Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Hülye vagy ?

2008.09.05. 19:10 | prokee | 109 komment

Címkék: index közlekedés autó baromállat

Olvasom az Indexet...

Hároméves gyerek vezetett Siófokon

Anyja segítségével egy három és fél éves gyermek vezette azt az autót, amelyet Siófokon állítottak le a rendőrök, írta a Somogy Megyei Online.

Elmebeteg. Jó, hogy nem küldi el autóval az óvodába.

Tényleg hiányolom a sokkoló balesetmegelőzési kampányokat itthon. Sajnos nem vagyunk tisztában azzal, hogy a közlekedés veszélyes üzem.

Anya, meg lehet halni egy balesetben, gondoltad volna ? Kurva gyorsan. Fáj, némi vérrel is jár, és nagyon ritkán lehet visszafordítani.

Nem is kell gyorsan menni. Elég, ha nincs bekapcsolva az öved.

Ha meg kicsi vagy, mondjuk mint egy három éves gyerek, úgy tíz kiló, akkor az is elég, hogy egy komolyabb fékezésnél az 50 kilós anyuka vagy mi odapréseljen a kormányhoz. Eltöri a bordáját, ami átszúrja a tüdejét, vért köp, és kész. Kicsit hörög még, te meg nézel nagy kerek szemekkel. Aztán szusszan egy utolsót. Szevasz, kezdheted elölről, fogantatás, terhesség, stb... Végiggondoltad ?

A kőművesek is évekig tanulnak. Az orvosok még tovább. A végén pedig vizsgáznak. Ezután persze egyiküket sem engedik rögtön egyedül dolgozni, ahhoz gyakorlat is kell.

A gyermekvállaláshoz nem szükséges alkalmassági vizsgálat, ahogyan a jogosítványhoz sem.

Persze, ha van egyáltalán.

"Az igazoltatás során kiderült: a budapesti anyuka úgy kocsikázott kisfia segítségével Siófokon, hogy még jogosítványa sincs."

 Megvernéd bottal, sokáig, fájdalmasan ? Igen, vagy nem ?

Sokkoljunk !

Néha fel-felbukkannak olyan kezdeményezések, amelyek a veszély őszinte, brutális bemutatásával próbálják "észhez téríteni" a sofőröket. Persze nem nálunk - itthon elég ritka.

Nem is oly régen az englishrussián láttam néhány fotót, amely egy kijevi kampányról készült. Az arra járó sofőrök napokig azt hitték, hogy egy, a hídról lezuhant autót látnak, amelyet még nem sikerült eltakarítani.

Brutális ? Sokkoló ? Rossz ránézni ? Inkább ettől legyen rossz a napod, mint anyád / gyereked / feleséged temetésétől...




· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr43650184

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.09.05. 21:21:20

Hülye vagy? Aki hároméves gyerekével az ölében vezet, az nem normálisAnya, meg lehet halni egy balesetben, gondoltad volna? Kurva gyorsan. Fáj, némi vérrel is jár, és nagyon ritkán lehet [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

XSun (törölt) 2008.09.05. 20:45:59

Sajnos sok egysésugarú hülye közlekedik vagy vesz részt utasként a közlekedésben.
Egyszer egy ismerősömet kénytelen voltam kioktatni amikor azzal jött hogy nem ülteti a gyereket gyerekülésben hanem ott üldögél elöl az anyósülésben szépen az ölében és majd kézzel megfogja.
Mondtam neki hogy megnézem azt a megfogást akár 50 -es sebességnél is, de nincs semmi gond a kinyíló légzság úgyis kinyírja a gyereket amikor beszorul közé meg a légzsák közé.


Amúgy meg én is hiányolom a brutális kampányokat.
A neten láttam angol kampányfilmeket, brutálisak de nagyon jók. Jóltudom hogy nálunk az ORTT meg egyből jönne sötétíteni, pedig szerintem ez kell az embereknek hogy rádöbbenjenek hogy milyen kis dolgokon múlik hogy a hullazsákban végezzék.

alf (törölt) 2008.09.05. 20:46:55

Egyébként ilyen erővel azzal is nyugodtan játszadozhat valaki, hogy a csőre húzott 45-öst ráfogja a gyerekre meg annak még a kezébe is adja.
Ha egy szülő nem tudja eltartani/felnevelni a gyerekét, elveszi tőle az állam. Egy más esetben az eltartani nem akaró szülőt a jog büntető kategóriával fenyegeti. (Tartás elmulasztása)
És egy ilyen meg következmények nélkül szabadon rohangál tovább.
Na ezért van nagy baj a joggal.

CsT 2008.09.05. 20:48:39

Ez így picit szerintem túl lett reagálva:) Értemén hogy hülye, és eszem ágában sincs a véleménnyel szembeszállni, sőt, ez így valóban érdemelne olyan szankciókat mint mondjuk, a drasztikus sebességtúllépés, de ezzel így felháborodni, és kisgyerekeknek nemvaló 18as karikás képeket mutogatni... gondold el ha már vezetni ott van, lehet index-blog olvasás közben is az ölében ül. :) Nem fog tudni aludni.. vagy ilyesmi XD
Különben is... akinek ilyen az anyja, az úgyis zuhanyzás közben fog hajat szárítani... merthát nem gondolta hogy az veszélyes. Persze. akkor inkább tegye azt... nehogy a kiskölök nekem kormányozza a wartburgot. nem az életem féltem... bár ha ő nem hal bele majd én átintegrálom a műszerfalon... ha kiderül hogy lejárt mávos biztije volt :D

alf (törölt) 2008.09.05. 20:49:40

Magyarországon a halálos balesetek 70%-ban nem használtak övet. Mit kell ettől többet mondani? Ha ilyen primitív a köztudat, akkor sokkolni kell vagy még annál is agresszívabbnak lenni.
No de itt ráadásul egy vétlent veszélyeztettek!!!

alf (törölt) 2008.09.05. 20:52:10

CsT!
3 éves gyerek ritkán tud olvasni. Így aztán ha netán az anyja ölében ül, akkor már ugyan had küldjük el szegény szöszit melegebb éghajlatra!

