Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Egy motorbaleset margójára

2008.04.28. 12:00 | scheerti | 41 komment

Címkék: motor baleset kamera

Új hírek röppentek fel a tavalyi súlyos motorbaleset kapcsán. Tavaly júliusban egy száguldó 23 éves motoros egy kanyarból átsodródva összeütközött egy másikkal. Történetesen a vétlen motoros a helyszínen meghalt, aki a balesetet okozta pedig túlélte. Nos, ez a srác négy év letöltendő börtönt kapott első körben. Hogy sok vagy kevés azt nem tisztem megítélni, mindenki döntse el maga. Ez a srác fellebbezett, enyhítésért. Valamint öt évre eltiltották a vezetéstől. A vele motorozó társa felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Ő sem vezethet egy ideig. Viszont hatalmas ökörségnek tartom, hogy a börtönévek is beleszámítanak az eltiltásba. Hiszen nem jellemző a fogvatartottakra, hogy vezetnek. Tehát az öt év eltiltás jogos, ezt még keveslem is, csak épp a büntetés után kellene kezdődnie. És itt jön megint az, hogy miért kapott a srác négy év  letöltendőt? Azért mert megölt egy ártatlan közlekedőt? Vagy inkább azért mert kamerával vette a száguldását? Megelőzés, hogy hasonló esetben a többi száguldozó is ilyen mértékű büntetésre számítson?



Vízválasztó volt ez a baleset, azt hiszem. A média tudott koncot lobogtatni, és számtalanszor lejátszotta a felvételt. Ahol vér folyik, azt el lehet adni.
És abba belegondolt valaki, hogy mi lett volna, ha nincs ez a felvétel? Mi van az ír gázolóval, aki két gyermeket ütött el, ő miért nem kapott ilyen mértékű büntetést?Miért nincs börtönben a mai napig? Ő dettó ugyanezt tette, csak ott két kisgyermek halt meg, az ő gyorshajtása miatt.  Eszemben sincs védeni a száguldozót, azt tegye az ügyvédje, ha akarja. Vajon mi lett volna a videó sorsa, ha nincs a baleset? Kétlem, hogy otthon nézegették volna. Fel a netre, csodálkozzon a paraszt a gép előtt. Megnézi ötmillió ember a YouTube-on, és fasza csávók vagyunk, hogy ezt mi csináltuk. Ő is olyan, csak nem szállt el, még:









A kamerával jaszkarizókat(by:kutya zzr) azonnal kellene büntetni, ugyanolyan szigorúan mint az alkoholfogyasztásért. Sportmotorra NEM KELL kamera, elvonhatja a figyelmet az útról, a forgalomról. Tudják ezt a rendőrségnél is, nézik is rendszeresen a magyar megosztókat, hátha felkerül egy-egy új videó. Érdemes megnézni egyébként a külföldi videók alatt található kommenteket. Rendre azt írják 12-15 éves srácok, hogy a feltöltő hős, példakép, amiért húzza a zsarukat, és kétszázzal repül el egykeréken két kamion között. Amíg ez a szemlélet nem változik, addig lesznek ilyen videók, lesznek ilyen balesetek. Aztán majd lehet menni szakérteni a tévébe, és benyögni, hogy azért dobta el a motort, mert megfékezte, és nem engedte ki jobban a kanyarból. Nem, papa, azért dobta el mert hülye volt, felelőtlen és életveszélyes. Most pedig arra vár, hogy jogerős ítélet szülessen, és megtudja, hogy mennyit kell ülnie egy másik ember életéért cserébe.



A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr18444932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.04.28. 12:20:42

Az írás igaz. De könyörgöm:

"..Sportmotorra NEM KELL kamera, elvonja a figyelmet az útról, a forgalomról.." - na ekkora ökörséget még gondolni is bűn , nemhogy leírni. Ez nem telefon és nem pálinkásüveg.

Nekem is van állványom és kamerám is: semmivel nem vagyok se gyorsabb, se felelőtlenebb ha be van kapcsolva, mintha nincs.

Több hozzáértést, ha már publikálunk.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.04.28. 12:31:24

kutya, csak a saját tapasztalataidat tudod leírni. Lehet, hogy a te figyelmedet nem vonja el. Ezt aláírom. DE, ez a srác villantani akart, nagyot. Lehet, hogy nem pont a kamera miatt lett sok a kanyar, de az sem kizárható, hogy pont a megfelelésvágyból ment gyorsabban mint szokott. Ezt senki nem tudja. Azt viszont igen, hogy az ilyen kamerás felvételeket nem a baráti társaságokban szokták mutogatni, hanem a neten.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.04.28. 12:33:54

Egyébként nem pont így akartam írni, mert ez tényleg általánosítás. Ki is javítottam.

