Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

1-2-4-5-3 Első felvonás

2009.05.14. 13:00 | Rocko- | 48 komment

Címkék: audi rocko autot vesz audi 90 1 2 4 5 3

Vettem egy autót. Hol is kezdem a mesélést? Talán onnan, hogy Réges-rég egy messzi-messzi galaxisban. Á nem, ez nem az a történet, sőt nem is az Egyszer volt, hol nem volt. Kávé, tea, kis csoki bekészítve? Akkor mondom. A történet valahonnan onnnan indul, hogy meguntam a budapesti tömegközlekedést, számomra inkább csak kínszenvedés volt, egyrészt a méreteim okán, másrészt hogy az egész BKV egy életképtelen cég, de ezzel a témával nem fárasztanék senkit, van erre egy megfelelő hely, ahol ezt taglalják. Másfelől edig egyre cikibbé kezdett válni, hogy blogot írunk autókról, közben meg nekem nincs is, még a magam szemében is hiteltelen voltam.

Hogy mit szerettem volna venni, az jócskán az AutóFília blog előtti időkre nyúlik vissza. Egy barátom akkoriban hirtelen felindulásból vett egy BMW E32 730-ast. Szép nagy autó, nagy erővel. Tetszett, de nem az én világom. Könnyen jött, könnyen ment, a helyét két Porsche 924-es váltotta fel. Egy "működőnek" és egy donornak. Hamar ők is elkerültek. Bár egyik sem volt az enyém, jobban megcsapott az autózás szele - barátomnak csak autója volt, jogosítvány nem.
Bár a fenti példányok személyes értintettség kapcsán érdekesek voltak, de valahogy nem kapott el a birtoklás vágy. Körbenéztem a terepen, milyen autók és típusok jöhetnek szóba. Korábban tetszettek az amerikai autók, a nagy köbcenti a hatalmas tepsik, lenyűgöző egy világ. Kint. Itthon viszont csak egy maréknyi fellelkesült embert lehetett találni, halvány lila tippem se volt mit hogyan merre honnan akasztok le vagy fel.
Nézzünk hát kézzelfoghatóbbat. BMW és a hozzákapcsolódó igencsak sztereotip kultkör nem fogott meg, a BENZ orrfennhordós világa se tükrözne engem, olasz márkák szépek, de nem tudok mit kezdeni velük, szóval sorra vettem, hogy ki nélkül nem tudnék élni. Ekkor jutottam el az Audihoz.
Mit tudott, amit más nem? Kifinomult elegancia, mégis, szükség esetén képes felmutatni sportosságot, kimért, amolyan igazi sleeper. Rallyban is szép sikereket ért el, a sorötös motor egy olyan fokú perverzitás, amit az ember vagy imád vagy gyűlöl, annyira betegen gyönyörű a hangja, szóval az egész márka annyira harmonikusan tudja egybedolgozni a végleteket, hogy egyre jobban magába szippantott.
Néztem hát, mi lenne igazán az enyém, ó hoppá mi az a tepsi az utcán? Hát egy A8. Szép-szép, de valahogy nem, és ez itt? És amaz? Szépen lassacskán eljutottam az Ur-S4-esig. Sorötös motor, megfelelően nagy autó, egy család kényelmesen elfér benne, mégse, tetszetős, Ő kell nekem. Kicsivel higgadtabban, hátrálva a racinalitás felé néztem a 16 szelepes, két literes motort, természetesen összkerékmeghajtással. Fogyasztásban élhetőbb kompromisszum. Később cikiztek is érte a szerkesztőtársak, úgy gondoltam, hogy 140 ló csak elég, összkerékhez mindenhez. Később kiderült, ez a motor eléggé hibaesélyes, sőt, olyan elképesztően kevesebbet nem eszik, szóval inkább legyen S4, ha már belecsapunk a lecsóba. Persze ez csak a jövő zenéje, egyfajta vágyálom, melynél többet én nem szeretnék.

