Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Gumiproblémák újra

2009.10.28. 08:00 | csiky944 | 7 komment

Címkék: idióta gumi renault szerelés megane

Még augusztusban volt olyan problémám az autóval, hogy a hátulja rázott, szálszakadt volt. A pótkerék beiktatásával megoldódott a probléma. Hittem én. Hamarosan újra rázott, igaz jóval gyengébben. Nem is foglalkoztam vele igazán komolyan, gondoltam majd előbb átszerelek téligumira. Közben azért erősödött a hátulról érkező rezonancia. Tudtam, hogy a másik hátsó gumi is szálszakadt.
Viszont az autót általában én vezetem, hátul ritkán ülök, tényleg. Sejthető, hogy mire akarok kilyukadni. Szóval mentünk látogatni rokonilag. Én meg hátra ültem, mint ahogy régen.
A felismerés rázós volt. :) Hátul ülve kegyetlenül rázott. Mondom rohadjál meg, megkapod a téligumikat. Rá két nappal már be is vittem a műhelybe az autót átgumizni.

(képek kattra nőnek)

Múltkor átcserélgettem az autón a kerekeket, így pedig megint a jobb hátulján volt a szálszakadt gumi, fincsi. Azért lefotóztam ezt is, bár annyira nem látszik a képen, hogy mennyire totálkáros.

Próbaút. Oké minden, ez nem ráz. Aztán újabb ötven kilométer múlva megin ráz nagyon gyengéden, most a kormányt is rezegteti picit, tehát elől is. Cumi.
Másnap akkor ismét csápos emelő, tolnám előre az autót, alig bírom megmozdítani. Húúúdejóó. Na megemelem, a jobb hátula szorul, befog a dobfék. Khmm, káromkodások sora következett. Megemelve látszott, hogy jobb oldalon mind a két gumi szakadt picit.

A következő hétvégén meg neki is álltunk lebontani a jobb hátsó fékdobot. Egy óra alatt sikerült lekapni a helyéről, közben két maréknyi fékpor hullott ki belőle. Leszedve elénk tárult a rideg valóság, a szálszakadt gumi állandó rázásának következménye. Fékpofák szinte vasig lekopva, az automata utánállító tökig kicsavarodva. Azért összeraktam újra, kicsit visszaállítottam a maradék pofákon.
Eljutottunk mostanáig, a héten megrendeltem hátulra a fékpofa garnitúrát, meg a jobb elejébe egy külső összekötőt (szuper magyar utak ugye). A jövő héten meg a másik téligumi garnitúraból, meg ennek a maradékából összeállítok négy normálisat.

Hamarosan műszakis lesz az autó, kap egy vonóhorgot és az olajcsere is most jönne, azért kiváncsi vagyok mi derül még ki róla.




A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr61469118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

misi46 2009.10.28. 09:45:21

Jó Neked, hogy le tudtad szedni a dobokat, nekem ez egy hete nem sikerül

misi46 2009.10.28. 09:46:10

Ha valakinek van ötlete, segítsen.

feketenap · http://www.zoldszempont.hu 2009.10.28. 12:20:48

@misi46: ahova kell, fújj csavarlazítót, folyamatosan áztasd és hát kalapács érzéssel+türelem. Ennyit így, minden előzetes információ hiányában.

arthur877 2009.10.28. 15:27:59

Ha a perem miatt nem jön le a dob, akkor nincs más hátra, mint szétvered!
A dob úgyis kuka,(akkora peremmel nem szabályozható már méretre) a pofákat cserélni kell, a rugóknak semmi baja nem lesz, max az utánállító feküdhet meg, de az tipusfüggő, hogy milyen...?

Kifordított kacagány 2009.10.29. 08:17:36

"azért kiváncsi vagyok mi derül még ki róla"
biztos vagy te ebben?:)

mindenesetre ennyi szálszakadásos gumi egy helyen nekem már kicsit sok lenne. biztos, hogy csak a gumi a hibás? ha meg tényleg csak az a hibás, akkor megfelelő, erre az autóra való a gumi?

@feketenap: meg esetleg egy benzinlámpa, meg még több türelem(nekem kb 2 percig szokott tartani:)

csiky944 2009.10.29. 08:21:59

@Kifordított kacagány: még a gyári gumik voltak ám ezek,7 évesek kb 60ezres futással

merano 2009.10.31. 11:02:26

csavar lazitó és 1 huzó kalapács amit a kerék csavarokkal rögzitessz a dobhoz, azzal biztos lejön
sok sikert
süti beállítások módosítása