Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Nőnap - 3. induló: házisárkány

2009.03.08. 12:00 | Rocko- | 9 komment

Címkék: porsche trabant christine nonap plymouth fury ford thunderbird

Nők és az autók... összetartoznak. A kezdetektől.
Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az autók női mivolta. Nőneműként kezeli az angol, nőnemű az oroszban a машина, a franciában a voiture. A németek érzéketleneknek tűnnek semleges hivatkozásaikkal. Nem tudják, hogy egy autó csakis Hölgy lehet. Időnként kissé szeszélyes, de meghálálja az odafigyelést és gondoskodást. Néha önző és kisajátító, mint Stephen King Christine-je, ez a csodaszép '58-as Plymouth Fury (Belvedere), de önzésében is ragaszkodó és persze majdhogynem elpusztíthatatlan.

Megfigyeltétek már a nyelvi átfedéseket? Ahogy a férfi megfordul egy –egy szebb autó láttán, megjegyzi magában, vagy hangosan, milyen formás feneke van… Vagy elismerően megbámul egy nőt az utcán... „micsoda lökhárítók!”, „jó kis futómű”. ;-) Egy nő soha nem képes olyan rajongással teli csodálattal, szemével simogatva végigmérni egy autó vonalait, mint egy férfi. Nem csoda hát, hogy néha féltékenyen tekintünk kedvesünk imádottjára.

A férfi megalkotta az autót – és elkápráztatta vele a nőt. A férfi vezetett - és lenyűgözte vele a nőt. Az autó státusszimbólummá vált – és a mai napig az maradt. Gyönyörű, drága autó – gyönyörű, fiatal nő. Jár hozzá, szériatartozék. :)

A célközönség még mindig a férfi. Hiszen még akkor is jelen van a vásárlásnál, ha a nő részére választ autót. Nem csoda, hogy az autókereskedők formás leányzókkal csábítják az urakat... ;-)
A nő, mint dekoráció megmaradt, de már ő is vezetni akart. Érezni a sebességet, az erőt, uralni a gépezetet. Élvezni akarta a szabadságot, a száguldás élményét, mint a Thelma és Louise hősnői ebben a '66-os Ford Thunderbirdben...

...a végsőkig.

Íme az önálló, emancipált nő. De kereket nem cserélünk, körmeinket nem törjük, az olajfoltokat meghagyjuk Nektek. Egyenjogúak soha nem leszünk Veletek, férfiakkal. Ebben az egyben csakis a legelvetemültebbek akarnak versenyre kelni. Mi megelégszünk azzal, hogy jól áll az autó. Öltöztet, illik hozzánk, elvisz A-ból B-be.

Vannak nők, akik volán mögé születtek, és vannak, akiknek örökké az anyósülés a sorsuk. Azt hiszem, az enyém Édesanyám hasában eldőlt, hiszen már pocaklakóként is ültem a volán mögött. :-)

Lányok! Kalandra fel! ;-)

Miért is van itt ez a post, miről szól ez a dolog? Lowtyo elmondja!




Szerintünk : : (3/5)
Szerintetek : (5/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr17979390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boibo 2009.03.08. 12:15:06

Hát Sárkány, jó, hogy mégis megírtad ezt! Nagyon élveztem.
És teljesen egyetértek: "kereket nem cserélünk, körmeinket nem törjük..." :-)))
Jó egy hete magyaráztam el egy lelkes kereskedőnek, hogy ezeket a részleteket nyugodtan átugorhatjuk, már van assistance-kártyám :-)

Kifordított kacagány 2009.03.08. 12:48:51

á, ne higgyetek neki. még életébe nem jutott eszébe A-ból B-be menni. kizárólag az a lényeg, hogy süssön a nap és gázpedál legyen a talpa alatt.......persze ha megáll és már nem reagál a pedálrugdosásra, akkor tényleg nem tördeli el a körmeit, arra ott a személyzet és a gyanútlan kóborállatok:)

korlat 2009.03.08. 12:52:01

Nem is hagynám, hogy más cserélje a kereket. Még, hogy a legjobb mókából maradjak ki, nem-nem:)

zalkapone 2009.03.08. 12:58:51

Hehe! Pocaklakó Vatanen! :-)
Boldog Nőnapot!

a házisárkány · http://mynameiscamel.multiply.com/ 2009.03.08. 13:22:46

@boibo:
el tudom képzelni a kereskedő meglepett arcát :-)

@Kifordított kacagány:
valld be, hogy élvezted a legutóbbi mentőakciót, mikor végigszáguldhattál a kedvemért a fél országon :-P

@zalkapone:
Köszönöm. :-)
Vatanen tudásához még pár száz évnyi gyakorlásra szükségem lenne. :-)
De már nézegetjük hozzá a gyakorló gépezetet...

zalkapone 2009.03.08. 13:43:41

@a házisárkány:

És mik az elképzelések? Valami nagy tepsi? Vagy egy sportos apróság?

a házisárkány · http://mynameiscamel.multiply.com/ 2009.03.08. 13:57:06

@zalkapone:
Nagypolsikat nézegettünk átépítési alapként. Alacsony induló beruházás, házilag barkácsolható, tanulóautónak ideális.

Kifordított kacagány 2009.03.08. 14:34:48

@a házisárkány: főleg a kiszállási távolsággal arányos javítás volt felejthetetlen:) de igen, tényleg élveztem, volt mire fogni, hogy siettem:)

zalkapone 2009.03.08. 14:58:46

@a házisárkány:

Érdekes alapötlet! Volt munka helyemen volt az egyik kolléganőmnek! Azon mutattuk be, hogy miért ne hagyjunk értékeket az autóban! Én voltam a gaz autófeltörő, aki mindent vitt! :-)
süti beállítások módosítása