Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Megesik, hogy leesik.

2008.05.21. 12:06 | prokee | 13 komment

Címkék: teherautó rögzítetlen rakomány plató

Index hír:

Szörnyethalt egy személygépkocsit vezető nő, amikor a szélvédőn keresztül a fejébe fúródott a vele szemben haladó teherautó platójáról elszabadult fémcső szerda reggel Győr-Ménfőcsanakon.

Az Élőben a városból blog három nappal ezelőtt postolta Saless képét és történetét, ahol egy rögzítetlen rakomány zuhant a zebrára egy platós Ducatoról. A számonkérésre a sofőr és barátai ezzel feleltek: Megesik az ilyesmi.

Veszem észre, bazmeg !

Dicső közlekedésrendészetünk kampányjelleggel működik, egyszerre csak egy dolgot tudnak ellenőrizni. Több ismerőstől tudom, hogy most éppen az elsősegély-doboz szavatossági ideje van terítéken.

Javaslom, hogy váltsanak profilt, és ha már eddig nem tették meg, szakadjanak rá villámgyorsan a rakományrögzítésre !
Én kétszer kerültem kellemetlen helyzetbe nem megfelelően rögzített rakomány miatt.

Sok évvel ezelőtt a 6-os út bevezető szakaszán egy Wartburg mögé kötött platós utánfutóról kezdtek felszállni büdos nagy kartonlapok. Ezek nem tűntek veszélyesnek, csak kellemetlennek, mert egy 4x3 méteres karton enyhén beletakar a látómezőbe. Amikor viszont a papír már fogyóban volt, meindultak az addig alattuk rejtőző PVC-csövek is. 90-es tempónál ezek már elég rendesen rombolnak, úgyhogy (más megoldás híján) villámgyorsan félreálltam, és csak erős 15 perc után mertem továbbmenni.

A másik kevésbé veszélyes, de igen kellemetlen volt. Szigetszentmiklós belterületén utolértem a Fehérjefeldolgozó teherautóját. Akinek nem esik le a tantusz, ez egy döghordó teherautó. Felépítménye elvileg zárt, de ettől még baromi büdös, és bizony, valahol ereszt. Én konkrétan nagyon büdös, fekete,  ragadós, enyhén maró taknyot kaptam az autóra, amit egy órával később a gépi mosó ill. gőzborotva sem szedett le, hosszas féktisztítós áztatás után sikerült letakarítani úgy-ahogy.
Ez az a közlekedési szabálysértés, amit az ittas vezetéssel egy súlyban kezelnék. Finoman szólva is élet- és balesetveszélyes üzem a platós teherautó, és sokszor olyan arcok vezetik ezeket, akikről azt is alig hiszem, hogy felfogták a KRESZ-vizsga kérdéseit. Kemény ellenőrzés nélkül soha az életben nem fognak foglalkozni azzal, hogy elkerüljék a hasonló helyzeteket.

Persze, mondhatni, demagóg vagyok, szegény nőnek már úgyis mindegy. Ez viszont cseppet sem eső után köpönyeg, hiszen te is, én is, anyám is, gyereked is találkozunk ezután is ilyen, potenciális gyilkos teherautóval.



A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr96480311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ommm 2008.05.21. 12:15:06

Egyetértek. Nem bezsélve a MÉH-telep felé igyekvő brazilokról, akik aztán tényleg szarnak rá rögzíteni rakományukat. Csak példa volt, elnézést, nem rétegprobléma.
Ugyanúgy érvényes az építkezésekről kikanyarodó sóderes teherrautókra is.
Keményen szívatnám őket az biztos.

martong 2008.05.21. 12:37:34

egy emberélet sem mérható pénzben kivéve Magyarországon, szarul rögzített rakomání vs. kinthagyott negvenes táblánál 90km/h esete az egyik szabálysértéts és leszarják klategória, a másik 300 HUF a fejeseknek ... ennyi
amiből nincs stex azt nagyívben szarják lefele

sóderes teherkocsi vs. skoda fabia : eddig két új szélvédő (egyiket állta a biztosító a másikat bontóból szereztem saját pénzen)

itt minden a pénzről, erősebb kutya b@szikról és hatalomról szól

nembaj 1 év múlva elhagyom ezt a büdös elkurvult országot és keresek normális helyet ahol a gyerekeim biztonságban felnőhetnek

martong 2008.05.21. 12:39:08

300 ezer akart lenni (elütések miatt bocs, munkahelyi bill ;) )

