Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

A világ legdurvább autóútjai - 2. rész

2010.05.30. 12:00 | prokee | 56 komment

Címkék: video közlekedés lol érdekesség abszurd egzotikus top 18

<--- Vissza az első részhez

10. Dalton főút, Livengood, Alaszka, USA

Ez az autópálya az 1970-es években épült, párhuzamosan a transz-alaszkai csővezetékkel, amely az alaszkai olajmezőktől Livengoodig fut.

A Dalton Higway leginkább egyszerű vonalvezetéséről és a környező táj kietlenségéről híres. 414 mérföldnyi hosszából szinte a teljes táv burkolatlan, csak laza zúzottkő borítja. Az arra haladókat gyakran figyelmeztetik, hogy az út mentén nem találnak éttermet, ajándék-üzleteket, benzinkutakat - csak az erdő, a tundra és hegyek, és rajtuk a kettős szalag, az út és a csővezeték. "Ha az út aszfaltozva volna, egy rémálom lenne a karbantartása, és az alaszkai klíma óriási kátyúkkal szórná tele az utat" - mondja Mahmassami.

Emellett persze a téli időszakban a zúzottkő nagyobb tapadást is nyújt a hó és a jég alatt, mint a sima aszfalt.

11. Út a Capulin-vulkánra, Capulin, Új-Mexikó, USA

Ez a kanyargós út a Capulin vulkán, egy mára már kihunyt, salakos kúp tetejére mászik fel. A négy mérföld kerületű, 60.000 éve alvó tűzhányóra felkapaszkodó utat 1925-ben fejezték be.

 

A két mérföld hosszú út olyan keskeny és kanyargós, hogy minden forgalmat le kell állítani, ha épp egy busz akar le- vagy feljutni. Védőkorlát  sehol sincs, kivéve a szűk S-kanyarokban, az út emelkedése pedig egy szakaszon a 6%-ot is meghaladja.

Ha az utazók feljutottak a 2727 méter magas vulkáni kúp tetejére, gyalogos turistautak vezetik le őket a kráterbe.

12. Karakoram főút, Gilgit-Baltistan, Pakisztán

A Kína és Pakisztán közötti közúti kapcsolat fontos láncszeme ez a 800 mérföld hosszú főút. A két ország 1966-ban állapodott meg a megépítéséről, és 1978-ra fejezték be. 1986-ig működött, amíg a közös, vitatott határt le nem zárták.

Mindig ijesztő és nehéz feladat utat vágni a magas hegyek hágóin át, ez az út pedig a Himalája, a Karakoram és a Pamír vonulatain halad át, néhol 5000 méterrel a tengerszint felett. "Általában ilyenkor, ha hegyek állnak az utadban, egyszerűbb követned a természetes hágókat" - mondta Mahmassani.

A hágók veszélyessége azonban csak akkor vált egyértelművé, amikor az építés során 810 pakisztáni és 82 kínai munkás vesztette életét.

13. Július 9. sugárút, Buenos Aires, Argentína

Az argentín főváros hatalmas észak-déli sugárútja 1937-ben nyílt meg, de még a 80-as években is bővítették. A Champs-Elysées-ről mintázott városi autópálya a legszélesebb a világon.

A legszélesebb pontján nyolc sávos irányonként, emellett mindkét oldalon két-vagy többsávos szervízutak kísérik. A legszélesebb pontján 150 méter széles, beleértve a külső utakat is. Bár az ilyesféle városi autópályák építése elsőre jó ötletnek tűnhet, Mahmassani rámutatott, hogy ez nem feltétlen vállalható alternatíva. "Ahhoz, hogy egy ilyet építs, rengeteg drága ingatlan gazdájával kellene megalkudnod".

Ha Napoleon nem lett volna ennyire előrelátó a Champs-Elysées-vel, most nem ismernénk semmi ilyesmit.

14. Troll-létra, Rauma, Norvégia

Ezt a délnyugat-Norvégiai hágót 1936-ban, nyolc évnyi építkezés után nyitották meg. Norvég neve Trollstigen, amely magyarul Troll-létrát jelent.

Tizenegy hajtűkanyar várja itt az autósokat, 930 méteres tengerszint feletti magasságban, néhol 9%-os emelkedőkkel. Az igen látványos útszakasz hangsúlyos pontja a Stigfossen vízesés, amely a hegyoldalon lezúdulva a csúcs felé tartó út egy kis hídja alatt fut át. Az átjáró szakaszait közvetlen a hegyoldalba vájták a harmincas években.

