Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Tuning Show, amit nem láttam...

2010.03.22. 14:00 | zalkapone | 13 komment

Címkék: autó kiállítás

Egyik kedves barátom, Viktor, felajánlott egy VIP jegyet a hétvégi Tuning Show-ra.
Mondom dolgom úgy sincs, menjünk el, ilyet még úgy sem láttam. Megbeszéltük, hogy 11 óra felé találkozunk Kőbánya-alsón, mert én vonattal megyek (sok-sok év után először ültem vonaton, de nem bántam meg, mert egy új Siemens szerelvény jött, aminek még a 920 forintos jegyárat is elnéztem).
Végül negyed tizenkettőre értünk a bejárathoz. És akkor csodálkoztunk erősen, hogy mi ez a stabilan álló sor?! Jó magyar szokás szerint előre mentünk, hogy megkérdezzük, mi a helyzet. A kordonnál álló nyugdíjas ogre tört magyarsággal közölte, hogy mindenkinek átkell mennija kapun. Kérdeztük, hogy ugyan, milyen kapun kapun kell átmenni, ami ilyen lassan megy. Tőle nem nagyon tudtuk meg, de szerencsére a padawanja felvilágosított bennünket, hogy itt bizony fémdetektor működik a beléptetésnél. Mi a szösz? Oké, közel van Ferihegy, de ez mégiscsak egy autós kiállítás, nem pedig Bejrút elővárosa! Aztán picit sikerült vidorkodnunk, mikor a mögöttünk érkező külföldi turisták angolul kértek némi útbaigazítást. Győzike-féle angol activity volt a javából! Gondoltuk, visszaballagunk a sor végére, meglátjuk mi lesz. Nos, a sor szemmel láthatóan nem haladt, így alternatív programként kitaláltuk, hogy menjünk el enni, aztán visszanézünk. Ekkor sikerült szembesülnünk a szervezetlenség újabb gyöngyszemével, a parkolóval. Autók tiporták egymást, és a hozzám hasonló puhatestűeket, folyamatos dudaszó, anyázás mellett. Nocsak, nocsak! Itt senki nem tereli az autósokat, nem segít legalább infóval, hogy hátul még van bőven hely? Túl sokba lett volna még pár ogrét bérelni a mocsár mellől? Mert gondolom a szervezők sem gondolták komolyan, hogy egész hétvégén két unatkozó család fog csak ellátogatni a kiállításra, akiknek nem maradt már hely a Tescóban...

Pedig hat darab ultra elemmel felvértezve érkeztem, hogy milyen szép, színes beszámolót kerekítek erről az eseményről! Nem erre számítottam! És valószínűleg azok az emberek sem, akikkel útközben hazafelé találkoztunk, és szintén elégedetlenségüknek adtak hangot...

Azért nem adom fel, legközelebb újra megpróbáljuk!
Hátha sikerül pár szép autót látnunk!




A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr601857745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pickapu 2010.03.22. 15:32:11

Hehe, én bejutottam a motorfesztiválra. Nagynénémtől kaptunk V.I.P.-belépőt. Leparkoltunk a hotel előtt, nézem hű mekkora sor, biztos jegyért állnak sorba, mentünk előre a tudatlanok bátorságával, hogy víájpí-jegyünk van, nem kell venni, bemegyünk. Pont, mikor odaértünk, kinyílt egy újabb kapu, slisszoltunk is befelé az embertömeg mellett, úgy hogy a sorbanállást sikerült rövidre zárni.
Odabent meg naná, hogy bejelzett a kapu, megbontogatták a nadrágszíjamat (fémcsat, jó nagy), meg a fémfűzős bakancsomat, hogy mi van ott. Az meg külön tetszett, hogy kordon választotta el teljes hosszában a járdát, nehogy már csak úgy átflangálhassunk egyik helyről a másikra. Egyébként sok negatív visszhangot kapott a kiállítás, de én nagyon jól elvoltam.

Halálos_fogkefe 2010.03.22. 16:08:27

most akkor végül is bementetek vagy sem?

én sose voltam nagy kiállításra járós, egyszer még szüleimmel voltam autókiállításon mikor kicsi voltam. nem voltak sokan, mindenbe bele lehetett ülni, meg lehetett fogni, stb. ebben a tudatban vágtam neki 2 éve a tuningshownak szegeden. vonatút még okés volt, persze a különbusz nem a vonatállomásról indult. elbuszozunk a világ másik felébe, ahol kiderül hogy a "tuning járat" most ment el és óránként jár. egy órát szotyiztunk mire megjött a busz, persze lépcsőn utaztunk mert hely már nem volt. itt már azt gondoltuk szarabb nem lehet, de igen, lehetett. rohadt messze rakott le minket a busz (ez mondjuk speciel nem a szervezés hibája, azt hiszem baleset miatt volt dugó) ahonnan nem tudtuk merre induljunk el. egy óra ide-oda gyaloglás és kérdezgetés után (senki nem tudta még csak azt se hogy van-e tuning kiállítás, nem hogy még merre...) betaláltunk ahol persze a szokásos tömegnyomor és horror ár volt.
na majd hátha a drift. elég takony idő volt, így gondoltuk ott nem lesznek sokan. de, sokan voltak. az eső csöpörgött és az egész rendelkezésre álló "pálya" lehetett vagy 30nm.

na ezek után valahogy én nem akarok már többet menni.

