Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Autófília 2. Gokart-Maraton beszámoló

2009.12.04. 11:30 | Lowtyo | 3 komment

Címkék: gokart

Kissé késve tesszük ki ezt a postot, még valamikor szeptember elején voltunk Pécsen. Azóta csak ülepedik az élmény, és néha-néha felbukkan a gondolat: nem kéne már élesíteni ?
De, kéne. Íme!

Második nyolc órás gokart maratonon van túl az AutóFília szerkesztő gárdája. Jutalomjáték ez nekünk, amolyan egész évi munkán jutalma és mivel is üthetné el jobban egy maroknyi autóbuzi az idejét, ha nem valami autós sporttal. A gokart pedig még mindig a legolcsóbb lehetőség, hogy hangyányi kóstolót kapjunk a benzingőzös, gumifüst szagú mesés világból.

Sokat tanakodtunk melyik pályát válasszuk. Szerettünk volna olyan helyre menni, ahol profi, versenyzésre épített aszfaltcsík van és persze az anyagiak is fontosak voltak. A visontai pályára esett a választásunk, korrekt áron kínálták és a nyomvonal is mindenkinek elnyerte tetszését. Igaz, hogy az elején az Uránium Brotherz különítmény húzta a száját (nagyon nem volt ínyünkre a fél országot átszelni), de végül mi is beláttuk, ez a legjobb ajánlat.

Aztán történt valami, ami az egész tervünket keresztül húzta. Pár nappal a kitűzött időpont előtt észrevettem, hogy a pálya honlapján a szombati napra verseny van beírva. Telefonáltunk és kiderült, hogy valóban gond van, két programot szerveztek egy napra. A hivatalos versenyt nem lehetett elnapolni, nekünk kell félreállnunk.
A visontaiak védelmében el kell mondjam, aki velünk tárgyalt lebetegedett, és amíg Ő otthon lábadozott a kollégái szerveztek rá a mi programunkra. Amikor kiderült sűrű bocsánatkérések közt felajánlották a következő hétvégét és egy jelentős árengedményt engesztelésül. Végig korrektek voltak, és igyekeztek kárpótolni minket, de addigra mi már szabaddá tettük magunkat hétvégére, nem tudtunk halasztani. Minden esetre az emberi hozzáállásuk miatt nem maradt keserű a szánk íze, fogunk mi még Visontán versenyezni.

Csendben megjegyzem, ezt akkor így gondoltuk. Azóta korántsem biztos. Az átutalt előlegünk a mai napig nem érkezett vissza, és még mindig csak az ígérgetésnél tartunk...

Ez van, sajnáljuk, szívesen modanánk jókat arról a pályáról is, de nincs rá lehetőségünk.

- prokee -

Viszont ott álltunk csütörtök délután pálya nélkül. Mindenki készült, szervezkedett, hogy szabad lehessen a hétvégére, muszáj volt valami megoldást találnunk.
Ekkor jött Sanyi ötlete, menjünk az új pécsi pályára. Ő volt már ott, tetszett neki, is, gyors telefonos egyeztetés után kiderült, szabad is lenne szombatra. Szavaztunk, megyünk Pécsre. Egyetlen probléma volt csupán, a pálya egy Tesco parkolójában található. Elég illúzióromboló, pláne úgy, hogy mi egy épített pályára készültünk menni. Jobb ötlete viszont senkinek sem volt, maradt ez B-tervnek. Bevallom én is fanyalogtam kicsit, pedig így megmenekültem nyolc óra autózástól egy dízel Clióval, de aztán elmentem péntek délután megnézni a helyszínt és megnyugodtam. Az első jó jel az volt, hogy egy tábla volt kitéve, ami informálta az arra járókat, hogy szombaton nem fognak tudni gokartozni, mert zártkörű rendezvényt tartanak sőt, már pénteken sem, mert aznap karbantartás van. Nocsak. Ezek készülnek. Aztán láttam a szépen letakarított pályát és a személyzetet, ahogy a gépeket készítik épp fel a következő napi rendezvényre. Isten bizony még a króm csöveket is felpolírozták, csillogott mindegyik, mintha kiállításra készítenék fel őket. Mentem egy kört, nagyon tetszett. Jó volt a vonalvezetése, elég hosszú is volt és látszott, hogy olyan ember tervezte, aki vezetett már gokartot. A gokartok is jónak tűntek, inkább hasonlítottak versenygépekre, mint valami vidéki vursliba letolt, körbecsövezett játékszerekre. Fel is hívtam Pistát, hogy nyugodjanak meg, nem lesz gond másnap.

És nem is volt. Hibátlan gépekkel, patyolat tiszta pályával, új versenygumikkal, kávéval, teával, üdítővel, több tálca finomabbnál finomabb süteménnyel és szendviccsel vártak bennünket, és hogy milyen volt a verseny, arról olvassátok el barátaim beszámolóit.

feketenap:

Aki szeret vezetni, aki szereti keresni a határokat négy keréken, annak nem kell mondani, hogy hatalmas élmény volt, felejthetetlen pillanatokkal.

Akit nem érdekel a technika betörése, aki retteg, ha nem ötcsillagos kasztniban ül, annak nem lehet elmagyarázni, miért jó körözni gumifalak közt egy "szöcskével".

Köszönöm a szervezőknek, azoknak akikkel versenyezhettem, és nem utolsó sorban a tulajdonosoknak, hogy hozzásegítettek egy tökéletes gokart éményhez!

Sanyi:

Egyszer azt hallottam valahol, hogy "a fájdalom azért jó, mert tudod, hogy élsz". Kemény nap volt, 8 óra csillapítatlan száguldás.

2 napig tartott a láz - amíg a testem felejtett -, de fejben, még mindog ott vagyok. A sok röhögés, Privát perverziónk Pistával, ami másnak gyermeklelkű férfiak virtuskodásának tűnhet, belülről igen jó móka és maradandó élmény. Apró fűnyírómotorok, egy csőváz, 40 kilós súly. Micsoda móka.

Konkrétan K..VAYO!

prokee:

Nem léptem még túl a nyári csúszdabalesetemen, így késő délutánig jobbra dőlve róttam a köröket. A hetedik óra végén kezdtem érezni, hogy az ülés pereme Marianna-árkot vájt a bordáimba, de nem zavart. Az aszfalton ülve tekeregni a (számomra) technikás pályán, és egymást követve tizedmásodperceket keresgélni ott, ahol délelőtt még estünk-keltünk - autóbuzinak való elfoglaltság. Holmi sérülések miatt nyöszörögni ráérünk hazafelé a buszban.

Jobb volt, mint amit vártam. Ugye megyünk holnap is?




A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr151403032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feketenap · http://www.zoldszempont.hu 2009.12.04. 19:40:40

Jóvót na. Szóhoz sem juttok, mi?

zalkapone 2009.12.04. 20:28:05

Hüpp. Hüpp-hüpp... :'-(

apamacko 2009.12.05. 19:57:06

Itt döntök minden kanyarban, és körben rángatom a billentyűzetet.
brr brrrrr

De jó volt!
süti beállítások módosítása