Squeky 2008.04.28. 12:41:36

Igen, ha kamera van akkor biztos h máshogy vezetnek az emberek: na most megmutatom! meg Húú milyet fognak nézni majd a haverok...

Lowtyo 2008.04.28. 12:52:09

Tegnap volt a TV-ben mindkét eset. Forgott a gyomrom a csávó és a családjának a nyilatkozatán. A fickó bizonygatta, hogy mennyire szenved a bűntudattól és, hogy ez neki mekkora büntetés, de persze arra számított, hogy felmentik, mer picit bice-bóca lett Ő is a baleset következtében. Ha már fasza csávók vagyunk az úton, legyünk azok is az ítélethirdetéskor. Mire számított? Megsimogatják a buksiját, hogy látomm mennyire szomorú vagy, nesze kisfiam egy nyalóka. Kamera, meg csak legyen nyugodtan a motoron, legalább később egyszerűbb a bizonyítási eljárás.

Az ír muksó esete, pedig tipikus magyar sztori. Megkérjük az íreket, hogy ugyan már adjátok ki a csávót, azok meg erre, hogy nem lehet. És felelős vezetőink persze ilyenkor szétteszik a kezüket, hogy lám mi megpróbáltuk. Kicsit olyan ez mint a habzó Rába esete. Bizotságokat alapítunk, meg néha odaszólunk, hogy má megint, aztán csak jön a hab évek óta.
A fickó tojója meg még fel is volt háborodva, hogy megzavarják a meghitt vacsorájukat a gyerekekkel, amiről szegény elütött gyerekek szülei már csak álmodozhatnak.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.04.28. 12:52:23

Az hogy valaki normáltalan barommá válik a kamerától, az az ő pszihológiai problémája.
Ha engem megbüntetnének miatta, ráadásul ugyanannyira mint ha csontrészegen ülnék a motorra - na ahhoz lenne egy-két keresetlen szavam, pedig alapvetően nyugodt pasas vagyok...

"..kutya, csak a saját tapasztalataidat tudod leírni.." - igen, sőt MINDENKI így tesz, aki hitelesen szeret publikálni.

Szóval mégegyszer helyesen: MEGBÜNTETNI aki a kamera kedvéért jaszkarizik valahol - bármilyen eszközzel is teszi.
De pl.: azt aki vesz egy 200 lovas autót, azt AUTOMATIKUSAN ne büntessük már meg, csak azért mert van a jútjúbon egy hasonló színű autó, épp effektív gyorshajtás közben !

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.04.28. 12:54:38

Az ír muksóhoz: "..felelős vezetőink persze ilyenkor szétteszik a kezüket.."

És milyen fura: EGYETLEN EMBER, EGYETLEN próbálkozással át tudta adni a levelet a gázolónak! Akkor eddig mit csinált itthon, akinek ez dolga lett volna, fizetésért ?!

rognork 2008.04.28. 12:58:48

a baleset nem volt vízválasztó. ettől nem változott semmi. esetleg kicsit jobban gyűlölik a nemmotorosok a motorosakat még egy darabig...

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.04.28. 13:05:07

jól írtad kutya, át is javítottam. Én is így gondoltam. Attól, hogy valaki Pannóniára szerel kamerát (mert van ilyen is) még nem lesz barom, de van egy olyan réteg, aki szándékosan szerel kamerát azért, hogy vadbarom módjára repesszen és ezzel felvágjon mindenki más előtt.

rognork, annyiból volt vízválasztó, hogy minden tévénéző anyuka elé éleben levetítették a balesetet.

camell · http://indafoto.hu/camell 2008.04.28. 13:17:08

Tipikusan magyar sztori mindkettő. Nyaljuk ki az osztrákok és az írek seggét is, mert a megfelelő emberek töketlenek, a kezük meg a seggükben van.
Az ítélet meg szánalmasan kevés. 4 év? Ezért? Hiába na, jó itt élni.

bumburnyák 2008.04.28. 13:37:47

mocskos senkiházi ír! a szülők helyében én lelőttem volna, leszarom a börtönt..leülöm azt a pár évet.

az a baj hogy a magyar birka nép.

Kris 2008.04.28. 13:56:57

A motorosoknak kell maguk közül kitaszítani a barmokat....
A 4 év meg nulla egy életért, de az "Ír" az nagyon durva.
Nem szeretnék egy olyan országban élni, ahol ezt meg lehet tenni, ami így képviseli az érdekeim....bazeg, rá****tam, ilyenben élek :(

prokee · http://blog.prokee.hu 2008.04.28. 14:02:29

"A motorosoknak kell maguk közül kitaszítani a barmokat...."