Az átjáró általában májustól van nyitva, télen nem járható a könyék zord időjárása miatt.

15. Canton Avenue, Pittsburgh, Pennsilvania, USA

A Canton Avenue egy kis, macskaköves utcácska Pittsburgh Beechview nevű városrészében.

Pittsburgh közlekedési hivatala szerint ez az utca 37% emelkedésű, tehát 100 méteren 37 métert emelkedik. Szerencsére az út mentén a járda helyet lépcsőt építettek a gyalogosoknak. "Nem neveznéd modern megoldásnak ezt az utat, ilyesmi általában csak a régebbi városrészekben fordul elő" - mondja Mahmassani.

Jelenleg a Canton Avenue versenyben áll a világ legmeredekebb utcája címért az új-Zélandi Baldwin Streettel, amely egyelőre meg nem erősített mérések szerint 35 és 38% közötti emelkedésű.

16. High Five-csomópont, Dallas, Texas

Ez az ötszintű mérnöki csoda Dallas külvárosában található, ahol a 635. sz. út találkozik a 75-össel. A hatalmas beruházást bonyolultsága ellenére a tervezettnél egy évvel hamarabb, 2005-re tudták befejezni az építők.

Ahogy Mahmassani rámutatott, a szélesebb utak építése a legtöbb városban nem megoldható. Mi a megoldás tehát például Dallasban? Terjeszkedj felfelé! A High Five némely pontján olyan magas, mint egy tizenkétszintes ház, és naponta nagyjából 500.000 ingázó halad át rajta. Az építkezés alatt 37 állandó és 6 ideiglenes hidat kellett felépíteni, több, mint 30.000 négyzetméternyi támfal és 7700 négyzetméter vízelvezető csatorna kíséretében.

2006-ban az amerikai Közmunka Szövetség az év közmunka-projektjének választotta ezt a kereszteződést.

17. Lombard Street, San Francisco, California, USA

Ez a kanyargós utca egy amerikai ikon, mágnesként vonzza a turistákat szerte a világból. Több száz hortenzia és ápolt cserje ad egyéni megjelenést a máshol ritkán látható vonalvezetésnek.

San Francisco legismertebb utcája eredetileg 26% emelkedésű volt, amely alkalmatlan volt arra, hogy autók közlekedjenek rajta. 1922-ben nyolc kanyarral szabdalták fel, így 16%-osra csökkentették az átlagos emelkedését.

A Lombard Street egészen 1939-ig kétirányú volt.

18. Tibbitt to Contwoyto Winter Road Northwest Territories, Canada

A History Channel által híressé tett útszakasz 370 mérföld hosszú, és Kanada bőséges gyémántbányáinak termelését szállítják rajta.

 

Tulajdonképpen nem is igazi út ez, csak a befagyott tavak jegén kialakított teherszállító utak összekapcsolt hálózata. A karbantartók egész évben folyamatosan figyelik, hogy a jég elég vastag-e a közlekedéshez, és a hőmérséklet nem emelkedik-e túl magasra ahhoz, hogy a kamionokat a tavakra engedjék.

(Forrás: Popular Mechanics)




A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr282041397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.05.30. 13:22:29

a

15. mi a sz@rt keres itt?

ilyen utca rengeteg magyar városban van Egertől Sopronig

victor vacendak 2010.05.30. 13:30:22

A Transfogaras? A Top Gear szerint az a legszebb a világon...:-))) Lehet túlzás, de beférne a 20-ba...

Halálos_fogkefe 2010.05.30. 13:39:17

maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Pula,
2x1 sáv, kevés forgalom, és bár maga az út nem túl izgalmas (kevés kanyar, domb, ilyesmi) a táj lenyűgöző. egyetlen hátránya hogy télen nem takarítják így olyan 2 centi hó után is életveszélyes.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.05.30. 13:54:54

itt budán a legmeredekebb asszem a XXII.ker ben a Lomnici út .ott csak egyesben lehet fölmenni ,néhány tipus még abban sem tud!!