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.09.05. 20:52:43

XSun az interneten nincs mit sötétíteni, az ORTT elmehet a.... szóval oda.

bamboo 2008.09.05. 20:53:20

a hírre visszatérve: nadehát honnan tudta volna a kedves anyuka h ilyet nem lehet, hát jogsija se volt...
Eszemfaszommegáll... Télleg, az ilyennek az autó elkobzása lenne az egyetlen megoldás. Aztán a következő héten megint. Egyszer csak elfogynak az autók...

Alf (törölt) 2008.09.05. 20:54:03

nehogy már, te is alf vagy?

alf (törölt) 2008.09.05. 20:54:23

Bamboo, nem az autót kell elvenni tőle, hanem a gyereket.

Alf (törölt) 2008.09.05. 20:54:42

én már évek óta vagyok Alf, csak előrebocsájtom.

alf (törölt) 2008.09.05. 20:55:22

Ja!:-) kisbetűvel, egyébként Alfonz, tisztelettel.

Alf (törölt) 2008.09.05. 20:55:40

mellesleg egyetértek veled.

prokee · http://blog.prokee.hu 2008.09.05. 20:55:51

Ehhh, juteszembe, egyszer majdnem elütöttem egy spinét. Kivilágítatlan úton,sötét ruhában, sétált az út jobb szélén, velem azonos irányban.
Volt járda is.
Utolsó pillanatban vettem észre, pedig világítottam. Félrekaptam a kormányt, aztán megálltam, és le akartam üvölteni a fejét, hogy mekkora idióta.
Aztán nem tettem, bennakadt a szó. Ugyanis volt vele egy gyerek is, olyan 10 éves féle.
Ő sétált a belső oldalon, az autók felé...

prokee · http://blog.prokee.hu 2008.09.05. 20:56:43

"nadehát honnan tudta volna a kedves anyuka h ilyet nem lehet, hát jogsija se volt..."

Jaaaj, honnan tudtam volna, hogy láncfűrésszel nem vakarjuk a kutya hátát, nem vagyok én állatorvos...

alf (törölt) 2008.09.05. 21:00:28

Maradjunk annyiban, hogy szörnyű állapotok. Vadkelet (ld. Zorán) Itt is kvadoznak a gyerkőcök az utcában, rettenetes. És természetesen bukó nélkül. Persze egy tapasztalatlan 6-10 évesnek aztán a bukós is mint a szenteltvíz. Egyébként éppen ma volt itt az indexen az a jó kis cikk, a "hogyan halunk meg balesetben".

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2008.09.05. 21:02:39

Az ilyet a gyermek veszélyeztetéséért símán be lehet perelni. Szerencsétlen 3 éves azt se tudja, milyen életveszélyben van...

EÖ (törölt) 2008.09.05. 21:03:41

az a baj, hogy az ilyen anyuka az nem érti, hogy ebből baj lehet
honnan tudná
a múltkor beletolattak a kocsinkba és elmentek a helyszínről, amikor bementem a yardra egy fiatal rendőr vette fel a jkv-et, a szekrénye ajtaja teli volt fotókkal. Amíg írt, nézegettem a képeket. Helyszínelő volt és hát eléggé kibuktam a képeken. Volt egy ladás kép, a kocsi alig volt megtörve, a halott vezetőnek mindkét keze leszakadva.
- Mondom ez meg mit csinált, mennyivel ment?
- kábé ötvennel lement az útról és egy fának ment.
- Nemá, ötvennél ilyen nem történik.
- Ez még semmi, nem is ment nagyon szét.

sose hittem volna ha nem ő mondja.
Szóval ez az anyuka nem tudta valszeg.
Tegye fel a kezét, aki beköti az üres gyerekülést, ha nincs benne a kölök. Pedig karambolkor az üti agyon általában a vezetőt vagy utast esetleg a másik kölköt mellette.
A gyerekülés könyvében volt benne, erre se gondoltam, pedig elég paranoid vagyok.
Ettől függetlenül napalmot neki!

A mi környékünkön is motorozgatnak quadulnak a kis 4 éves kölkök. De hát van nekünk egy brilliáns rendőrségünk...

EÖ (törölt) 2008.09.05. 21:07:14

ja, egy ilyen hülye anyának jó eséllyel a gyereke is ilyen hülye lesz, ha megéri ...

Niko · http://humor.netmovie69.com/fotok.htm 2008.09.05. 21:08:18

1. Az ilyen anyuka feltehetőleg nem olvas híreket.
2. Ha olvas, akkor úgyis okosabb mindenkinél és azután csak azért is már bekötött szemmel fognak gyakorolni.
3. A brutális reklámot nem nézné! Mindenki tudja, hogy egy átlagos nő, egy felemelt késnél eltakarja a szemét...