tomnemtom 2008.05.21. 12:41:34

dehogy vagy demagóg, sőt, szép világ lenne, ha ilyetén demagógia lengené be.
tényleg egy valóban ellenőrzendő dolog a rakományrögzítés.
bár amíg tisztább, könnyebb meló az eü-doboz szavatosságát ellenőrízgetni, nem beszélve arról, e tevékenység hány nagyságrenddel több életet ment meg, addig izélhetjük...
elém csak piacozók utánfutói szoktak beesni, felháborodásomnak hangot adván le lettem hűtve, az általad is idézett szöveggel.
szerintem a "megesik az ilyesmi" és a "csak elém akadt már le három" közt kissé nagy a különbség.
tudom, én vagyok a hibás, miért járok az érdi piachoz vezető úton, amin van egy olyan úthiba, ami az összes rosszul rögzített vonófejet szétkapcsolja.

feketenap · http://www.zoldszempont.hu 2008.05.21. 12:50:45

Külön szakképesítés van arra, hogy valaki emelőgépen terhet kötözhessen. Ehhez képest a platóra rakodás sem veszélytelen dolog, a sajnálatos megtörtént események szerint. Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt remélem hűsölnek az ilyen barmok.
Persze sajnos a kisgyermek anyukáját már ez sem hozza vissza.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.05.21. 13:09:57

Nemdemagógia, csak húsz rugóra levenni azt akinek lejárt a mentőládája sokkal könnyebb, mint azt nézegetni, hogy a trágyahordó LIAZ le van e ponyvázva. A sóderes kocsi gáz, mert ha 80-90 nél megkapsz egy marék sódert, akkor a gépháztetődet viheted fényeztetni, és még örülsz, ha a szélvédőt nem bassza agyon. Én láttam már olyan billegős tartálykocsit, amit senki nem mert megelőzni, mert minden kanyarban olyan kilengése volt, mint a barom. Egy személyautót simán leütött volna az útról. Persze, az izzókészletre is rámennek, de kurva felesleges, mert egy új Renault Mégane-on, vagy Clion aki izzót cserél az út szélén, azt megtapsolom..

apamacko 2008.05.21. 13:55:18

Gyerekkori emlék amikor előttünk pottyant le a nagy körbála szalma a főúton ! A Skoda 105 elejét kicsit labontotta volna ha fater nem tudja kikerülni !

A lekötözésről nekem mint gyakorló szülőnek az jut eszembe amikor a gyerekek nincsenek bekötve hátul !
Na azoknak a tisztelt szülőknek meg egy nagy pofon járna a rendőrtől !!

apamacko 2008.05.21. 14:15:46

Ja most jut eszembe vasárnap lomtalanításra kipakolás. Jönnek a lomisok és az utánfutón olyan kilátót építettek rozsdás vasakból, persze rögzítetlenül h ihajj..
Volt vagy 3-4 méter magas.
Na ott mi van ha fékezni kell hirtelen ?
Majd beesik az egész a Lada tetején ??
Eszement látvány volt már bánom h nem fotóztam...

T-boy (törölt) 2008.05.21. 15:57:07

Tehertaxival hivtak fuvarba,egy utánfutóról kellett átrakni kb.1
m3 deszkát.Az asztalos rutintalan lánya húzta Renault R5-el!
Kanyarban keresztbe fordult a rakomány és a szembejövő ablakán beközlekedett,épp hogy túlélte.
Az egész fuvar 1500-ba került volna 10 éve.

csiky944 2008.05.21. 17:59:21

nővérem munkahelye melletti utcában történt az eset.....

csiky944 2008.05.21. 19:21:23

Scheerti Megane-on már megy jobbkézzel :) ballal még nem sikerült cserélni :)

Rocko- 2008.05.22. 00:04:59

petrencés rúddal kell ezeket büntetni. vagy beküldeni maga mögé.

tomnemtom 2008.05.22. 11:30:21

qrva rohatt tetves élet !!!
most beszéltem egy barátommal, ki ismerte a hölgyet, öt félárva lett egy kib@szott hanyagság miatt!!!
remélem, ez már bűncselekmény kategória és elgondolkodtat pár illetékest.
azt viszont kétlem, hogy a közúzi fuvarozók szakszervezeti ülésein ( lásd kocsma este hattól ) ez konstruktív téma lenne...
süti beállítások módosítása