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.05.30. 13:58:03

a legmeredekebb a "XXII ker Tokaji út volt,oott nem ment föl semmi ezért le is zárták.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.05.30. 14:05:39

a legdurvább út az m0 déli része,van hogy 3 óra altt lehett megtenni 10 km -t.-))

lutria 2010.05.30. 14:39:58

A XXII-ben van több ilyen utca is,egyszer voltam egyben,térképpel navigáltam amikor egyszercsak szinte eltünt az út,meg is álltam egy kicsit mert eléggé rémisztőnek tünt ott lehajtani egy furgonnal.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2010.05.30. 14:41:02

A Lombard Street óriási hely, valami elképesztően szép amúgy a látvány ahogy ereszkedsz lefelé. Nem tudom mivel van burkolva, de a bérelt autónak iszonyúan csikorogtak rajta a gumijai, ahogy tekertem a kormányt.

A Spanyolországhoz tartozó Mallorca szigetén van a Sa Calobra öbölbe vezető szerpentin. Ez elvben kétirányú, de úgy oldják meg, hogy egyezményesen délelőtt viszik le a turistabuszok a népet és délután fel, mert ha kettő szembe találkozik, akkor ott nem nagyon lehet elférni. Először busszal tettem meg és hát na, szóval gazoltam rendesen. Aztán én vezettem egy Ford Ka-t fel és le, de akkor megfogadtam, hogy soha többé, hajóval kell jönni-menni erre a döbbenetes szépségű helyre. Találtam róla egy videót, nézzétek meg! Onnan indít, ahol kezd izgalmas lenni, a felső végén, ahol rögvest azzal indít, hogy befordul maga alá az út. Az is látszik, hogy nem éppen autópálya szélesség. Nem tudom amúgy hány kanyar lehet, de nem megy rajta végig az ember, ebből még van bőven lefelé...
www.youtube.com/watch?v=HGdK4sGazyg

apr494 2010.05.30. 14:44:22

Nem biztos hogy szép utakért olyan messzire kell menni!
Hát a Gross Glockner az semmi ???????

evil. 2010.05.30. 14:50:43

Nagyon jók, szívesen végigmennék mindegyiken :)

pickapu 2010.05.30. 14:59:09

Még az első részben szereplő bolíviai halálutat kipróbálnám. Persze nem saját kocsival. :)
Figyelemre méltó, hogy egymás kikerülésénél a nagyobb járművek mindig megkapják a fal melletti oldalt. Tehát tankkal kell menni és nem történhet baj.

Rigris 2010.05.30. 15:36:51

Mind fantasztikus, de persze az ilyen top x listáknál mindig van egy csomó olyan, ami kimarad. Én például a pittsburgh-i, brasiliai-i meg buenos aires-i utak helyett simán betenném a saját személyes kedvenceimet: Görögországban Itea-ból Delphi-be (picasaweb.google.com/Rigris/GRGorszG2007#5092201015051539858), Olaszországban Lucca-ból Sassuolo-ba a hegyeken át az SS12-n (www.panoramio.com/photo/24432897), és az USA-ban a Yosemite parkból a Lake Tahoe felé (www.panoramio.com/photo/21290539).
A norvégiai biztosan gyönyörű, én a hollandiai E22-esen jártam, az se semmi: www.panoramio.com/photo/24512085

yeti 2010.05.30. 16:19:11

Igaz nincs se tengerpart,se sziklába vájt alagút,azért itt nálunk a Bükkben,Zemplénben is akadnak nagyon szép utak.

Jeff 2010.05.30. 16:22:39

"Még az első részben szereplő bolíviai halálutat kipróbálnám. Persze nem saját kocsival. :)"
Ha leesel, akkor szerintem mind1 hogy kié volt az autó :)

loláb 2010.05.30. 17:47:59

Nekem a személyes kedvencem a Garda tó nyugati partján, a Salo-Riva del Garda közti rész. Az út ató partján megy, fölötted 2000 m körüli csúcsok, az úton 3-800 méteres alagutak, oldalt "ablakok", meg az alagutak között egy-két autós pihenők, hogy gyönyörködhess (itt keskeny a tó, pár km, a tó túloldalán 1800 m körüli hegyek, limonéval szemben a malcesinei vár, zseniális, na), de egy-két helyen fel is lehet menni a hegyekbe, ott viszont brutális panorámaszerpentínek, és a függőleges sziklafalak tetején kicsi középkori falvak.

Azt nem mondom, hogy a világ legyszebb útja, de én még szebb helyen nem voltam. Imádom, jó lenne visszamenni motorral.

Egyébként a tudomásom szerint a legmeredekebb utca magyarországon a a második kerületi Táltos utca, 35%-os lejtéssel.

bumbinet 2010.05.30. 18:03:01

Komolytalan a lista, ha nincs benne transzfogaras!!!