De a cikkből úgy vettem ki, hogy jól vezetett a gyerek! Elvégre nem csalinkázás miatt állították meg, hanem mert nem volt bekötve... Lehet, hogy így most olvashattunk a leendő Forma 1-es magyar bajnok félbe tört karrierjéről...?

alf (törölt) 2008.09.05. 21:08:45

Egyéves Önkéntes!
50 km/h-nál egy átlagos felnőtt test frontális ütközéskor (0-ra lassulás) 1 tonnával csapódik előre!!! Az a sok f@...sz meg azt hiszi, hogy majd kitámasztja magát. Na persze. Esélye nincs ha nincs bekötve.

EÖ (törölt) 2008.09.05. 21:09:23

remélem megszondáztatták a kis szarost!!! :)
lehet még ivott is.

szajberpiraty 2008.09.05. 21:10:30

Asszony nővérére rászóltam, hogy hülye és veszélyes dolog az anyósülésen bekötetlenül az őlébe ültetni a lányát...

Természetesen megsértődött. Mi baj lehet hazáig, két utcára lakunk!- mondta. Bármi baj érhet - mondtam. Csak sokkal kisebb lesz, ha mindenki be van kötve, és a gyerekek is a gyerekülésben vannak.

Simán meghalhat a felnőtt ölében ülő gyerek már egy vészfékezéstől is.

EÖ (törölt) 2008.09.05. 21:11:04

alf
a kemény csávók 1 tonnát simán kibírnak,
félkézzel úgymond....

alf (törölt) 2008.09.05. 21:11:28

Niko!
Angliában a hetvenes években a sokkolás vezetett eredményre, előtte senki nem kötötte be magát. Aztán a tévében kezdtek mutogatni szétroncsolódott arcú 10 évesek és érdekes módon 1 év alatt majdnem 70% bekötötte magát.

Nem az őv kényelmetlen, hanem a tolószék!

Reggie 2008.09.05. 21:11:43

a post elejen egyes szam masodik szemelyt hasznalsz aztan 1-2 bekezdes utan egyes szam harmadik szemelyt.
En ertem mit akarsz mondani, de kenytelenul is ket eset merul fel az emberben
1. az anyat hulyezed, es nekunk magyarazol
2. az anyanak magyarazol es minket hulyezel.

XSun (törölt) 2008.09.05. 21:12:03

Hehe van egy jó kis film az a címe hogy Idiocracy

videodrome.freeblog.hu/archives/2008/06/17/Idiocracy/

Majd övék lesz a föld: :-(

Niko · http://humor.netmovie69.com/fotok.htm 2008.09.05. 21:12:48

És mielőtt élve megenne valaki, anyukának villamosszéket, gyermekének nevelőt!Na jó, először anyukának is nevelőt, mert a gyereke biztos szereti még így is.
Nem írják mi ilyenkor a bünti.

alf (törölt) 2008.09.05. 21:13:21

A legjobb amikor nincs gyerekülés, gondos anyuka meg beköti magát - a gyerekkel együtt!!! :(((

Reggie 2008.09.05. 21:13:28

Amugy ilyenkor az lenne a jo ha mindket kocsiban ulo megdoglene masok veszeleztetese nelkul. Helybol nem orokiti tovabb az idiotasagi hajlamot, es egy idiotaval kevesebb lenne az utakon.
Igy hogy most a rendorok lekapcsoltak kb 2 het alatt elfelejti es kezdodik elolrol.

EÖ (törölt) 2008.09.05. 21:14:41

kíváncsi vagyok mikor jön a "mi-időnkben-sem-volt-gyerekülés-a-trabiban-oszt-mégse-haltunk-meg" típusú hozzászólás

Guillaume de Saint Preux 2008.09.05. 21:17:04

Remélem jól megbüntették az idióta némbert !!!

Kalapos tatter 2008.09.05. 21:17:26

A mi időnkben sem volt gyerekülés a Trabiban, oszt mégse haltunk meg !

EÖ (törölt) 2008.09.05. 21:17:27

alf

ezt se értik sokan, ezért kellene kampány

nekem az tetszett,hogy angliában óriásposzteren egy szarrá tört autó, belőle kilóg egy hulla és rajta szöveg: Miss Lipton már többé nem fog elkésni a bowlingról.

Niko · http://humor.netmovie69.com/fotok.htm 2008.09.05. 21:17:58

Egyéves Önkéntes, szerinted a napalmos, meg felkoncolós alaphangulat után, merné valaki ezt benyögni? :-)

XSun (törölt) 2008.09.05. 21:19:05

Ha már a vészesen hülyéknél tartunk.
Valaki mesélje már el hogy hogyan tud egy vonat elütni egy autót nálunk?
Mert ugye ha mágnesvasút lenne ami 400 km/h -val megy még megérteném hogy oké nem látta.
De amikor a 30 km/h val száguldozó motorvonat csapja el a vasúti átkelőben a személyautót (ja és fél sorompó leengedve villogó piros jelzés meg minden) egyszerűen nem kap szikrát az agyam.
Mondjuk az a darwindíjas brigád se volt gyenge aki pár hete nem a vasúti átkelőn hanem attól több száz méterre ment át autóval a síneken csak jött a vonat és ott halt meg összes atomtudós.
Mondjuk azért az érdekelt volna hogy milyen kocsival mentek mert ugye egy sima szgk-val azért van esély arra hogy fennakadjon valaki a síneken.