Ezt nem teljesen értem. 2008-ban, Magyarországon, amikor az emberek igen komoly többsége pont sz*rik mindenki másra, nem hiszem, hogy igazán működne az ilyesmi.

Nem is tudom elképzelni. "Nem játszom veled, mert rossz voltál ?"

Vagyhogy ? :)

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.04.28. 14:10:54

..A motorosoknak kell maguk közül kitaszítani a barmokat..

Álljak oda trafipax-szal a Mexsekbe, vagy hogy gondoltad ? Te milyen módon szankcionálod (tarkónvered?) a gyorshajtó, záróvonalazó autós társaidat ?

Nem ez kell. Kell új jogsi rendelet, VALÓDI oktatás, és következetesebb rendőrség is. (..aki pl. nem büntet a kintfelejtett 60 as táblánál, de nyakonvágja az éjjel hátravakító, duplaködlámpás swiftet.)

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.04.28. 14:20:46

scheerti: Te is motorozol/motoroztál ? Ismerős a nick, és a fogalmazás stílusa is úgy hallatszik, mint aki konyít a témához :-)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.04.28. 14:34:36

MotorozTAM, egy darab ideje már nem, de szerintem megint kéne. Hiányzik. A nick a belsőségről vagy a saját blogomról lehet ismerős. Konyítani pedig annyit konyítok, mint egy átlagos motorbuzi. Írtam néhány motoros bejegyzést ide, szép lassan majd meg is jellennek, ha igaz.

voripeter 2008.04.28. 14:43:20

Valahogy nem tudom sajnálni a közveszélyes idiótákat.

prokee · http://blog.prokee.hu 2008.04.28. 14:47:23

"Írtam néhány motoros bejegyzést ide, szép lassan majd meg is jellennek, ha igaz."

Így igaz, lesz is, ma délelőtt forgattam meg a menetrendet, hogy egy AUTObuzi blog mégse induljon már két MOTORos posttal :)
Bocs scheerti :)

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.04.28. 15:08:36

...MotorozTAM, egy darab ideje már nem, de szerintem megint kéne. Hiányzik...

Ez egy ilyen dolog :-))))))) Én -jelentem- anyagi okok miatt abbahagytam egy tél erejéig tizenév aktív motorozás után. Március 8.-án, erős -2 fokban mentem motort venni újra.
Eddig bírtam, szerintem ez már rekord :-)

Shadow 2008.04.28. 15:33:40

üdv!

azér' belegondoltatok mi lesz a nyomorulttal benn a sitten? fél karral, sz@r gerinccel? Az a 4 év egy örökkévalóság lesz neki...

ommm 2008.04.28. 15:35:47

És a segge megismeri a középkort.
(by Marcellus Wallace)

Gt 2008.04.28. 15:35:49

tudjatok mi a legnagyobb baj? nem forgalomtol elzart teruleten csinaljak! pedig egy egy ilyen motor (ruha sisak stb) vagy auto, nem olcso mulatsag. szoval ha arra van penze palyadijra miert nincs? ja tavol van, ramegy a hetvegeje, akkor mi a f@szt akar? akinek kell a sebesseg, az akkor mar olyan helyen csinalja. vagy vegyen valamit rendszam nelkul es menjen ki a pusztara. az ilyen parszt odavalo!(persze a pusztanautozok ne sertodjenek meg ;) )
koszi

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.04.28. 17:37:07

Shadow,

igen, az ő helyzetébe beleondolva valóban soknak tűnik ez a büntetés. Viszont minden éremnek két oldala van, ha azt vesszük, akkor ő bizony csúnya baromságot csinált, aminek ára van. A bíróság szerint 4 év.

Titi120 2008.04.28. 20:34:08

"Aztán majd lehet menni szakérteni a tévébe, és benyögni, hogy azért dobta el a motort, mert megfékezte, és nem engedte ki jobban a kanyarból."