Horie46 2010.03.22. 16:35:43

Én kint voltam mind a 4 nap /ki volt állítva a kocsim/ szerintem nem volt rossz a kiállítás színvonala sok szép és igényes autó volt közöttük, nem tudom mire számítottál vagy mit vártál tőle, de ha ledes ablakspricnik és sárkánymintás üléshuzatok mozgatnak vagy esetleg a tesco tuning a te világod akkor tényleg rossz helyen jártál

anyahajókabinajtóhajtogató 2010.03.22. 17:20:54

egy autókiállításra minek fémdetektor???
a koncerteken sincsen
marhák ezek

Leadfoot 2010.03.22. 19:10:17

A kecskeméti repnapokon se szokott lenni, pedig ott aztán vannak emberek tízezrével.

Nem baj, semmiről nem maradtatok le... De az mekkora lúzer már, aki külföldről idejön, és elmegy egy ilyen ratyi tuningsóra... :-)

Kifordított kacagány 2010.03.23. 08:03:21

@anyahajókabinajtóhajtogató: ez úgy van, hogy ha a rendezvény önmagában nem tud elég komoly lenni, akkor bevetik a szigorú biztonsági intézkedéseket, hogy lásd, ez egy komoly dolog. ha pedig nem tudják tartalommal kitölteni, akkor még meg is várakoztatnak:)

@Leadfoot: valószínűleg más miatt jöttek, de ha már itt vannak és amúgy sincs mit csinálniuk, gondolták megnézik ezt is. egyszerűen nem tudok elképzelni olyan embert, aki ilyesmi miatt képes repülőre ülni és ide jönni a balkánra.

STi-2009 2010.03.23. 10:04:05

Sziasztok!
Mi vasárnap mentünk ki barátnőmmel, akkor már csak 20-25 percet kellett sorban állni...
3 autó érdekelt, csináltunk pár iwiw-es "Én és az autóm" képet, a többit megnéztük 2-2,5 óra alatt, kattintottunk párat és eljöttünk.
Mindketten jól éreztük magunkat, én azt mondom megérte kimenni, pláne így, hogy Örsön lakom, pár perc kellemes sétával is oda lehetett érni.

AutoUnion · http://retroaudi.blogspot.de/ 2010.03.25. 02:35:29

Én az OT expóra leszek majd kíváncsi :) tuning verdák már nem tudnak lázba hozni :)

Rocko- 2010.03.25. 07:09:43

@AutoUnion: arra sok kíváncsiak vagyunk. :)

Krisi 2010.03.25. 18:42:14

már írtam belsőségen is kommentbe, de azért ide is beírom, hogy érezzétek a törődést:
az lehetett az előzménye a fémdetektoros bohóckodásnak, hogy két héttel azelőtt a bringaexpó volt ugyanott. node nem arra akarok ám kilukadni, hogy ez is a biciklisek hibája, hanem hogy ott egyik nap dél körül egy "igen kedves úriember" betelefonált, és közölte, hogy bombát helyezett el a kiállításon, aminek következtében az egészet ki kellett üríteni.
ez nyilván eléggé költséges móka a szervezőknek + bevételkiesés, gondolom ezért állították fel az egész mizériát. így telefonálhatott bárki, nem ürítették volna ki a terület.

remélem most már mindenki informálva érzi magát :)

(aztán az is lehet, hogy más indok volt, de én ezt tartom valószínűnek)

@pickapu: milyen az a fémfűzős bakancs? cipőfűző gyanánt acéldrót használsz, és reggelente kombinált fogóval kötöd meg? :D

pickapu 2010.03.25. 18:50:21

@Krisi: A lyukja amibe a madzagot fűzöm bammeg! Tudom hogy csak kötődsz :D Meg az orrában is volt fém, de meg ne kérdezd hogy kiében!

Rocko- 2010.03.25. 20:37:22

@Krisi: sok ész van ott.
mert a bombát kiszűrik FÉMdetektorral.

zalkapone 2010.03.25. 20:58:51

@Krisi:

Igen, utána hallottam, hogy ilyesmi volt a háttérben. Viszont akkor sem oldották meg jól a házi feladatot! Ennyi emberre volt két kapu, és helló?! Aztán ugye Paptibi is írta, hogy milyen hatékony volt (zsebeket ürítsd ki, de a fotóstáskába bele sem néztek...) a rendszer. És Rocko sem mond hülyeséget, mert egy esetleges vegyi bombát mutassanak már ki fémdetektorral! Szóval ezt akárhogy szépítik is, nekem még mindig az "Ülj le, egyes" kategória. Mondjuk a kiállítókat sajnálom, mert ezzel őket szívatták meg igazán!
süti beállítások módosítása