EÖ (törölt) 2008.09.05. 21:19:21

szerintem nem, max egy öreg kalapos tatter :)

Maci 2008.09.05. 21:21:20

És az említett orosz oldalon rakás számra a magyar balesetek. Hülyék vannak szabadon rendesen.

EÖ (törölt) 2008.09.05. 21:22:22

Xsun

egyik haverom apja aláment Füzesabonynál a vonatnak
1km-ről belátható sík terepen

az autó izzé-porrá ment, a faszinak és a családjának semmi baja nem lett

azóta se érti mi történt

mindenki lehet hülye egy pillanatra

én már mentem át piroson, mert el voltam varázsolva, az asszony kérdezte, Te ez mi volt most?
húbazmeg piros
nem jött senki, szerencsém volt
sok embernek meg nem volt

EÖ (törölt) 2008.09.05. 21:23:59

OFF
valaki gyújtson már világot sötét fejemben: mi az a trackback?

Decca 2008.09.05. 21:25:56

Csak annyit kívánnék megjegyezni, hogy a biztonsági öv nem előzi meg a balesetet! A sérülést előzi meg. A baleseteket a sok kretén okozza, aki nincs tekintettel senkire, vezetni tud, de a közlekedési helyzetekhez alkalmazkodni nem, s ha valakit eltipor, arra hivatkozik, hogy azért sérült meg a vétlen, mert nem volt bekötve az öve. Az övet önvédelemből kell bekötni, nem a baleset megelőzése érdekében. Anyucit meg örökre eltiltani gyerektől, kocsitól. Úgy általában az emberektől. Önvédelemből.

alf (törölt) 2008.09.05. 21:25:56

Érdekes, az én gyerekeim még soha a büdös életben 50 métert nem mentek az autóval gyerekülés nélkül. Próbálkoztak persze, mert egy gyerek már csak ilyen. ma meg ott tartunk, hogy az 5 éves fiam üvölt rám ha a kapun kiálva nem kötöm be magam.
Megtanulták, megszokták. nekik így normális.
Volt, hogy nem ült be a lányom az osztálytársa papájának autójába mert nem tudott gyerekülésbe ülni. A papa még mindig ott áll értetlenül..:)

Niko · http://humor.netmovie69.com/fotok.htm 2008.09.05. 21:26:55

alf, nem ismerem az angol statisztikát és nem is jártam ott. Sőt, a magyart is csak onnan, amit elém nyomnak, hogy megkapja a rendőrség azt a pénzt, amiből ki lehet fizetni a dolgozóit.
De azért a javulás attól is lehetett, hogy jobbak lettek az autók, a közvilágítás, a gumik, az út minősége és még ezer dolog. Ez olyan torzítás, hogy az övtől van minden. Hallunk olyan történetet is, ahol meg éppen az övvel van a baj. Mikor is volt a két gyermek esete, aki bekötve begurult a Dunába? Ha akkor nem lett volna bekötve legalább a nagyobb, talán az egyik még élne.
Ennek ellenére anyuka hülye és minden rosszat neki, de azért ne emeljük már azt az övet a rutin, meg a technika főlé!
Ja, én is öv nélkül nőttem fel :-( Egyszer fel is borultunk úgy, hogy mentünk vagy 100km/h val. Egy karc nem lett senkin. Na jó, én beütöttem a fülem :-( Kocsi meg kettétört. Övvel talán másképp lett volna, nem tudom. Sohse tudjuk meg.

EÖ (törölt) 2008.09.05. 21:27:45

az én 4 éves gyerekem is mindig gyerekülésben ül, csak akkor nem ha ittam és ő egyedül vezet, mert úgy nem éri el a pedált. :)

prolee 2008.09.05. 21:28:12

Remélem, kiskorú veszélyeztetése miatt is eljárás indult a büdös qrva ellen....
Valahogy nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen némber most az egyszer helytelenül cselekedett ugyan, de egyébként mintaanya....

alf (törölt) 2008.09.05. 21:28:16

Decca!
Igaz, csak éppen ez az önvédelem semmibe nem kerül. Nem alkalmazása meg adott esetben mindenben.

Kucsmás Mammer 2008.09.05. 21:28:32

Bezzeg a mi időnkben... Nem volt gyerekülés a szekéren, oszt mégse haltunk meg !

alf (törölt) 2008.09.05. 21:32:38

Niko!
Már vártam ezt a minden férfiember által idézett sztorit.
csak hát őv miatt 10 évente 2-ken hallnak meg, őv hiánya nélkül meg évente 1000-en.
és a jobb fékek meg a halkabb autók nem lépik át a fizika törvényeit. Pont ugyan olyan tömeggel csapódsz a kormánynak egy mai merciben 50-nél mint egy trabantban.

Reggie 2008.09.05. 21:35:07

alf 2008.09.05. 21:32:38

csak az ujabb kocsi jobban gyurodik, igy hosszabb uton(vagy tobb ido alatt) kell azt az energiat atadnia a testednek.

alf (törölt) 2008.09.05. 21:38:10

Reggie!
Ugye te nem tanultál semmilyen formában fizikát? Mert a tested ugyan a kocsi gyűrődési zónájától teljesen függetlenül fog előre csapódni őv nélkül. Éppen az őv (+ légzsák, de annak is az alapfeltétele az őv!!!) a kapocs a jobb gyűrődési zónához.

Reggie 2008.09.05. 21:39:23

alf 2008.09.05. 21:38:10

Latom nehez megerteni amit mondok. Ha egy kocsi jobban gyurodik, attol meg az energia osszmennyisege nem valtozik valoban, de hosszabb uton, azaz tobb ido alatt kell a testednek atadnia.

