Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Robogós gázolt gyalogost az M0-on.

2009.05.29. 21:15 | prokee | 11 komment

Címkék: közlekedés m0 autó traktor robogó közlekedésbiztonság gyalogos baromállat

Ne keressétek a Lánglovagokon, nem történt meg.

Igaz, nagyon kevés híja volt.

Kéremszépen, az úgy volt, hogy jöttem az M0-on, a szigetszentmiklósi csomóponttól az M1 felé. A halásztelki csomópont előtt, az M5 irányába tartó felhajtó végénél figyeltem fel némi oda nem illő mozgásra, miközben a fehajtón tökölők miatt lassítottunk le olyan 40-re.

Gyalogosok voltak, fent a pályán, ketten. Ott, ahol a gyorsítósáv véget ér.

Még éppen sétáltak felfelé, válluk felett vissza-visszatekintgetve. Nem a felhajtóra, sokkal inkább a híd felé. Valószínűleg vártak valakit, aki majd felveszi őket. Megállva, a nulláson.

Aztán jött a harmadik barom, robogóval. Ilyen kiskerekű pöcsköszörűvel, fel, Halásztelek felől, Szigetszentmiklós irányába. Ő valószínűleg látta is a gyalogkakukkokat. Talán még át is suhant a fején: Mekkora barmok, nem tudják, hogy ez veszélyes?

Közben szépen lassan húzódott befelé, csorgott fel a pályára, ami a csövön kifér, nagyjából negyvennel, figyelve a stopposokra és a mögötte érkező autókra.

Arra viszont nem számított, hogy a pályán jön egy traktor. Rendes nagykerekű Belarusz, szép piros felnikkel, ahogy az elsős olvasókönyben meg van rajzolva. Ő sem sietett persze. Nem azért, mert ráért, hanem mert nem az eszetlen, felelőtlen száguldozásra készítették. Az autók előzgették persze, ezért előzékenyen lehúzódott.

Nos, eljött a pillanat, amikor a traktor, a robogós, és a lassan bandukoló gyalogosok metszették egymás pályáját.

Egy pillanatra megállt az idő. Megszédültem, megpróbáltam szabadulni a bizarr, pszichedelikus látomástól, megpróbáltam elképzelni egy sokkal valószínűbb képet, amint Elvis Presley duettet énekel Fekete Pákóval Las Vegasban, kíséri Berkes Gábor és a Száztagú Cigányzenekar.

Aztán valahogy megúszták. A gyalogosok belapultak a zajvédőfalhoz, a robogós visszapillantótükre által keltett légörvény kissé felborzolta a hajukat, a traktoros pedig csendben beborította őket egy adag extramagas koromtartalmú pamaccsal.

Mivel nem haltak meg, valószínűleg holnap is jönnek. Tudom, mert a robogóst is, a traktorost is, a gyalogosokat is láttam már ugyanitt, sokszor.

Vagy vakmerős, vagy mentalisták. Tudjuk, tudják, bajuk nem eshet - az csak mással fordulhat elő.




· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr121151819

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: is online casino safe 2019.05.14. 05:04:00

Eneos Japán motorolaj - Toyota és Lexus új vagy bontott alkatrészek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocko- 2009.05.29. 21:27:55

egyszer csak kifogynak.
mert sajnos olyanok, mint a lemmingek.
vajh miért kell másnak figyelni az ő biztonságukra?

lapa · http://www.lapanet.hu 2009.05.29. 21:32:34

egyszer volt bringásom a nullán. nyomtam neki egy tü-tü-tü-tü-t, figyelemfelkeltő jelleggel, hogy mégse kéne. a visszapillantóból még láttam, ahogy rázza rám az öklét. ne feledjük, az evolúció csak elmélet.

crix 2009.05.29. 21:49:06

Uhh. Ez brutálisan hangzik. Egyszer bringáztam a 4-esen. Azóta sem. Én nem értem. komolyan.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2009.05.29. 22:03:53

Valahol bíztam benne, hogy az lesz a történet vége, hogy rájuk esett a Hapci átkelőhajó és ledarálta őket a hajócsavar, a maradványokat pedig felnyalta egy kóbor velociraptor. Méghogy természetes kiválasztódás! Bahhh... Lófütty!

Kifordított kacagány 2009.05.29. 22:57:42

na neee, ez ugye csak egy Uranium Brothers féle vicc álnéven.

zalkapone 2009.05.29. 23:37:01

@crix:

Én két éven keresztül jártam a 4-esen bringával melózni. Aztán egyik este hazafele menet (21 órakor járt le a műszak) egy elbóbiskolt román sofőr (akit előtte fél órával én zártam és indítottam útjára...) majdnem letarolt. 2 méteren múlt az életem. Ennyivel ment előttem le a padkára, én meg estem az árokba a menetszelétől. Pedig már akkor "kukásmellényben" nyomtam, három villogó Cateye lámpával felszerelve. Lelkem mélyén gyanakodtam, hogy esetleg felismert, és szándékos volt... Na, azóta nem erőltetem ezt a bringás dolgot, csak otthon a tóparton.

Cleinor 2009.05.29. 23:51:19

Ööööö most vagy én vagyok tudatlan, vagy ők vakok, mert M0/M1-nél kint van a merci tábla(traktor,smkp,biciklis húzzál vissza tábla)

Gyalogos meg elvből mi a francot keres ott.

Nem az a gond hogy ők meghalnak, sőt... A gond ott kezdődik hogy nagyon ritkán hal meg egyszerre két ilyen barom, többnyire csak egy viszi a drága életünket a sírba...

loláb 2009.06.02. 09:44:53

Én tegnap jöttem haza Balatonföldvárról, és az M7-es budapest-balaton irányú leállósávján láttam két nőt sétálgatni, kilométerekre mindentől. Nem volt lerobbant autó, pihenő, semmi. Mi a fenét kerestek ott, nem tudom. De eszembe jutott a statisztika: a leállósávban átlag 22 percig marad életben az ember.

tomnemtom_ori 2009.06.21. 23:15:48

aztán meg egyszercsak tessék.
index.hu/bulvar/hirek/2009/06/21/gyalogost_gazoltak_az_m0-as_korgyurun/
mer nem olvas autófíliát.
bár logikus, kettő üti egymást. őt meg el.

Farkos Tsapó Gyurka 2013.09.12. 16:42:02

@lapa: "egyszer volt bringásom a nullán..."

Már vagy 20 éve is megvan az M7 még betonos volt és kkor ott közlekedtem Trabant limuzinommal :) Velence magasságában amikor a dombra két Vietnámi csóka bringázott fel a leállósávban egymás mellet, fülig érő szájjal. Hát csak ennyi.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.09.16. 19:34:05

@Farkos Tsapó Gyurka: Honnan látszott, hogy vietnámiak és nem mondjuk dél-koreaiak...? :D
süti beállítások módosítása