Aztán telt-múlt az idő, lassan már emlékekben is megkoptak kissé barátom autói, dolgozni kezdtem, és egyre közelebb kerültem ahhoz, hogy autóm legyen. Elkezdtem nézelődni, kevés pénzből (kb. 300 ezer forint) mit lehet kapni. Nagy reményekkel indultam neki a keresgélésnek, széles látókörben próbáltam mozogni. Elsőre egy Santanat néztem ki, történetét szerintem sokan kívülről fújják. Bele-bele kapkodtam egy-egy márkába, és többnyire keserű szájízzel távoztam: egyiket se éreztem magaménak. Próbáltak sokan sok félét ajnálani, ki vicceset, ki reálisan, ki azt amit ő venne saját magának. Némelyiknek volt esélye, némelyiknek nem, de az idő múlásával csak egyre inkább az éreztem, hogy nekem mi kell, valahogy mindig visszatértem a négykarikás márkához, a többi csak esetlen macskakeringőzése volt a forró kása körül.
Pár autó szerepelt is itt a blogon, mások nem, némelyik már telefonhívás alapján kiesett, mások csak képen mutatták szebbik arcukat, vásárban már csak egy kehes ló maradt. Terveztem postot is - az április elsejeihez hasonlatosat - miszerint vettem egy E30-ast, aztán később lelövöm a poén, hogy háhá, bevettétek, mert a hatodik generációs Galantnak is ez volt a kódjele, de okafogyottá vált ez is. A kedvem pedig hullámzott, néha már ott tartottam, hogy mindegy, csak guruljon - Sabc profi megfogalmazásában: a legkisebb fos - de győzött sokszor az ész, nem hagytam magam minden csábításnak. Volt egy példány, amit kicsit sajnálok, hogy hagytam kifutni a kezeim közül, megbabonázott a fiatal kora és olcsósága, de mire újra megfontolhattam volna, már elkelt. Ekkor ült le bennem kicsit ez az autóvásárlás dolog, kezdett előttem is kétely kerekedni, hogy mikor lesz már autóm? Senki se hajtott, nincs határidő, már a december óta kaprigált összeg is megvolt, innen-onnan kipótoltam, a nagyon olcsó autó projekt kezdett kudarcba fulladni. Még az épphogy kicsit drágább autó projekt is. Ekkor dobta be Audiklubra Reihe5 fórumtárs (ő írta az egyik legjobb C4-es népítéletet, akik ilyenen gondolkoznak, azoknak kötelező) egy 1985-ös Audi 90-est. Elsőre nem fogott meg, mondom magamban, de hát ez vagy 20 éves, esélytelen hogy katalizátoros legyen, a 7-8 évvel fiatalabbak is sárga matricával futnak. Kis képeken két matrica látszott, egy piros és egy zöld, a formájuk viszont nem. Ez nem lehet zöld, az ilyen idős autók, ekkora motorral nem hogy sárga, hanem piros matricát kapott. Mint a jó öreg budapesti Ikarus 200-as buszok. Aztán fórumon egyre többen nézegették, tényleg szépen néz ki. Lowtyo levlistára bedobott egy C1-es 100-as Audit, szóltam is, barátom, nesze, van ennél szebb is. Többiek egyből virtuális satuba szorították a fejemet, ugyan, takarodjak már le és nézzem meg azt az autót, mert képeken nagyon szép. Tulajt hívtam, egyeztettem, vasárnap megnézem az autót, helyszíni segítségemre az Uranium Brotherz jön, illetve még olvasóink közül a_házisárkány és Kifordított Kacagány is jönne megnézni (az autót, és hogy vajon megveszem-e), ha már a közelben laknak. Ketyegett hát az óra, megyünk autót nézni!

És ekkor hoppá, előkerült egy klubtárs, egy másik Audista is megnézné, csak éppen ő szerény 120 kilométerrel (megfordítva: tőlem 160 kmerre, tőle pedig negyvenre) közelebb van hozzá, mint én.