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2010.05.30. 18:22:25

Transzszibériai utat kihagyták, pedig szerintem az minimum top5.
Mert:
-iszonyú hideg
-út nagyon rossz(néhol mellette simább)
-kamionokról mindenféle szar leesik, amitől defektet kapsz
-oroszországban szokás, hogy Koreában vesznek egy lukszus-
terepjárót, majd (vodkátol tajrészegen) +150-nel elviszik Moszkvába
és eladják

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2010.05.30. 18:23:23

@SomyTomy: a terepjáróval a transzszibériai úton közlekednek

v2peti 2010.05.30. 18:23:25

Egyszer mentünk túristabusszal Mariazellbe Zalaegerszegről. És egy olyan úton mentünk, ami egy kastélyon vezetett keresztül. Az egyik kapun behajtott visszapillantóval fért át a busz, a másikon meg épphogy nem súrolta a tetejét a kapu.

Más: Olaszországban van az A10-es autópálya. Genovától Monacoig a meredek hegyoldalon vezet, és az sem piskóta. Végig alagutak és viaduktok, és a két irány között többemeletnyi szintkülönbség van!

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2010.05.30. 18:26:20

nekem a legdurvább utam Konjic-ból a Borackoi tóhoz vezetett, 100 éves szakadt szar buszon, néha tényleg azt hittem leesünk a szakadékba

(google nem tud útvonaltervezni szóval a linken a tó van bejelölve, Konjic töle észak északnyugatra az E73-mas főúton van. a műhold nézeten végig lehet követni a szerpentint: www.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=hu&geocode=&q=Bora%C4%8Dko+Jezero,+Federacija+Bosna+i+Hercegovina,+Bosznia-Hercegovina&sll=43.5797,18.0175&sspn=0.190262,0.308647&g=borci&dirflg=w&doflg=ptk&ie=UTF8&hq=&hnear=Bora%C4%8Dko+Jezero&ll=43.612217,17.998352&spn=0.190159,0.308647&t=h&z=12)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2010.05.30. 18:27:41

Nomeg a Konjic-Mostar is szép a Neretva völgyében, vagyis a fölött a hegyoldalban

Gera 2010.05.30. 18:50:19

Szerintem a világ legdurvább "útja" a Berettyó forrásához vezet Romániában :) Egy óra alatt két defektet kaptunk, persze pótkerék csak egy volt, Magyarországról kellett hozni kereket. Külön poén volt, hogy szombat délelőtt csak egy alufelnit sikerült szerezni, aminek jó volt az osztóköre, aztán enyhe meglepetésként ért a semmi közepén, hogy nem fér bele a kerékkulcs, úgyhogy 25 kmt mentem kézzel "meghúzott" kerékanyákkal kb gyalogtempóban a legközelebbi nagyobb faluig pár kmenként megállva, ahol gyertyakulccsal meghúzták :)

Kókler Róbert 2010.05.30. 19:08:52

Nekem a legdurvább élményem kb 19 évesen a kocsmából hazafelé vezető út volt. Annyi hajtűkanyar volt benne, hogy felére nememléxem...

Don Blasius 2010.05.30. 19:18:13

@Halálos_fogkefe:
Isztriát imádom. Szerintem nagyon szép a Fiume és Pula közötti út, ami a félsziget déli részén megy magasan a part felett.

@loláb:
Nekem meg a Comoi-tó. Eddigi autós utazásaim közül szerintem a legszebb rész. Utána jön az Isztriai, majd egy pár erdélyi út. A Gyilkos-tóhoz vezető szerpentin se semmi. :)

Krisi 2010.05.30. 19:27:17

nem kell ahhoz messzire menni hogy jó kanyargós utat találjunk, kishazánkban is van jópár. motorral a kedvenc utam a Csobánkát Pilisvörösvárral öszekötő szakasz, tele van kanyarokkal, meg alapból az egész út szép.

maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Csob%C3%A1nka,+Magyarorsz%C3%A1g&daddr=Pilisv%C3%B6r%C3%B6sv%C3%A1r,+Magyarorsz%C3%A1g&hl=hu&geocode=&mra=ls&sll=47.608362,18.700962&sspn=0.061454,0.110378&ie=UTF8&t=h&z=13

az ultimate szakasz viszont Alcsútdoboz után van a golfpláyánál, a 811-es úton, a platánfákkal benőtt szakasz csodaszép. meg persze az egész útszakasz Biatorbágy és Fehérvár közt.