Niko · http://humor.netmovie69.com/fotok.htm 2008.09.05. 21:40:24

Reggienek jár egy + pont.
Egyébként meg figyelni kell. Előre is, meg hátra is, meg oldalra is. Pl. nem lenne tükröd, beköthetnéd magad 30 gumipókkal is...
Amikor kimegyek a közútra, az nekem olyan, mintha a harcmezőre mennék :-( Orvlövészek mindenütt!

Reggie 2008.09.05. 21:40:44

Ja meg mielott ezt is felreerted. A mai autok ov nelkul bizonsagosabbak mint a regi autok ov nelkul. Nem a mai auto ov nelkul vs regi auto ovvel esetrol beszelek...

alf (törölt) 2008.09.05. 21:45:37

Niko!

Én is épp így vagyok vele. Ezért aztán felveszem a golyóálló mellényt. (értsd őv.) nem véd meg mindentől, valóban. Sőt a más hülyeségét sem küszöböli ki. De mégis több esélyt ad.
Reggie!
Ne menjünk bele a fizikába. Mert ez pusztán az. Maradjunk annyiban, hogy a kocsi és a tested csak abban az esetben tekinthető egy rendszernek, ha be vagy kötve. A mai autók biztonságtechnikája - ami valóban sokkal jobb a régieknél - csak az őv használatával együtt érvényes.

alf (törölt) 2008.09.05. 21:48:21

Még valami. Sosem értettem az őv használatának ellenzőit. Sem nem kényelmetlen, sem nem zavaró. Néhány nap alatt nem csak megszokja az ember, de kifejezetten hiányzik, ha nincs bekötve.
Mi a fenéért kell bármilyen indokkal ellenezni?
Talán a macsó férfiak ezt is olyan kivagyi játéknak tekintik?

Niko · http://humor.netmovie69.com/fotok.htm 2008.09.05. 21:49:48

Egyszer a Margit-szigeten 5 éves fiammal beültünk egy olyan lábbal hajtós autóba. Aszonta ő fog kormányozni. Gyanútlanul átengedtem, gondoltam a réten mit tud csinálni... Aztán felkiáltott, hogy menjünk neki mindenkinek és ráhúzott az első gyalogosra! :-)
Elképzelem anyuka 3 évesét, amikor vicceset gondol...

Reggie 2008.09.05. 21:49:58

alf 2008.09.05. 21:45:37

Hat meg abban az esetben sem tekintheto annak. De a lenyeg annyi h az uj autonal a jobb gyurodes miatt kisebb lesz a lassulasa a regi kocsihoz kepest, ezert ha feltesszuk h a kormanytol ugyan akkora tavolsagra vagy, akkor becsapodaskor az uj auto eseten a kormany es a test kozotti sebessegkulonbseg kisebb lesz mint regi eseten. Tehat valamennyire igy is segit az uj auto biztonsagtechnikaja, persze az elvartaktol messze elmarad de meg mindig jobb mint egy regi eseten.

Raval 2008.09.05. 21:50:34

Én csak szerényen jegyezném meg, hogy mindenkinek igaza van, aki az anyukát elítéli.

Sajnos nem egyedi esetről van szó. Én is találkoztam Gyál közelében biciklizés közben fekete mercivel kopasz maffiozo kinezetu apuka ülében 3-4 év körüli kis srác kormányzott mig közben legalább 100-zal hasítottak. Amikor eltűntek, azért megtöröltem a homlokomat, hogy ezt megúsztam.

Deneware. 2008.09.05. 21:53:03

50-el frontális ütközéskor ha nincs bekötve a delikvens, lefejeli a kormányt/műszerfalat, légzsák ilyen esetben szart sem ér, simán kijön az agyveleje az orrán keresztül. Márha van ami kijöjjön...

Steve the Great 2008.09.05. 21:55:32

Reggie: Ez így lehet, de szerintem öv nélkül igazán kicsi ez a nyereség, bizonyos sebesség felett lényegében elhanyagolható. Ha jól gondolom, öv nélkül lényegében a ruha meg az üléshuzat közötti súrlódás tart vissza attól, hogy felkenődj a kormánykerékre...
Plusz még öv hiányában a légzsák is okozhat kellemetlenségeket...

alf (törölt) 2008.09.05. 21:56:07

Pedig a légzsák segít őv nélkül.
Meghalni. Kitöri a nyakad de azonnal. :(

Niko · http://humor.netmovie69.com/fotok.htm 2008.09.05. 21:56:29

Na, most majd jól megkapom, hogy mit vagánykodok... Nyáron beültem egy Ferrariba, amiben úgy bekötöttek, hogy nem kaptam levegőt és éreztem, hogy fél órán belül impotens leszek. Aztán mentünk pár kört a ringen. Na, azzal az övvel télleg' biztonságban érezném magam, csak félnék, hogy belém áll valami vas boruláskor. Azért használom ezt a fekete szalagot, de nincsenek illúzióim. Ha fáradt vagyok, inkább megállok. Van aki meg szorosabbra húzza.
De nem kellene annyi filmet vetíteni, amiben lassított felvételen borulnak az ipsék, mert gyerek azt hiszi a moziban, hogy annyi ideje akkor neki is lesz :-(

alf (törölt) 2008.09.05. 22:00:17

Niko!