A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr671115436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cleinor 2009.05.14. 13:52:42

:)

Istenem..
Lehet a kor teszi de annyira más a világnézetünk.. ;)

Várom a folytatást

Kifordított kacagány 2009.05.14. 14:35:28

hozzátenném, mi csak azért mentünk, hogy megnézzük, hogy vesznek autót a profik. aztán az elejéről le is maradtunk. de legalább négyen voltunk ott, akik szúrós szemmel meredhettek Rockora, hogy "hülye vagy ha nem veszed meg".

Sanyi. · http://www.sopianaedeluxe.blog.hu 2009.05.14. 14:59:25

Hogy is volt ez a "tulajt hívtam"? :)))

Rocko- 2009.05.14. 15:33:14

@Sanyi.: úgy hogy valami Sándor nevû gyerek nekem elôre felmérte a terepet - mert én hitetlenkedô Tamás voltam, amit köszönök szépen, aztán egyeztettem idôpontot tulajjal.

@Cleinor: nem hiszem, h a kor teszi.

Lowtyo 2009.05.14. 15:47:35

@Cleinor: ugye?
így rajongani egy négykarikásért...
nekem is volt, nejem szerette, én nem tudtam bele szerelmes lenni, pedig jó gép volt.
nekem az audi mindig is túl steril autó volt.
jó autó, oszt ennyi.
@Kifordított kacagány: profik, mi?
mi sem tudunk többet, mint az átlag autók iránt érdeklődő ember.
kiszúrtunk pár hibát, a lényeges részeket átnéztük, innentől kezdve lutri az egész.
mondogattam is rockonak, odavihet bárkit, egy használt autó mindig zsákbamacska.
csikós is belefutott egy pusztulat 124-esbe, pedig aszondják látott már mercit előtte

Cleinor 2009.05.14. 15:58:43

@Rocko-: Akkor mi? :)
Nekem 800k-m van kocsira és mégsem gondolkodok egy karikába sem nem hogy mindjárt négyben :)
Számomra az "öreg" audi/merci sosem jött be... Az új meg aztán még annyirasem... Nem vagyok híve a falloszhosszabbításnak autó útján :D:D

Egyenlőre nekem fontosabb a megbízhatóság, a fogyasztás no meg a szervízköltség, mintsem a lóerő. Pedig forrófejű fiatal vagyok a magam 20 évével.

Más a világnézetünk no ;)

De egy percig nem mondom hogy szart veszel! Csak azt hogy én ilyet nem veszek :D

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2009.05.14. 16:21:54

@Cleinor:

Az Ön autója a békalámpás Toyota Corolla, ami undorító ugyan, de eben van a titka is. Annyira ocsmány, hogy nem áll fenn a veszélye annak, hogy idióta ökrök versenyautónak nézték, szemben a Hondákkal. 800-ért pont kapni egy szépet, igaz csak egynégyest, de legalább nem romlik el soha.

Kifordított kacagány 2009.05.14. 16:27:28

@Lowtyo: azért nálam biztos többet. de tény, akármennyire is ért hozzá valaki bele nem lehet látni. öreg autónál meg úgyis mindig előjön valami ami addig nem volt ott. szerintem ezzel lehet élni. könnyen. egyet nem lehet, azt hinni, hogy ez nem így van. akkor bizony nagy csalódás bármilyen autó.
a sleepert is látta már szerelő, pedig tip-top kis gép. használtuk és az ezzel jár. persze szét lehetne hajtani javítás nélkül, úgy is sokáig menne és akkor mondhatnám, néhány évig, hogy erre aztán nem kellett költeni, de annak meg mi értelme lenne?
a vision-re meg már ráköltöttem még egyszer az árát és úgy nézem egy motorcsere is be fog nézni. bosszantó, mint minden hiba, de nem bánom, hogy ezt vettük meg. sem anyagilag, sem egyéb okokból. a gép attól gép, hogy időnként elromlik és meg lehet javítani. ha nem erre vágynék, akkor vennék egy kutyát, vagy egy lovat.