Nem tudom, hogy ezt általánosságban értetted, vagy az ominózus Fodor "Motorshow" Donát nyilatkozatra, de amennyiben az utóbbira, akkor a tisztesség megkívánja a másik fél reagálásának idézését, amelyben FD szerint a kb fél órás csevelyből sikerült a riporternek, vágónak kiemelnie azt a mondatot, amely miatt aztán Winklertől is kapott anno ...

prokee · http://blog.prokee.hu 2008.04.28. 20:36:59

OFF:
Egy kereskedelmi tévés engem egyszer két unatkozó berlini egyetemistának titulált :)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.04.28. 20:43:15

Nem feltétlenül rá gondoltam. Donát jól motorozik, a tévé meg ferdít. Ezt tudom én is, te is, ő is. Nagyon sok hasonló beszélgetés zajlott le akkoriban, rendőrökkel, motorosokkal. A motorosok egy része azt mondta(fórumokon is) hogy a gyerek technikai hibát vétett, mert nagyot fékezett és nem engedte ki a motort. Mindenki találgatott, de azt csak kevesen említették, hogy azért ment át a másik sávba, mert borzasztóan gyorsan ment. Az, hogy Winkler és Donát utána leveleztek kicsit, semmin nem változtat.

Titi120 2008.04.28. 20:53:48

Én a baleset utáni időszakra inkább úgy emlékszek, hogy egyfajta össznépi felháborodás nyílvánult meg a motorosok és a tomboló ghostrider mánia ellen (joggal), a "kötelet minden ilyen állat nyakára" vezérgondolatok keretében.

Persze elképzelhető, hogy voltak olyanok is, akik inkább "szakértettek", de mentségemre szóljon, hogy nem olvasok motoros fórumokat. :)

Lally 2008.04.28. 21:11:03

Tehát a tévének sikerült szánalmat és sajnálatot szereznie az arra érdemtelennek....Max a szüleit sajnálom...
Az áldozat szülei keveslik a négy évet, a tizet éreznék reálisnak, a vétkes sajnálja, hogy nem maradt ő is ott. Én is.

Az ütközésről készült videót elrettentőbb erejűnek kellene éreznie az 5-10 évnél a normális motorosok közt található csekély számú idiótának... KELLENE....

cuebler 2008.04.29. 06:24:06

jah, az érem két oldala:
- fényes nappal, lakott területen autóval tartom az ötvenet (mer' ilyen hüle vagyok, na). barom és türelmetlen zafirás (családi buszlimuzin, nemde?) két autóval mögöttem kivág és majdnem elsodorja a nagy igyekezetben a szembe szabályosan, 50-60-nal közeledő kivilágított túramotort (talán bömbi volt)
- a mecsekben - jelentem - kitavaszodott... és ez a motorosok sebességéből látszik a legjobban. remélem, a kék sasok is megjelennek gyakrabban.
apropó, motorosok: miért kell mindig a felezővonaltól tíz centire motorozni? nem egyszer kellett a saját sávomban lerántani a kormányt az út szélére, hogy el ne vigyék a tükrömet... két gyereket szállítok, könyörgöm... miért kell ilyen felelőtlennek lenni? és a szomorú az, hogy ezt cruise- és túramotorosok is megteszik! pedig őket még józan embernek tartom...

darti · http://www.darti.hu 2008.04.29. 09:09:06

Ghost Rider ha jól tudom meghalt 2007-ben. Legalábbis ez a pletyka terjeng. Tehát már ő is elszállt....

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.04.29. 09:44:14

...Mindenki találgatott, de azt csak kevesen említették, hogy azért ment át a másik sávba, mert borzasztóan gyorsan ment. Az, hogy Winkler és Donát utána leveleztek kicsit, semmin nem változtat...

Esküszöm most már megér ennyit. Megnézem a felvételt, megkeresem a kanyart - és megnézem h be lehet -e venni feleennyivel, vagyakár többel.
Videó nem lesz, vagy max. a Kresz-jóváhagyott részéről.

Szerintem is bevehető volt a kanyar ennyivel, simán elb..ta a kölyök.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.04.29. 09:55:52

darti, igen hallottam ezt, viszont megnéztem pár videót, és ott rendre cáfolják a kommentezők.


kutya_zzr: Igen elbaszta. Csúnyán. Azért mert átsodródott. Azért sodródott át, mert túl nagy volt a tempó. Ha nem jönnek szembe, akkor nincs baj, de a közút attól közút, hogy jönnek szembe.

Darti · http://www.darti.hu 2008.04.29. 10:05:34

scheerti: Ő tényleg egy szellem volt ilyen szempontból, hiszen a mai napig vagy igaz vagy nem a pletyka ugyebár.
Csak azt tudom, hogy felreppent a hír, és ha már egy ilyen hír felreppen, amit nagyon nem cáfolnak meg, az lehet hogy akár igaz is lehet..