Tényleg, a versenyzők mi a fenéért kötik be magukat? Sőt, mi a fenéért kötik be magukat közúton? Igen jó barátom a magyar DTM 3. helyezettje, aki véleménye szerint komplett idióta az, aki megy 10 métert őv nélkül...:)

Niko · http://humor.netmovie69.com/fotok.htm 2008.09.05. 22:00:36

Le kellene cserélni minden autót olyan régi 500as trabantra, hogy rettegjenek 60-nál is. Mondjuk abban nem volt hová tenni az övet :-(

Steve the Great 2008.09.05. 22:00:44

Úgy látom, tényleg sűrűn teremnek ilyen emberek: Nekem is van egy ismerősöm, aki feltétlenül quadot akar venni az 5-6 éves gyerekének. Mondom: Nem kéne, kicsi még. Mondja: Ááá, dehogy, látnám, hogy nyomja a mittudomén milyen pályán...
Remélem, azért a közúttól távol tartja majd... :S

Niko · http://humor.netmovie69.com/fotok.htm 2008.09.05. 22:04:15

Nos, a versenyzőket maximálisan megértem. Én akkor úgy rettegtem 200akárhánynál (bukósisak úgy verődött a bukócsőbe, hogy rezgett a látásom:-)), mint még máskor soha. Pedig olyan faluban laktam, ahol nem volt garantálva a hazaérés az elnyomottak miatt.

alf (törölt) 2008.09.05. 22:09:01

Niko!
Ezt az élményt kellene mindenkinek bemutatni. Ugyanis 100-zal is ottmaradsz őv nélkül, csak egy mai autóban baromira nem érezni, hogy milyen veszélyes. Pedig - Reggie véleményével ellentétben - a fizika az fizika. 50-nél 1 tonnával repülsz előre 0-ra lassulásnál, bármilyen autóban. 100-nál 4 tonnával. 200 nál 16 tonnával.
Ez több ugyan mint az 1 tonna, de az egy tonnát épp annyira nem támasztja ki senki mint a 4-et.
Legfeljebb 200-nál gyorsabban jön a halál.

w a s d 2008.09.05. 22:24:52

"alf 2008.09.05. 22:00:17
Niko!

Tényleg, a versenyzők mi a fenéért kötik be magukat? Sőt, mi a fenéért kötik be magukat közúton? Igen jó barátom a magyar DTM 3. helyezettje, aki véleménye szerint komplett idióta az, aki megy 10 métert őv nélkül...:) "

Magyar DTM = magyar német túraautó- bajnokság?:D

Zöldfül · http://zoldful.blog.hu 2008.09.05. 22:26:51

Múltkor egy csajszi a Nagykovácsi-Budapest útvonalaon száguldozott egy Audi A3-assal 100 felett úgy, hogy hátul a gyerek ugrabugrált a két ülés közt, miután megkísérelt záróvonalon át, szembejövő forgalommal megelőzni, úgyhogy lehúzódtam a padkára, hadd menjen a hülye picsa...

alf (törölt) 2008.09.05. 22:30:05

Igazad van, azt hiszem nem DTM, csak nem tudom, hogy hívják a magyar túraautó bajnokságot. Egymás közt is mindig DTM-et mondunk.
Egyébként döbbenetes élmény egy ilyen Mitsuban ülni a Ringen. Volt szerencsém, és a zabszem-effektus nálam is működött. :-)

xyz 2008.09.05. 22:30:56

alf, rövid "ö", kérlek, elég volt az összes hsz-at végigolvasni ŐV-vel ÖV helyett ;)

xyz 2008.09.05. 22:32:42

zöldfül,

ez akkor jó, amikor a sucker(..)-mom ugyanezt a hidegkút-budakeszi közti kacskaringóban teszi, miközben szemből egy 12 kerekű kamion jön az út meg kb. 5 méter széles a normális 6-7 helyett, szerpentinekkel

Kopasz 2008.09.05. 22:33:20

Olvasom a Zindexet ... Mezőfalva, baleset.
Kibaszott tücskök bazmeg!

i(Z)é 2008.09.05. 22:49:06

Egyéves Önkéntes: "trackback"=amikor a blogíró újra ír a hozzászólók között (ha jól tudom ezt jelenti);

Steve the Great: az én 2. szomszédom a közúton is kvadoztatja a 6 éves kölkét (bibí én nyertem...) Amikor szóltam neki, hogy ez így nem O.K. majdnem megvert.

Ja, és egyébként meg arról, hogy ölben biztonságosabb, mint gyerekülésben bekötve:
index.hu/politika/bulvar/zambal0828/

Üdv. néktek

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2008.09.05. 23:06:52

Én álltam már be az udvarba óvatos, -2 km/h sebességgel, ölemben a gyerekemmel. A gyerek nagyon élvezte, másik autó meg az udvarban nem valószínű, hogy az udvarban belénk jön.
Ha azt meglátja a rendőr, lehet, hogy elővesz érte, mint a szomszédomat, amikor a garázsából kiállt és "elhajtott" a kapuig, s közben nem kötötte be magát. 5000-re büntették.
Csak szólok, mielőtt mindenki a vérvörösbe szőkézi a nőt, hogy a cikk nem írta, hogy hol és milyen szituációban "állították le a rendőrök ezt a szerencsétlent - aki ettől még lehet tök barom pl. a 7-es úton 50-nel a délutáni csúcsforgalomban.

A hülyeség nem válogat, lehet pro és kontra egyaránt.