@Cleinor: vele ellentétben viszont te később meg fogod bánni, hogy nem hasonlóképpen választottál mint ő. az ember életében sok tettét megbánja, de 5-10 évre visszamenőleg kizárólag csak azt amit nem tett meg és ez az ami megmarad. 15 évvel ezelőtt egy idősebb barátom azt mondta, hogy "most vegyél hifit, mert később nem lesz rá pénzed, akkor hűtőládát meg mosógépet kell venni". vettem ugyan hifit, de nem nagyon értettem miről beszél. most márt értem és még annyira azért nem is vagyok öreg. ha az asszony nem lenne autóbuzi, akkor bizony nekünk sem állna a garázsba ennyi öreg szar.

martong 2009.05.14. 16:49:05

Audiból az egyik legjobbat vetted, külön pont jár érte, hogy nem az olajos/cigány A8/S8 at vetted! Mikor apám elkzdte nézegetni az A8-asokat szerencsére sikerült lebeszélnem róla, hogy nézne már ki egy ügyvezető egy cigányolcban? ezért vett egy új subaru legacy-t, olcsóbban, de legalább nem nézik ki ha megjelnik vele. Ugyan imádom az Audikat de közöttük és a Bimmerek között is van pár egy olyan típus amit erős előítélet övez, nem véletlenül.
Szal jól döntöttél így első nekifutásra :)

Ellenben egy C4 S6 Plus még bele kell férjen köv. autónak; vagy egy RS4 2.7bT avant :D

Rocko- 2009.05.14. 17:14:37

Lowtyo · autofilia.blog.hu 2009.05.14. 15:47:35
ízlések és pofonok.

Cleinor 2009.05.14. 15:58:43
látod, nem a kor, hanem az ízlés teszi, Te magad mondod h nem jön be.
egyébként meg nem hosszabbítás, 24 éves autó az már nem hosszabít, az csak rövidít.
"Egyenlőre nekem fontosabb a megbízhatóság, a fogyasztás no meg a szervízköltség, mintsem a lóerő."
én ezt megértem, más a nézôpontunk. amúgy a 115 ló, az nem egy olyan egetrengetô érték sztem. :)

scheerti · scheerti.blog.hu 2009.05.14. 16:21:54
jó ajánlás nek isztem, ezen szempontok alapján.

Kifordított kacagány 2009.05.14. 16:27:28
jól beszélsz.

martong 2009.05.14. 16:49:05
úgy önmagában nem tetszik az A8, persze ha lenen lottóötös, biztos vennék, legyen mivel színházba járni. :D de nem az én világom, se anyagilag, se küllemre. amúgy meg némiképpen sztereotip amit írsz, léteznek vele normális emebrek is.
C4 S4 lesz, amit én fogok venni. h következônek v mikor, nem tudom, de kellenei fog. mert jó. :)

Sabc 2009.05.14. 17:50:07

@Cleinor: Felépítesz magadnak egy precíz és tökéletes életet, Praktikus családi kombi, közepes ház, két gyerek, jó munkahely. Minden nap hazaérsz fél ötre, a gyerekek örülnek neked, az asszony vacsorával és ki tudja még mivel vár, hétvégenként lenyírod a füvet, beszélgetsz a szomszéddal, és megsétáltatod a kutyát. Ja, van kutyád is, Golden retriever szigorúan. Néha vannak ugyan vágyaid, álmaid, de a racionális életbe nem fér bele, így aztán elhessegeted őket.
Aztán telik az idő, te megfásulsz, a családi kombi már 15 éves, a házat is tatarozni kéne, a gyerekek tinédzserek, foghegyről beszélnek veled, és nem jönnek haza időben, az asszony megöregedett, elhízott, és ritka az olyan este, amikor nem fáj a feje. A hátad már fáj a fűnyírástól, a szomszédok elköltöztek, a kutya pedig már évekkel ezeleőtt elpusztult.
Aztán 75 évesen üldögélsz a hintaszékedben, az asszony két éve meghalt, a gyerekek ritkán hívnak fel, vezetni már nem tudsz, a fű már régen kiégett. Ekkor visszanézel az életedre, és megkérdezed magadtól, hogy miért éltél? Sőt, éltél-e egyáltalán? Hogy megtettél-e valaha valamit is, amire igazán vágytál. És arra jutsz, hogy nem. a tökletes életed egyenlő volt eg yunalamas élettel. Pedig annakidején hogy vágyódtál azután a kis piros roadster után... De a mosógép fontosabb volt.