www.lillin.hu/files/2010_02_0077-0081.jpg

szóval nem kell ahhoz kilométerek tízezreit leutazni, hogy csodát lássunk, van még rengeteg kedvencem. Szomor és Máriahalom közt pár éve felújították az úttestet, még a Simsonnal sokat mentem arra, jó kanyarok vannak arra igencsak. másik nagy kedvencem még Bajna és Tát között a főút, jó hosszú kanyarokkal, motorral az is kellemes.

sorolhatnám még estig, ráadásul ezek mind itt vannak a fófalu közelében, a Bükkben meg a Bakonyban is szintén isteni szerpentinek vannak, Mecsekről nem is beszélve. kéne összeállítani egy hazai top 20-at, elvégre itt élünk mindannyian, biztos jó móka sok amerikai meg ausztrál út, de oda úgyse megyek el soha :)

a totálkárral karöltve tök jó videós összeállítást lehetne csinálni a legjobb magyar utakról, a legjobb kanyarkombókról meg legszebb kilátásokról. persze nem kis munka, de végülis csak idő kell hozzá meg pár kamera és benzin. tesztautó úgyis akad.
aztán ha elkészül én leszek az első aki végigjárja igérem :)

mbw108 · http://mb-w108.atw.hu/ 2010.05.30. 20:16:16

@Krisi: Az alcsútdobozi rész tényleg szép, én is szeretem, bár sajnos az útminőség sem az igazi, és eléggé rövidke.

Érdekes rész még Mikosszéplak és Bérbaltavár között, nyáron, mintha leesnél a térképről.
No és persze Felsőtárkány-Lillafüred.

pickapu 2010.05.30. 20:27:17

@mbw108: A Felsőtárkány-Lillafüred útvonal tényleg ott van a hazai legszebb tízben. Nyáron, leeresztett ablakokkal az igazi.

Don Blasius 2010.05.30. 21:26:54

@Krisi:
@pickapu: @mbw108:
Hazai kedvenceim:
Felsőtárkány-Lillafüred természetes :)
Esztergom-Pomáz
Kaposvár-Pécs Sásdon át (road 66) :)
egy pár utacska a Balaton-felvidéken (Kapolcs környéke)
Zalaegerszeg-Keszthely
Visegrád-Pilisszentlászló-Szentendre

És bár nem hegyi szerpentin, de a Duna-kanyar mindkét oldala, 11-es és 12-es utakon is élvezet kocsikázni.

dark future · http://www.andocsek.hu 2010.05.30. 21:36:01

Az M7-es völgyhíd és az M6 alagútjai nem kerülnek be az összeállításba?

biker_kolee 2010.05.30. 21:40:05

@Kókler Róbert: :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Nekem eddig az ultimate a Balaton körül volt, nyáron, naplementében. Este, leengedett ablakok. Úgy az igazi. :)

Krisi 2010.05.30. 21:50:06

@Don Blasius: a Balaton felvidék tényleg gyönyörű, ott Tapolcától Veszprémig be kell járni az egészet mert minden alsóbbrendű út tökéletes, és forgalom is alig van.

még az is nagy élmény volt amikor tavaly nyáron hajnali 3 felé jöttem haza motorral Balatonról a 8-as úton, Várpalota és Fehérvár között találkoztam kb 3 autóval összesen útközben. az király volt belemotorozni a nagy magyar iccakába.

yeti 2010.05.30. 22:08:28

Rövid útszakasz de meg kell említenem az Aggtelek és Jósvafő közötti utat.Jósvafő felől egy kisebb erdei szerpentinnel indul,majd fokozatosan átvált a környékre jellemző sziklás,füves,borókabokros tájra.

peca1000 2010.05.30. 22:09:14

Pécsett a Gyopár utca, és a Szőlő utca felső fele. Tettyei részen van, és szerintem simán benne lenne a világ legmeredekebb útjainál az első 5-ben.

peca1000 2010.05.30. 22:14:49

Horvátországban láttam olyat, hogy a busz és az autó a szakadékban volt, és a fák ágairól lógtak valahol félúton. Rá 10 évre jártam arra, és még ott voltak.

