Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

A marketing királya

2009.05.29. 13:15 | scheerti | 6 komment

Címkék: marketing hirdetés autó eladás nepper

Számtalanszor találkozhatott már mindenki az autókereskedők csábító ajánlataival, akcióival, amelyekkel természetesen mindenki jól jár, csak a kereskedő bukik, állítólag. A vaj szívüknek köszönhetően mégis felebaráti szeretetből osztogatják a friss műszakit és zöldkártyát, az ingyenes átvizsgálást, esetleg segítenek eredetvizsgát csinálni. A mai napig nem érdekeltek az ilyen csábítások, a hirdetésekből pedig jól kiszűrhető, hogy a szűkös leírás és a "friss műszaki és zk." kulcsszavak általában neppert takarnak, akiknek nem feltétlenül kell elhinni minden szavukat. A használtautón böngésztem épp a Nissan Micra hirdetéseket (nem magamnak), mikor megpillantottam a Vacsi-Autó kínálatában egy szépnek tűnő feketét. Elolvastam a hirdetési oldalon a rövidke leírást, amiben gyakorlatilag csak annyi volt, hogy további információk a honlapon. Nosza, ezen ne múljon, egy kattintás és megnyílt előttem minden idők legbénább marketingfogása:

Kattintásra nagyobb lesz 

Ez a szöveg már a kilencvenes évek elején is borzasztó gáznak számított, pedig akkor még sokan azt se tudták, hogy mi fán terem a fülbevalós autónepper. Erre a webkettő közepén, egy közepesen igényesen összerakott honlapon valaki ilyen szöveggel próbál vevőt csalogatni... Gratulálok, remélem bejött.

Álljon itt még TNT véleménye is, aki szintén elborzadt a látottakon:

A "már a kilencediknél tartunk, maga lesz a tizedik" jellegű csábítás nem is tudom, hogyan viszonyul a ma elérhető, egyébként egyre szofisztikáltabb marketingeszközökhöz, de egészségükre, ha ebben bíznak, használják ezt.
Az egésznek van egy irc-kommunikáció jellege, boldog és felhőtlen fiatalkorom netes kapcsolattartási stílusára emlékeztet, ebben lehet potenciál, megcélozva a ma így eszmecserélő rétegeket.
"PASSZÍV BÁROSOKNAK IS!!!" E? "És ezt így hogy"? Értem én, hogy magyar nyelv, írhatjuk a BAR-t BÁR-nak (ami évek óta KHR), nade aki nem tudja, mi az, arra gondol, hogy itten kontraszelekció tényállása foroghat fenn, mivel van egy, korábban az éjszakai vendéglátásban dolgozó, éppen nem aktív réteg, aki máshol nem, csak náluk vásárolhat autót. Vagy hogy is?

316i E36-os

Afelett elsiklom szívesen, hogy az első mondatban kétszer szerepel az "állapotú", az viszont nagyon szúrja a szemem, hogy önállóan külön mondatként ott szerepel később, hogy "GÉPJÁRMŰ!!!".
Ha eddig nem kaptunk volna sokkot a nagybetűktől és a zárójeltobzódástól, itt megtehetjük.
Persze, mit kívánunk, ha piacvezetőnek számító oldalakon is néhány cikkben eklatánsan láthatjuk, melyik szó írása után ment ki pisilni, vagy mikor intézett telefonhívást a szerző, de könyörgöm, itt konkrétan a remélhető árbevétel forog kockán!
Lehet, hogy a hirdetés szövegét az eladó, nem a honlapüzemeltető írja, ez azért nem valószínű, mert majd minden hirdetésben ugyanaz a stilisztika érhető tetten, hasonló tartalmi elemekkel.

Vagy nem magyar nyelvű az üzemeltető és egy online fordítószolgáltatást használ, mert a Corsa 1.2I szövegében szintén ki van emelve, hogy kérem szépen, itten gépjárműről van szó, nem autómodellről.

Ezek után ugye mindenki megéhezett egy jó autóra?




A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr291146429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

martong 2009.05.29. 17:04:29

Az elején azt hittem nevetni fogok rajta, de a végére valahogy elment a kedvem. Basszus mitvártok? mikor van olyan hírdetés ahol a nepper nem tudja, hogy A6 vagy A8 Audit hírdet?
Vagy amikor megkérdeztem mekkora motor van az új 325i-ben amit venni szeretnék és nem tudta egyébként 2996.
Audi szalonban mondtam a srácnak, hogy használt pár éves A4 dízel szedánt keresek (apámnak) még a single-frame előttit - Erre lefagyott (nemtudta mi az).

Kifordított kacagány 2009.05.29. 17:11:19

@martong: én se tudom mi az. talán ezért nem megyek dolgozni audi szalonba.

de most komolyan, ti még foglalkoztok ilyesmivel, hogy reklám?

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2009.05.29. 17:22:52

@Kifordított kacagány:

Általában nem, nem foglalkozunk, de ez tényleg annyira béna, hogy lefagytunk rajta mind.

Kifordított kacagány 2009.05.29. 19:16:09

@scheerti: értelek. időnként én is el szoktam képedni, de már röhögni sincs kedvem ilyeneken. inkább tudomást sem veszek az ilyesmiről:)

crix 2009.05.29. 21:40:57

Jajj de rossz. Utolsó suttyó nepperduma. Jaaaajj.
Mint amikor a cimborámnak néztünk egy piros civicet, és úgy eltartotta a motorháztetőt a hűtőrácstól, mint Toldi a rudat. "Törve volt" kérdésre nemtudom, bizománybavan, tegnaphozták, nemtudom.
Azóta ott áll egy jobb sorsra érdemes GTV lógó "orral". Cimborám a máshol vett nempiros civicbe, meg beletett 10000 kmt.

Bodzaszedő Manager (törölt) 2009.06.16. 09:50:35

nincs ezzel az oldallal semmi baj, a kocsik meg az árak ott vannak, a többi meg máshol is hazugság. legalább ők nem hölgy tulajdonosok autóit árulják. (az eladó használt kocsik 90%-a hölgy tulajdonostól van.) anno összetalálkoztam egy régebbi verdámmal Pécsen, kérdem a komát, hogy megy a vas? teccik? kérdi miért? mondom enyim vót. ááá az nem lehet 40ezer km-el vette nem dohányzó, hölygtulaj, szervizkönyv. na, kértem tőle egy emilcímet, másnap elküldtem az állapotfelmérő lapot, amit megtartottam emlékbe. 98000 km, szervizkönyv elveszett, + a törések, zúzások. Ment is a faszi az xxx opelba anyázni pestre, hívott engem is tanúnak, de aztán nemtommért abbamaradt a dolog.
süti beállítások módosítása