Addig kell az álmainknak élni, amíg fiatalok vagyunk, és megtehetjük, mert az életben ritkán van második esély. Én még nem vagyok sokkal idősebb nálad, de ha visszagondolok, már most millió dolgot tudok, amit meg kellett volna tennem. Vagy nem kellett volna. Vagy máshogy kellet.
Az életed elmúlik, és vénségedre ott ülsz egyedül, egy tökéletes, de dögunalmas élet végén.

Lemmy Kilmister egyszer azt mondta, hogy kétfélét lehet élni. Hosszút, de unalmasat, vagy rövidet, de jót. Ő az utóbbit választja.

biker_kolee 2009.05.14. 19:00:53

Szintén 20 éves fejjel nézek a világra. Jó a családi hátterem, ennek köszönhetően lehet egy olyan autóm, amit nagyon szeretek. Kis kasztni, kis motor, ráadásul traktor, de imádom. El nem cserélném egy új, modern valamire. Nekiesek, és egy kulcskészlettel darabokra szedem. Ez a jó ezekben. Ja, és nem kerül sokba. Se a vétele, sem a fenntartása, sem a javítása. Nem vagyok boyracer, nem is kell olyan autó. A család meg majd jön, ha úgy adódik. :)

Rocko, jól választottál. Nekem is egyik vágyálmom ez a széria. Igaz, anno a 80-asokat nézegettem, egyhatdében, de gyönyörű formájuk van. A VW kilincs meg a legszebb. :)))

pickapu 2009.05.14. 19:21:33

@Sabc: Ezért nem vettem egy másik furgont a régi helyett, hanem egy olyan kocsit amiben van egy kis "dög" is. Mindamellett ki is tudom használni a képességeit és el vagyok tőle ragadtatva :)
Rockónak meg sok sikert a Verdához és balesetmentes széles utat!

zalkapone 2009.05.14. 19:23:51

Lottóötös? Vigyázat! Elrugaszkodott álmok jönnek!

- Shelby GT500 hétköznapra, és egy 1968-as Bullitt hétvégére
- megdugni Bódi Sylvit egy Bacardival feltöltött jakuzziban
- Hawaii-in seggbeharaptatni magam egy cápával
- és végül elmenni az eddigi összes munkahelyemre, és a küszöbre szarni...

pickapu 2009.05.14. 19:26:27

@zalkapone: Az utolsó sor volt a kegyelemdöfés...beszartam :)))

Cleinor 2009.05.14. 19:31:49

Emberek... Csigalom, nyugavér!!!

20éves vagyok, magam rakom össze a pénzt úgyhogy egyenlőre nekem az is nagy lépés hogy kocsi magamnak, nem pedig bkv!!!
És valjuk be magunknak őszintén.
BKV-ról ha kocsira váltok az már eléggé nagy önmegvalósítás önerőből meg pláne ;)

Más a világnézetünk ennyit mondtam.

Bírom hogy ebből arra a következtetésre jutottatok így kapásból 3-an hogy nem élek :D:D:D
Pedig ha valaki akkor én aztán magamnak élek. Viszont vannak korlátok amiket figyelembe kell venni. ÉS EZ MINDENKINEK MÁS!