Az eredeti témához még csak annyit, hogy nem vagyok nagy TV néző, de úgy hallottam, hogy az ír pasit talán most már megpróbálják eljárás alá vonni végre. Az ír pasit, aki egy jómódú üzletember egyébként, és aki miatt már az ír nagykövet is járt mostanában végre idehaza.

asbi 2008.04.29. 16:14:18

mondjuk eleve vicc, hogy 5 évre eltiltották a vezetéstől.. (ugyanis a bal karjában tőből kiszakadt az ideg -> használhatatlan az a kar)

tanki567 2008.04.30. 01:15:40

Nem igazán tudom megítélni ezt az esetet, mert egyrészt nem tudom, hogy azok közül, akik azt írják, hogy a 4 év kevés (nem mintha azt mondanám sok) azok közűl még soha senki nem sodródott át a szembesávba? Mert ha igen és éppen akkor jött volna egy motoros és ő is szerencséétlenűl járt volna, akkor is keveselné-e a 4 évet. Nincs olyan, hogy valaki soha nem téved, és bár tudom , hogy a srác elég hülye volt, de ha belegondolok, hogyha arendőrök kijártak volna rendszeresen ellenőrizni vagy felszereltek volna pár fix trafit akkor ez nem történik meg ekkora valószínűséggel. Sajnálom az elhunyt családját és a vétkes motorost és jó látni, hogy megnánta a tettét és nem csak a sérűlései hatására. Sajnos ez kellett hozzá, hogy rájöjjön mire képes igazán egy ilyen motor. Képes kihozni a benne szunnyadó állatot.

tanki567 2008.04.30. 01:15:41

Nem igazán tudom megítélni ezt az esetet, mert egyrészt nem tudom, hogy azok közül, akik azt írják, hogy a 4 év kevés (nem mintha azt mondanám sok) azok közűl még soha senki nem sodródott át a szembesávba? Mert ha igen és éppen akkor jött volna egy motoros és ő is szerencséétlenűl járt volna, akkor is keveselné-e a 4 évet. Nincs olyan, hogy valaki soha nem téved, és bár tudom , hogy a srác elég hülye volt, de ha belegondolok, hogyha arendőrök kijártak volna rendszeresen ellenőrizni vagy felszereltek volna pár fix trafit akkor ez nem történik meg ekkora valószínűséggel. Sajnálom az elhunyt családját és a vétkes motorost és jó látni, hogy megnánta a tettét és nem csak a sérűlései hatására. Sajnos ez kellett hozzá, hogy rájöjjön mire képes igazán egy ilyen motor. Képes kihozni a benne szunnyadó állatot.

Rocko- 2008.04.30. 07:13:52

asbi 2008.04.29. 16:14:18
automata váltós kocsit simán vezethet attól még. az meg, h nem indexelne, az nem is olyan feltűnő sajnos a magyar forgalomban.

tanki567 2008.04.30. 01:15:41
nem, nem jellemző, h szaándékosan vagy véletlenül átsordórok a szembesávba. pláne, hogy közben menőzni akarok.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.04.30. 07:42:13

...Azért sodródott át, mert túl nagy volt a tempó...

Félreértesz - pont azt akarom megmutatni majd, hogy KURVÁRA nem volt nagy ez a tempó.
Ezzel a sebességgel (és egy csöpp ésszel) ezt simán be lehetett volna venni.
A tudéása volt kicsi, az arca meg túl nagy...

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.04.30. 07:48:08

Azért csak óvatosan. Nem kéne, hogy neked se jöjjön össze..

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.04.30. 13:36:53

Nem jellemző rám. Kinőttem a motorozás első hónapjában az ökörségeim felét (még 12 évesen) a többit meg azóta.
Egyszerűen ZAVAR hogy óriási megveszekedett tempóról beszél a média, és 300 ezres bírsággal kívánja orvosolni az állam a problémát. Miközben csak tisztességes oktatásra lett volna szükség, ezt megelőzendő.

Én sem tudok jól (gyorsan) motorozni, de ez amit ezen videó kapcsán ordítanak, az már nonszensz.

mitorider 2008.05.15. 22:56:24

Hello mindenkinek! Szerintem megvan a gyorshajtásnak a pontos helye és ideje!
ha valakinek sportmotorja van és nembír magával mert gyorsan akar menni meg azt hiszi hogy ő jaj de tud motorozni akkor menjen ki valamelyik versenypálya nyíltnapjára és álljon be! Na ott lehet bizonyítani! A gázt az egyenesben mindenki tudja húzni, de ha jön a kanyar akkor vannak a legtöbben bajban mert nincs meg a megfelelő rutin! Ez itt a baj hogy rutin nélkül vesznek a legtöbben 750-es meg 1000-es gépeket,és aztán meg csodálkoznak hogy elszállnak vele. A jogosítvánnyal észt nem adnak!!!
süti beállítások módosítása