Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Ki lehet ezt érdemelni?

2010.06.03. 10:00 | fofo69 | 7 komment

Címkék: kicsi ferrari bmw porsche

Fogant meg a gondolat a fejembe, amikor belefogtam ebbe a témába. Vannak szegletei a világnak, ahol ezt nem kell kiérdemelni, nekik ez jár! Ugye milyen irigykedve hangoznak ezek a mondatok? Igen, gyerek fejjel megtudtam volna őrülni egy ilyen csodamasináért. Abba az időben, már egy taposós Moszkvics birtoklása is - mint státuszszimbólum - alattvalóvá tett volna minden lakótelepi vagányt. Ma teljesen más szemszögből figyelve a dolgot, már csak a technikát és a pénzt látom ezekbe a "játékokban". Magyarul, ezekkel a márkákkal kevés unoka fogja a kanyart szűken venni a mosókonyha és az előszoba közötti sikánban. Miért is?

Porsche 550 Spyder "little"

Mert iszonyú drágák, ez volt az egyetlen visszatetsző dolog ami az ismerkedést beárnyékolta. Ezek a "replikák" gyerekszemmel lettek kiválasztva, majd egy kiváló mérnök tehetségével megtervezve és kivitelezve. A minőség és az apró részletek srófolják az árakat az égbe. Európai gyártók árai 5500 - 8000 Euro között járnak, de az újvilág prémium kategóriáját 50.000 dollár alatt nem mutatják meg. Figyelem, érdemes figyelni az árfolyamot! Nonszensz, nem?

$72.610

A kis Beckhamnek is ilyen van!

Ezért az árért különleges szolgáltatásokat kap az ügyfél - a fater - választható elektromos (24V) és robbanómotoros (110-160 ccm) kivitel közt. A szín és a kárpit kiválasztása sem könnyíti meg a szülő dolgát. A Porschék, Ferrarik, BMW-ék szolgáltatásai is figyelemreméltók, típushoz illő hanggenerátor, hidraulikus tárcsafékek + kézifék, sebességváltó (2 előre, egy hátra) világítás és lemezfelnik ballonos gumival teszik a lehető leghitelesebbé a "kiskirály" érzést.

Nem az a diszkont hatás.

A gyártók még bolondítják a vevőket kis szériás gyártmányokkal, amiket tényleg már csak a gyűjtők veszik - gyerekektől távol - és viszik az igazi veteránok mellé. Egy Németországban működő manufaktúra, méretarányos Porsche autói anyagait, alkatrészeit hitelesítette az anya céggel, ezzel is emelve termékei ázsióját. Mások nívós "classic" versenyeken vesznek részt, remekül kiválasztva a potenciális vásárlóközönséget. Ebben a szegmensben is tökéletesen működik a marketing, lehet toporzékolni, a rendelési idő 3-6 hónap.

Kézzel készül.

Ferrari F330 P2

Állítható ülés és pedálsor, 110 ccm motorhoz (4,5 LE) manuális váltó.

Porsche 356 spyder

Akkor legalább bírtak volna a csajok.




A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr482045587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Izombuilder.com · http://www.izombuilder.com/ 2010.06.03. 11:40:55

Aki korán akarja elintézni a gyerekét az simán vegyen neki egyet. De ha számít a gyerek élete, akkor egy versenypályát is vegyen, ahol nincs forgalom...

TWK 2010.06.03. 14:12:38

Ez egy giganto sznobidióta lehúzás. Megérdemli aki ilyen baromságra kiad pénzt, hogy lerántsák egy ekkora felesleges, drága játékszerre. A gyerekkel viszont nem árt közölni, miután vettek neki ilyet, hogy legyen oly szíves nem megunni a játékot pár hét múlva, mert ennyi pénzért nettó pár hét játék drágább mintha kibérelt volna szülinapi bulira egy Airbus A380-ast, 1000 fős babazsúrra a föld körül.

MG

kuki123 2010.06.03. 19:42:57

elképzelem ahogy a gyerek az első kerítésnek fának asztalnak széknek nekimegy
és a megtöri megkarcolja a fényezést...az apa meg őrjöngve bassza le a gyerekét...

a 4,5 lóerőre már nem is mondok semmit...gyilkos szülők

Kifordított kacagány 2010.06.04. 01:33:29

valahogy olyan érzésem van, hogy ezekben a csodákban elveszik maga a játék.

zalkapone 2010.06.05. 09:06:46

Ha belegondolunk, akkor a mi időnkben sem volt olcsó mulatság a pedálos Moszkvics! Nem is volt mindenkinek. Mondjuk ez meg a túlzás kategória! Szerintem a mai gyerekek elcsúszott értékítéletének nem tesznek jót ezek a drága játékok. Inkább kell egy alapgép, valami olcsó, teszkógazdaságos cucc, és azt kell otthoni közös barkáccsal tuningolni, együtt a gyerekkel. Az inkább összehozza apát és fiát! Szerintem.

Kifordított kacagány 2010.06.05. 12:18:55

@zalkapone: nem tudom mennyibe került, de gondolom, mivel az akkori fizetések közt nem volt olyan nagy eltérés, mint manapság, olyan borzasztó sokba sem kerülhetett. én inkább arra gyanakszom, hogy akkoriban azok is várólistával kerültek a boltokba:)
süti beállítások módosítása