Igen, nekem most az a lényeg hogy 4 kereke legyen, sokáig és kisétvágyal menjen, és az még a lényeg hogy minél előbb mert még nyáron menni akarok Csehekhez, Osztrákokhoz ;)

Corolla... Íííí mekkora ötlet!!! Egy az egyben elfogadnám ha nem kishaszonban gondolkodnék ;)
(amúgy dédelgetett álmom egy Metálkék Corolla(3ajtós), megcsinosítva elöl hátul, kék ablak, belül fekete/kék kárpitozással... áááá ;) )

a házisárkány · http://mynameiscamel.multiply.com/ 2009.05.14. 20:09:27

@Sabc: szívemből szóltál :-)

@Cleinor: 2008-ra az egyik újévi fogadalmunk az volt, hogy NEM veszünk autót. a másik fogadalom az előző autónk megvételénél az volt, hogy SOHA nem veszünk 3 literesnél kisebb autót. és befejezzük a házépítést prioritásilag. aztán Lowtyo feltette a sleepert... nyakig ültünk adósságban, a házra még rá kellene nyomni úgy 5-6 milliót, hogy majdnem teljesen kész legyen, három napi használatban lévő autót hajtunk ketten a férjemmel, plusz van egy projektautónk. és azt mondtam, hogy nekem a sleeper KELL. minden józan megfontolással szemben. szerencsés vagyok, mert ki tudtuk köhögni az árát (az átírást már nehezebben), de IMÁDOM! és egyetlen pillanatra sem bántam meg, hogy beleugrottunk. ÉLMÉNY vezetni. nem csak elvisz A-ból B-be, hanem élvezem minden pillanatát az UTAZÁSnak. szerelemautó.
carpe diem! :-) törd le a korlátokat!

Rocko- 2009.05.14. 20:12:41

pickapu 2009.05.14. 19:21:33
köszönöm.

Sabc 2009.05.14. 17:50:07
igen, így van. egyre inkább kezdem azt érezni, h már most a megérte dologhoz tehetem az ikszet ennél az autónál.

zalkapone 2009.05.14. 19:23:51
ahhoz nem kell lottóötös. :)

pickapu 2009.05.14. 20:16:51

@Cleinor: Hiace? Ha húszéves volnék és kishaszonban gondolkodnék, és volna rá 800 ezrem, keresnék egy még használható állapotú Toyota kisbuszt, dobnék rá négy króm felnit, és királynak érezném magam.
Agyon sem lehet ütni, magasan ülsz, belefér egy komplett rockzenekar... kell ennél több?

Tommi 2009.05.14. 20:57:20

Lottóötös...? Jó lenne.

Építenék egy házat aknás garázzsal, vennék valami japánt napi használatra, aztán jönnének a "szerelem" kategóriába eső járművek.:
Vennék egy Saab 9000 Aero-t, első dolog lenne egy motor- és turbógnererál (állapottól függetlenül).
Aztán építenék egy Samara RS, vagy egy EVA Turbo replikát, mert az jó :)
Építenék valami komolyabb DH-bringát, meg védőfelszerelést, meg egy Mazda BT-50-est, amivel mehetnék megfelelő DH-terepet keresni.

Cleinor 2009.05.14. 21:07:43

@pickapu: Kishaszon alatt értem a Van-t ;) Esetlek pickup. De Jelenleg még mindig a Fiesta vs 206-os van fejben...
Fiesta mert ford, 206 mert szép...
206 mert fiesta fapados...
Fiesta mert 206-os szervize sokba kerül....

Két autó közül is nehéz dönteni nem hogy az össze márka közül! Ezért is böcsülöm és tisztelem Rocko döntését, ő már túlvan ezen ;)

zalkapone 2009.05.14. 21:26:21

Rocko!

Tudod, hogy miért is volt jó ez a választás? Ha bedől a meló, akkor még mindig előtted a karrier a keleti oldalon... :-)
(gyengébbek kedvéért hozzáteszem, hogy ez 128 karton / kanyar) :-D

apamacko 2009.05.14. 22:00:20

@Cleinor: Dehogy van túl :-))
Tett egy x-et ez mellé mert félt hogy megverjük már :-))
A sava borsa most jön!

Szendwich 2009.05.14. 22:52:42

Szerintem Rocko jól döntött. Talált egy olyan autót, ami tetszik neki. S elsőre olyat, amit mások mindig csak később kívánnak meg egy adott márkából.