Ahogy az ember megy Krk szigete felé, át a hegyen. Hja és ott is vannak sziklába vájt alagutak, ahol ki lehet látni a szakadékra, és néhol meg kell állni, hogy a busz elférjen. És sok helyen letört kőkorlátok emlékeztetnek arra, hogy figyelni kell, mert a táj szépsége magával ragad.

peca1000 2010.05.30. 22:18:23

Erről a bolíviai útszakaszról készítettek egyszer egy olyan dokumentum filmet, ahol gördeszkával zúgnak lefelé a fiatalok rajta feküdve, kaját kávét és üdítőt víve a megrekedt kamionosoknak pénzért. Nagyon sokan meghalnak közülük, külön temetőjük is van.

loláb 2010.05.30. 22:28:18

@Krisi:

Az alcsútdobozi út tényleg szép, hátránya sajnos annak a térségnek, hogy kátyús-nyomvájús, és az a mészkőzuzalékos aszfalt van leterítve mindenhol, ami csúszik, mint az állat, ha vizes.

Krisi 2010.05.30. 23:08:53

@loláb: tavaly egy részét Etyek után felújították, most már nem annyira rossz mint előtte volt, de tényleg nem a legjobb.

eszembe jutott még a Bajna és Héreg közti szerpentin is, azt is megjártam már párszor kizárólag a móka kedvéért :)

Johnny Web 2010.05.30. 23:50:24

A Szent-Bernát-hágó is odabasz.

-rizs- 2010.05.30. 23:52:41

Skocia, Skye-sziget eszaki resze. Imadom!

fagzal 2010.05.31. 02:38:42

A Lombard-street lehet, hogy híres, de az ég egy adta világon semmi sincs benne. Pár méter kacskaringó, és? Ilyen túrista-vakító az egész.

amerikahangja 2010.05.31. 08:30:58

Overseas Highway
New Jersey Turnpike (hálaadáskor)
Secaucus, NJ

trogi 2010.05.31. 08:39:45

@Alf: június 30-n nyit, állítólag (román kollégáim utánanéztek). Most hétvégén megnézem a környéket motorral.

www.acr.ro/index.php?pag=subarticole&codd=9&coda=23
- DN7C (Transfagarasan) closed in between Lake Balea si Balea Waterfall (Cascada). Acces with tele-cabin only. Road closed until 30 june 2010.

Ugyandehogy (törölt) 2010.05.31. 09:17:24

@Sam. Joe: én le már a szárzföld belsejében jöttem. oda hat óra, vissza fél óra volt az út:)

ewing_65 2010.05.31. 13:10:44

Magyarország:

Bátaszék - Bonyhád

Gyönyörű út:
maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Bajai+%C3%BAt&daddr=46.296561,18.538899&hl=hu&geocode=FWbqwAId9rMdAQ%3B&mra=mi&mrsp=1,0&sz=14&sll=46.288596,18.550243&sspn=0.030605,0.084543&ie=UTF8&ll=46.246825,18.638649&spn=0.122512,0.338173&t=h&z=12

Balaton déli partja: Jakabpuszta - Szántódpuszta

Keskeny "hegyi" út, egyszer mentünk rajta, azt mondták, hogy általában nincs lezárva a sorompó, nem is volt, elindultunk, csak közben jutott eszembe, hogy mi van, ha a túlsó végén igen...
http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Ismeretlen+út&daddr=46.86907,17.916026&hl=hu&geocode=FaQ0ygIdbP0SAQ%3B&mra=mi&mrsp=1,0&sz=14&sll=46.860308,17.934237&sspn=0.030284,0.084543&ie=UTF8&ll=46.83671,17.9702&spn=0.121188,0.338173&t=h&z=12

red87 2010.05.31. 14:51:46

Bükkszentlászló-Felsőtárkány. egy éve lett hibátlanra aszfaltozva. 37km, és nincs benne 300 méter egyenes...

mellesleg transzfogarasit megnézem még a nyáron, kíváncsi leszek:D

red87 2010.05.31. 14:53:17

@red87: fak. Bükkszenkereszt, nem 'szentlászló

loláb 2010.05.31. 18:37:32

@Krisi:
" a Bajna és Héreg közti szerpentin"
A tébánya héreg közti út is jó. Nem látványos ugyan, de legalább élvezetes.

LAttilaD 2010.05.31. 20:22:34

Hogy ejted a Champs-Élysées-t, hogy -szel ragot tudtál utána tenni?

prokee · http://blog.prokee.hu 2010.05.31. 20:40:58

@LAttilaD:
Upsz, de csúnya, kösz, javítva :)
süti beállítások módosítása