Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Történelem. Minőség? Jövő?

2008.11.22. 08:00 | ommm | 8 komment

Címkék: lol tájékoztató avia

Hozsánna néked, Leibowitz! Végre itt van, megérkezett!

Az immáron az Ashok Leyland kezeiben lévő cseh gyártó jól ismert szerteszét a Kárpát-medencében. Manapság ismét megújhodva és erőre kapva görgeti a bizniszt 6,5-12 tonnás Cummins-motoros járműveivel. Honlapjuk egész pofás, olyan jó kis lapátos-csákányos, naftaszagú, melós hely, melós autó, melósoknak. Nincs is vele semmi baj.

Annál több baj van a magyar nyelvre fordított kis típusbemutató-füzetecskével (brossúrával, ha úgy tetszik), hiszen érdekes és már-már asimovi magasságokban szárnyaló fantasztikus dologgal találkozhat a kedves érdeklődő.

A helyesírási hibáktól eltekintve, a kisebb-nagyobb hülyeség fölött szemet hunyva erről a képről talán emeljük ki a "Felhajtási szög elülső/hátsó" -t a "Fekvőfelület" szakkifejezést és persze a furat/löket helyébe lépő "Fúrás/emelés"-t. A "Világos magasság" tökéletes tükörfordítása a cseh "Světlá výška" -nak, ami szabad hasmagasságot jelent persze. A legfinomabb -és ezt ízlelgessék egy kicsit- a "Csavaró nyomaték". Gyönyörű, mint a régi szép idők Romo-mosógépein, amik boldogan ugráltak ki a fürdőszobából nyomukban anyáinkkal. Menjünk tovább.

A motor, illetve mit motor, a hajtómű sem akármilyen ám! A Cummins tudhat valamit, hiszen a gépezet "Gyúlékony, négyhengeres egyenes befecskendezéssel, (figyelem!) TURBÓFÚJTATÓVAL töltve a töltési levegő közötti hűtéssel."
Egyszóval: csoda!
Belegondolva, milyen boldogok lettek volna régmúlt idők kovácsmesterei, ha lett volna turbófújtatójuk, lehet, mostanra már az emberiség a csillagok között utazna és boldogan majszolná a fújtatóval töltött grillcsirkét. Közben Cummins-hajtóműves űrhajójukat, többek között, "Egykorongos, 362 miliméteres, hidraulikus irányítás erősítővel" tengelykapcsolón keresztül kommandíroznák. Csodás jövőkép! Per aspera ad astra! Azt hiszik vége már? Korántsem! Csupán nincs elég időnk és helyünk minden kis finom csavart kielemezni. Ellenben ha Önöknek akad, tegyék meg, a képekre kattintva elmerülhetnek a "synkronizált, 6 fokozatos" váltók és az "Elektronikus irányító egység"-ek kusza halmazában.

Mert értem én, hogy a kezdet nehéz, a fordítói munka nem olcsó, és minden bizonnyal minden fillért felemésztett a fejlesztés, a piacra dobás és különben is válság van, szegény ember ott spórol, ahol tud (vízzel-finggal főz).

De kedves Avia Ashok Leyland. Mindkét magyarországi forgalmazójának sül a bőr a képéről, ha ezt az összefércelt, láthatóan az angol és a cseh nyelvű tájékoztatóból valamelyik kedvenc honlapon "fordított" hibrid, összehányt betű- és fogalomkáoszt kell a potenciális vevők elé tennie. Mert ez alapján beszerző legyen a talpán, aki maguktól autót vesz.
Legközelebb, ha valami hasonló munka akad, forduljanak hozzánk, olcsón dolgozunk, számlaképesek vagyunk. Higyjék el, ettől csak jobb lehet. Mert hiába a történelem, ha ilyen a minőség, lőttek a jövőnek.

(Képekért köszi Ákosnak)

 




A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr8779709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VARGATAMÁS 2008.11.22. 11:43:32

ezen miért kell meglepődni?EZ a Balkán:)

Duster · http://www.duster.hu 2008.11.22. 11:59:29

Ha már megemlíted a helyesírási hibákat, akkor: brossúra, asimovi. A gondolatjelek elé-mögé szóköz kell, a felszólító mondat végére felkiáltójel. Remélhetőleg nem úgy fordítotok, ahogy Te írsz.

prokee · http://blog.prokee.hu 2008.11.22. 12:14:42

Duster:
- brozsúra elgépelés, nem helyesírási hiba. Én sem vettem észre, javítom, köszi
- Asimovi jogos, javítom
- Konkrétan melyik felszólító mondat végére nem tettünk felkiáltójelet?
- "gondolatjelek elé-mögé szóköz kell" - ez zöldség.

yenoee 2008.11.22. 13:12:03

Hú, ez gyalázatos :)
Szerintem rengeteg pénzt spóroltak meg ezzel. Ja, a bevételből :)

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2008.11.22. 13:31:33

ommm: Én idáig szentül meg voltam győződve arról, hogy az ilyesmi csak nekem **sza fel az agyam. Az eddigi non-plus ultra: a "kék-sugár lemez". Kitalálod? Igen, Blu-ray disc. Kőkemény! 8-)

Duster:
Ehhh... "Mondhatta volna szebben is, Kis Lovag..." Miért nem lehet azt mondani normálisan, hogy "figyúzzatok, van pár hiba, amit találtam"? Még akkor is, ha éppen igazad van.

prooke:
Talán a: "Menjünk tovább!" Oda úgy gondolom kéne felkiáltójel. A gondolatjeles dologgal én azt hiszem igaza van. Nem én vagyok Grétsy tanár úr, de egyfelől az olvasószerkeszők nálunk is ütötték érte a kezem, másfelől - na, ilyen hülye érvet sem hallottál még az életben - próbáld ki, hogy a Word is automatikusan kicseréli a kötőjelet gondolatjelre, ha egy mondatban szóközzel írod. Példa: A kutya - bár négy lábú állat - mégis megbotlik.

HoPe 2008.11.22. 14:24:02

Ilyen tökös teherautó és sehol benne egy csellentyűcske?

apamacko 2008.11.22. 21:20:22


"Hozsánna néked Leibowitz"
Én meg azt hittem ezt a könyvet csak én olvastam !
Már háromszor :-)

ommm 2008.11.23. 01:09:03

apamacko 2008.11.22. 21:20:22

első és egyetlen jó könyve
de annál zseniálisabb
süti beállítások módosítása