Már csak a színével van egy kis gond, a "cigányződ" jobban állna rajta :DDDDDD

Kifordított kacagány 2009.05.14. 23:12:16

@pickapu: a küszöbre?:)

@a házisárkány: pontosítsunk(ha valakit érdekel, bár miért érdekelne). szóval én átküldtem az autofiliás linket poénból, hogy ezt vedd meg(mi szoktunk így egymásnak linkeket küldözgetni), mert tudom, hogy izgulsz az ilyenekre, te meg poénból visszaírtál, hogy neked ez kell(milyen jó, hogy nem egyszerre járunk dolgozni:(), én meg poénból azt mondtam, hogy akkor vedd meg. ez olyan jó vicc volt, hogy gondoltuk Lowtyo-t is megtréfáljuk és szóltunk, hogy megnéznénk a vasat. megnéztük. teljesen feleslegesen. eldöntött tény volt, hogy megvesszük. csak még azt nem tudtuk miből(ez ilyen visszatérő motívum az életünkben. szerencsére nem sikerül mindent megvenni).
úgy nézett ki a dolog, hogy minden pénzünk előzőleg átalakult betonná, tehát nem volt mit elköltenünk. egyáltalán. semmi. ne is részletezzük miből ment a foglaló. gondoltuk most ezt így elővezetjük, Lowtyo elrontja a poént és mindenki jól jár, mehet haza, de jó is lesz az..... de Lowtyo is vicces ember és nem akarta a poént elrontani, ezért belement az agyament konstrukciónkba amit kitaláltunk, innentől meg már nem volt visszaút. totális száguldás a lejtőn. jól sikerült poén volt, kár lett volna kihagyni.
idióták vagyunk? igen. fáj? nem.

@Tommi: a kert végébe meg egy versenypályát, hogy ne kelljen a gépeket messze vinni:)

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.05.14. 23:36:12

@zalkapone:
" - megdugni Bódi Sylvit egy Bacardival feltöltött jakuzziban"

Óvatosan apa. Legyen inkább Baileys, az kevésbé csípi a koronaékszert, amikor végeztél. ;)

"- és végül elmenni az eddigi összes munkahelyemre, és a küszöbre szarni..."

BELÜLRŐL! :)))

zalkapone 2009.05.15. 00:11:36

@Tie:

Szerintem egy ilyen sokat próbált menyecske esetében ennyi fertőtlenítés elkél... :-)

Avant1 2009.05.15. 08:51:16


Látom nevesítve vagyok, mint főtanácsadó :)

A kocsi színéhez pedig : a 90-esen lévő az egyik legszebb autó szín, amely valaha készült. Ha nem csal túl sokat a monitorom, akkor ez a "siena rot"
Pont ilyenem volt Audi Coupé GT-ben. 13 évvel ezelőtt...
itt meg lehet nézni a színlistát: www.kaleu-koch.de

Avant1 2009.05.15. 08:58:41

itt vannak a darabszámok:

Stückzahlen
Audi 80 CD 5S 1,9l 31.013

Audi 80 CD 5E 2,0l 6.594

Audi 90 2,0E 20092 mit U-Kat 2.553

Audi 90 2,2E 15568 mit G-Kat 2.348

Audi 90 2,2E quattro 13.662 mit G-Kat 7.811

Audi 90 1,6 TD 4.067


Mint látható, a tied nem túl gyakori. Főleg ebben az állapotban. 2348 db készült szabályozott katalizátorral, a 2,2-es motorral 1985-től.

Rocko- 2009.05.15. 09:13:53

Avant1 2009.05.15. 08:51:16
üdv, kolléga. :)
a linket köszönöm, majd tanulmányozom.

Avant1 2009.05.15. 08:58:41
nem tudom mit mondjak. örüljek vagy sírjak. :)

Tommi 2009.05.15. 09:15:07

@Kifordított kacagány: Neeem. Akkor már befigyelne egy C-s jogsi is, vennék egy Barkas, esetleg egy Avia trélert, meg egy Wartburg Pickupot szervízautónak (szigorúan pirosat, esetleg havannabarnát, zöld hullámpalából csinált dobozzal!), aztán mennék valamelyik Samarával nyíltnapra játszadozni.

