikerülni és úgy kanyarodni a bekötőútról....

bocs hogy ilyen hosszú lett
süti beállítások módosítása