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2008.09.05. 23:28:45

Bazmeg itt mindenki kvadot vesz a kölöknek? Ennyire szarul élünk? Én örültem ha az iskolai hulladékgyűjtésen össze tudtam guberálni magamnak egy biciklit.

És az megvan, ami Őrottyánban történt? Baromarc vasúti átjáróban megelőzte a pirosnál várakozó kocsisort, kihaénnem alapon, és egyenesen nekiment oldalról a vonatnak. Marha nagy mákja volt, hogy nem a vonat kóstolta meg őt oldalról.

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2008.09.05. 23:39:19

Epikurosz: Ezeknek akkor lesz vége, amikor a rendőr nem arra fogja használni a fegyverét, hogy a levegőbe lövöldözzön.

Egyéves Önkéntes: "trackback":
A trackback arra való, hogy valakivel tudassuk, hogy a saját bejegyzésünkben rá hívatkozunk. Mondjuk prokee ír a blogjában valami érdekeset, amire reagálsz a saját blogodban. Ha ezt szeretnéd prokee tudtára adni, akkor nem a blog normál urljére fog a saját bejegyzésében hivatkozni, hanem annak trackback címére.

redriot77 2008.09.05. 23:53:22

Már értem utol olyan autót többször is, ahol a kiskölykök a hátsó ülésen térdeltek, menetiránynak háttal, és mosolyogtak ki a hátsó ablakon... Nem is tudták szegények, hogy apa/anya mekkora felelőtlen ökör, és elég egy erősebb fékezés, és szétugranak a csigolyáik az első ülés támláján.

Újra meg kéne nyitni a recski kőfejtőt. Sokan érdemelnének oda 10-20 éves beutalókat, pl. az ilyen felelőtlen faszok/picsák, akik a saját kölykük túlélési esélyeit minimalizálják.

RCH 2008.09.06. 00:31:46

Tudatositani kellene minden gepjarmu vezetoben, hogy a kozlekedni majdnem oilyan, mint toltott pisztollyal jatszadozni. Ha ovatosak vagyun ES szerencsenk van nem sul el a fegyver, vagy ha elsul, akkor nem talal el senkit. De ha barmilyen ovatosak is vagyunk, es NINCS szerencsenk, akkor valaki megsebesul, nyomorek lesz, vagy meghal. Lehet az vadidegen, csaladtag, vagy akar mi magunk.

ben 2008.09.06. 07:04:41

ennyire agyalágyultak nem lehettek mindannyian.

Mandula 2008.09.06. 07:48:07

Ahol régebben laktam, a társasház előtt volt egy körforgó.Egy hülye liba minden nap ott quadoztatta az 5 éves gyerekét.Órákig, körbe körbe.Persze autók is jártak arra.A legdurvább az volt a dologban, hogy a Rendőrség is ott van.

Másik:vicces apuka télen az autó(transpotter, vagy hogy hívják ) mőgé kötötte a szánkót, és úgy furikázta a jeges úton a gyerekét.

scsaba1 2008.09.06. 08:12:00

A transpotter az a nőimitátor Harry Potter. Transporter...:)

Ezt nálunk is csinálják télvíz idején. Jó móka, amíg a gyerek nem csúszik be a kocsi alá...

Mandula 2008.09.06. 08:33:31

Télleg...köszi!:-)

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2008.09.06. 08:34:17

A nőt kerékbe törni, a gyereket állami gondozásba!

Pszt! 2008.09.06. 08:59:26

Mennyit tudtok ezen nyivákolni! Számtalan esetben láttam, hogy az apuka a kissrácot az ölébe ültetve motorozott, autózott. Gyermekkorunk szép emlékei ezek. Ti meg akkora ügyet csináltok belőle, mintha minimum tömeggyilkos lenne az anyuka.

Nyomek 2008.09.06. 09:11:33

Szerintem Ti nem teljesen jól látjátok a dolgot. Pontosabban egy problémára szeretnék rávilágítani:
Autóvezetéshez KRESZ vizsga, jártasság (gykorlat), műszaki, egészségügyi vizsga kell

Szüléshez, gyerekneveléshez: betöltött 14 év

Pedig szerintem az utóbbi jóval nagyobb felelősség. El tudom képzelni a nő nevelési rátermettségét, miket művelhet ez a gyerekkel?

Szóval eme affér miatt autóvezetésért, veszélyeztetésért megbüntetik, de GYEREKNEVELÉSRE NEM ALKALMAS!! Azt pedig nyugodtan megteheti ezek után is!

georg 48 2008.09.06. 09:17:00

Én vidéken éltem-sajnos-12 évig. Ott az ilyesmi mindennapos, sőt mindenórás dolog! A krimi az, hogy mindez a haver rendőrök szeme láttára, akik megmosojogják az aranyos picikét, aki a haver vállalkozó, stb. ölében ül.

Az a baj... 2008.09.06. 09:19:24

Vidéken mindenki kocsival jár kocsmába, a kocsmából kocsival megy a második kocsmába, ott iszik a rendőrrel, majd áthajt a harmadik kocsmába is meginni a hatodik kilépő sörét. Ezután néha átugranak még a szomszéd falu kocsmájába is felfrissülni egy kis unicumtól, persze kocsival.

georg 48 2008.09.06. 09:24:20

És persze az sem semmi, amikor szintén a haver rendőr szeme láttára a cigus 3-4 éves gyerekek a népszerű 1200-es Lada kardánboxán állva utaznak. Ez is mindennapos dolog ám!

tibeti 2008.09.06. 09:25:18

Ilyet már láttam én is de az illetők barnábbak voltak az átlagnál.
Én ezt a természetes kiválasztódás egyik bódszerének tartom, ha már a hülyéket kasztrálni nem lehet.