Na már megint belelóg a kezem...

boibo 2009.05.15. 10:20:47

Ha már lottó5ös:
1. felkutatnám a régi autómat (brü-hü-hü!!!), és visszavásárolnám
2. és azért beszereznék vmi ilyesmit is: totalcar.hu/tesztek/morganek/ , csak mert szépek (esetmben a hosszabbításnak nem lenne értelme (mer hát ugye: mit?), úgyhogy talán inkább szőkítés, vagy mellplasztika helyett)

Rocko! Grat! Leld benne a lehető legtöbb örömöd!

Avant1 2009.05.15. 12:37:24

"nem tudom mit mondjak. örüljek vagy sírjak. :) "


Hát, találd ki.
Az, hogy kevés készült belőle, értéknövelő.
Az, hogy behajthatsz vele az umwelt zónákba, szintén.
Járhatsz vele bp-en ősszel-télen, szintén.
....

Kifordított kacagány 2009.05.15. 12:50:37

@Tommi: azért nem baj az, ha kéznél van egy mikor a szükség úgy kívánja:)
c jogsi meg egyébként sem lenne rossz. lottónyeremény ide vagy oda.

Rocko- 2009.05.15. 12:51:30

boibo 2009.05.15. 10:20:47
köszönöm, örömöm van benne. :)

Avant1 2009.05.15. 12:37:24
úgy állok hozzá, h egyelôre örülök, és talán megoldható az alaktrészellátás is. :)

Tommi 2009.05.15. 15:26:01

@Kifordított kacagány: Igaz, ami igaz... Csak pénzem nincs rá.

Kifordított kacagány 2009.05.15. 15:44:28

ja, tiszta rablás. bár állítólag van rá valami munkanélkülitámogatásosakármi.

crix 2009.05.15. 18:01:39

meeheeheee
én már hallottam a hangját is
igaz csak telefonon :)

Vé8 · http://audiv8.mlap.hu 2009.05.15. 18:24:36

Rocko

Irtál egy C1-es százasról, belinkelnéd nekem azt az autót?

Rocko- 2009.05.15. 18:38:48

crix · wade.hu/crix 2009.05.15. 18:01:39
ugye milyen szép? :)

Vé8 2009.05.15. 18:24:36
hmm, post írásakor egy fehér/vajszínű, 2 ajtós volt a fejemben, most nem találom használton, már elvitték közben, lehet.
valójában ez volt az, ezt linkelte: www.hasznaltauto.hu/2573019_audi_100_1979

crix 2009.05.15. 20:59:50

@Rocko-: jaja a hang megbüntet:)
Csak már az enyémét is hallhatnám. :\

Vé8 · http://audiv8.mlap.hu 2009.05.16. 11:15:53

Akkor megnyugodtam :) az nem C1-es, hanem C2-es typ43 :)
Audi 100:
C1 1968->1976
C2 (Typ43) 1977->1982
C3 (Typ44) 1982->1991 Typ44 V8 (D11) 1988->1993

Rocko- 2009.05.16. 15:05:20

bocs, mondom, nekem a fejemben a fehér volt, aminek javítva volt az elje v rohadt, az biztos h színben tért el. az emlékeim szerint C1 volt. :)

Vé8 · http://audiv8.mlap.hu 2009.05.16. 20:04:05

Ha tényleg C1-es volt, és 2 ajtós, akkor nem értem miért a 90-es választottad. C1-es szerintem az egyik legszebb négykarikás amit valaha gyártottak, egy makulátlan darab kb 2,5-3 mila, és az ember örül ha egyáltalán talál :)

http://www.audi-100-coupe-s.de/bildergalerie/treffen/Sonsbeck/image/image28.jpg

www.audi-100-coupe-s.de/bildergalerie/treffen/messe_stuttgart_08/images/IMG_2424_F.jpg

Rocko- 2009.05.16. 20:36:29

mert napi használatra akartam autót Budapestre, nem garázsba, felújítani. :)
süti beállítások módosítása