Jeno1 2008.09.06. 09:33:17

Kis kiegészítés:

alf írta: 2008.09.05. 21:45:37
"Maradjunk annyiban, hogy a kocsi és a tested csak abban az esetben tekinthető egy rendszernek, ha be vagy kötve."

Majdnem teljesen igaz. A valóságban egy picit annyival jobb a helyzet, hogy a szó szoros értelmében nem képezel egy rendszert az autóval, mert az öv NYÚLIK.

Ez kétszeresen is jó az épp karambolozónak:

1. A gyűrődés az előtted lévő rendszer komplexitása miatt nem egyenletes, a negatív gyorsulás görbéjén simán vannak tüskék, kisebb kitüremkedések, amik persze az átlag számításakor nem túl sokat jelentenek, viszont egy ilyen jelentkezésekor abban a pár ezredmásodpercben nagyon boldog lehet a kulcscsont, hogy az övet nyújtva jópár centivel több ideje van (érthető, nem?:)) veszíteni a mozgási energiájából, mint pl. az övet tartó pontoknak. Ezáltal az öv effektíve simítja a rád ható lassulás görbéjét.

2. Amikor a kasztni már 0-n van, te még nem. Neked még akkor is vígan van pár ezredmásodperced tovább lassulni, amíg az öv nyúlik.

Persze mondhatnánk, hogy mi az a pár ezredmásodperc itt is meg ott is...
Viszont ha nem vagy bekötve, akkor az ütközés során a kasztni igen nagyot lassul ám, míg te vígan repülsz minimális lassulással a műszerfal felé, ahol kb. milliomod másodperced van, amíg betörik az orrod, és megpróbálhatsz közös sebességre jutni a "vassal".
Igen. Onnantól kezdve tényleg egy rendszert képezel az autóddal lassulás szempontjából.
De nem kell félni, akkor már nem érzel semmit, mert a fejed olyan negatív gyorsulással jön közös sebességre a kasztnival, hogy az agyad belülről felkenődik a koponyádban, tehát a fájdalomérzetnek nincs is ideje kialakulni, mert nincs neki hol...
Az ütközés még be sem fejeződött, sőt, javában tart. Viszont te már rég halott vagy :P

Okos találmány ez a biztonsági öv, és nem véletlenül olyan, amilyen.

Zaplatyi 2008.09.06. 09:36:37

XSUN: Ott az atomtudós brigád fel akarta szedni a síneket, csak éppen tavalyi menetrendet néztek, és jött a vonat, amikor nem számítottak rá.

w a s d 2008.09.06. 14:24:58

@georg 48 2008.09.06. 09:24:20

Erre nem írók semmit, mert még azt mondaná valaki, rasszista vagyok.:D


@Jeno1 2008.09.06. 09:33:17
"...Okos találmány ez a biztonsági öv, és nem véletlenül olyan, amilyen."

Arra lennék kíváncsi, vajon mi az oka, hogy csak 3 pontos az öv az utcai autókban? (Pl. 4pontos övnél nem tudna az ember elhajolni oldalra, jobbra, de nem hiszem, hogy túl sok olyan helyzet adódna, amikor ez fontos lehet.)

henti 2008.09.07. 09:42:28

A legnagyobb baj, az ilyen szűlő még büszke is magára és "szar embernek" tartja azt aki nem vagánykodik a gyerek vezetési stilusával. Az én időmben 15-16 évesen amikor "véletlenül" kigurultunk az Ősök 105-ös Skodájával attól rettegtünk nehogy megtudják. Ma meg itt a hír.....

Rocko- 2008.09.07. 20:41:21

helyes, sokkoljanak. ha már szép szóból nem ért a jónép.

kis fehersas 2008.09.08. 18:48:09

Az ilyen anyát aki annyira oda van, hogy gyermeket szüljön, örökre eltiltanám a gépjármű vezetésétől. De áljunk csak meg egy szóra, kié a gépjármű, ki adta oda, hogy haza menjen, ezt is kellene boncolgatnai, aki oda adta, soha az életben nem engedném meg, hogy volánhoz üljön, csak mint utas vehetné igénybe a gépkocsit.
A rend őreivel kapcsolatban a "szolgálunk és védünk" szlogenbe belekellene iktatni, hogy vigyázunk is. Azt elmúlt idők bizonyítják, sajnos rosz irányba, mennyire rossz magyarországon a közlekedési morál. A ZÉRÓ tolerancia bevezetéseóta hány millió volt a büntetés bevételük a rendészeti szerveknek!??? Nem tudaj senki, csak röpke adatokról tájékoztatják a népet. Az véleményem ebből az összegből már telne jobb, hátborzongatóbb reklámra is, és hetente a - FŐ MŰSORIDŐBEN - nem holmi fogpaszta reklámokkal ámítani a népet!!!!!!! - tanulmányképpen közzé tenni. De ehhez sok szürke állományúnak át kellene érezni , úgy a médiában, mint a közbiztonság és közlekedés irányításában dolgozónak a helyzetet. Ha sikerülne megvalósítani, talán nálunk is hatásosab eredményeket leheten kimutatni mint a briteknél. De úgylátszik még fejlődnünk kell, mert nagyon gyerek cipőben sántikálunk az Európain Unióban. Ezeket nem akarják, vagy nem tudják átvenni.
süti beállítások módosítása