Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Így feküdtünk a hóban

2008.10.28. 20:00 | Rocko- | 35 komment

Címkék: * beszámoló mór treffen

Nos, ezt a találkozót is letudtuk, ezzel a 2008-as szezon végére értünk. De csüggedtségre semmi ok, nagyobb helyen újfent találkozunk 2009 első negyedévében. És akkor lássuk, a szerkesztőbrigád hogyan élte meg a találkozót.

Rocko:
Fenomenális volt, komolyan. Nem szeretnék idézgetni a találkozó tartalmából, egyrészt bennfentesnek hangzana, másrészt akik ott voltak, majd megteszik. És tudom, közhelynek hangzik, de bánhatja aki nem volt ott. Véleményem szerint ez volt az eddigi legjobb összeröffenés. (Martosiról nem tudok nyilatkozni, azon nem voltam sajnos.) (2-)3 napos folyamatos hülyülés, röhögés, az az igazi, amikor az embernek már a tüdeje tőle. És tényleg mindenki talált magának megfelelő szórakozást. Volt itt minden jó, V8, sorhat, sleeperek, és fene nagy dögök, régi és új, szoci és keleti, de tényleg, minden mi szem-szájnak ingere. Rám a legjobb behatást a BMW-k tették, különösen Sabc 540-ese, és Zita E30-asa. Élmény volt mindkettő, és nem egymás fa... körbecsókolgatásáról van szó, hanem tényleg személyesen megtapasztalhattam, milyen is a hátsókerékhajtás, milyen automatát vezetni, mit is jelent egy 10-20 évvel ezelőtti német. Nekik különösen köszönöm. Természetesen mindenki másnak is, például a Maserati klubnak, öröm volt látni, hogy páran tőlük lelkesen szállnak át a szigonyosból egy Trabantba. :) És értelemszerűen köszöntet kell mondanunk a helyi tuningautósokanak, kellemes perceket, sőt, néha fél órákat okoztak nekünk. Tehát mindenkienk csak azt tudom mondani: a következő alkalmat csak saját felelősségére hagyja ki!

Sanyi:

Hát kemény volt. Mióta vezetek nem iszom. Most nem vezettem...
Nem is tudom az élményhalmaz melyik pontját ragadjam ki, mert az egész egy hatalmas flash hullám volt. Eleve az út az Omm hasonmásverseny vígaszdíjasával - akiről később kiderült, hogy sokkal inkább hasonlít Kojakra. A péntek esti szilvórium konzílium. Aztán meg meg kell említsem a "patkányt" is. Igazi csühes gép, félelmetes képességekkel!
És ezt az egészet szédületes arcok körében. Remekül éreztem magam, számomra ez volt az év legzsírabb hétvégéje.

...és számomra a végső konklúzió: Az örületet valóban csak egy paraszthajszál választja el a zsenialitástól! Ti asszem zsenik vagytok:)

Köszi mindenkinek mindent!

lowtyo:
Szombat este felhívtam a nejem, hogy beszámoljak az élményekről.
- Kaptam bogaras tortát és gumicsirkéket szülinapomra.
- Meg vezettem Volgát, olyan hullaszállítósat
- Zenéltünk.
- Énekeltem is.
- Báboztam Sanyival.
- Nem lehetne, hogy holnap meséljek?
Állítólag a bábozós résznél már tisztában volt vele, hogy jól érezzük magunkat, és biztosra veszem, hogy akik először voltak, Ők is remekül szórakoztak.

omm:
Tényleg olybá tűnik, hogy eddigi legjobb hivatalos összeröffenésünk volt. Rocko lába 49-es, ezen azért gondolkodjunk el. Génhiba? Urán? Fene tudja. Az új arcok mind-mind hihetetlen figurák voltak, örülök, hogy megismertem őket. Külön-külön nem mondok köszönetet, akik ott voltak, tudják jól, mennyire érdemes részt venni ezen a találkozón. Szerencsére a monitorlakók és billentyűzethuszárok ezúttal is otthon maradtak, és csak tényleg az jött el, aki megérti, hogy attól vagyunk jók és mások, mert annyira különbözünk. Különbözünk és mégis egyformák vagyunk. Szín-szín hátán, ettől szép a világ. Halál a szürkeségre! Köszönöm barátaim!

NemJulietteLewis:
Már a hangzás is varázslatos: MÓR
Mint ahogy a lehetőség is: jogosítványmentesen, szakértelem és autó-fanatizmus hiányában belecsöppenni egy nagyon változatos,nagyon színes tásaságba. S mivel nem elsőbálozóként jelentünk meg, örömmel üdvözölhettem rég nem látott autófil barátainkat. Mert valljuk be, januárban igencsak szolidan próbáltam beleolvadni az ülőgarnitúra mintázatába. Szerencsére most erre nem volt szükség :) Köszönöm Urak, hogy befogadtatok, hogy elfogadtatok, remélem még nagyon sok vidám percet szerzünk egymásnak. Kocsikról nem írok, engem a teljesítmény, a sebesség, az átépítés és tuning nem hoz lázba, nőként inkább a színek, a formák, a részletek fognak meg. Vérbeli autósokat inkább untatnak a szentimentális merengések. Mert hogy is fogalmaztátok meg? "Egy nő tanulja meg, mikor kell hallgatni."

prokee:
Korai ez, az igazi élmények jövő ilyenkor bukkannak majd elő a tudatalattiból. Addig mit mesélhetnék? Tapadtam Zita E30-ának anyósülésébe kanyarban? Pattogtam Tie Range-ének hátsó ülésén, miközben a sofőr Omm hatvannal kanyarodott derékszögben az erdei vadcsapáson? Vezettem Buggyt, Bud Spencer-Terence Hill filmek zenéjére? Ültem hullaszállító Volgában? Láttam Tündérem haját lobogni a Biturbo kabrióban? Drifteltem RC-autókkal?
Nem exportálható élmények.
Meséljem el, mennyire magával ragadó volt a társaság bármely tetszőlegesen kiválasztott tagj? Írjak arról, mekkorákat estem-keltem az autós és nem autós sztorikon? Próbáljak megosztani veletek részleteket olyan ikonokról, mint Änitä a särgä käbäläkäcsä, Ängélä ä nyúl, az Änäl Ättacker? Énekeljem nektek, hogy 3 ajtó, 5 ajtó, Should I stay, or should I go?
Nem megosztható érzések.

A lényeg amúgy is máshol van.

Ott kell lenni. Át kell élni. Legközelebb, remélem, veletek együtt. Szólunk időben, a többi rajtatok múlik.

Tommi:
Na igen. Semmihez sem fogható élmény ott lenni. Zita E30-a, Sabc E34-e, Tie Range-e, de bármelyik másik autó is nagyon ott volt a topon. Na meg természetesen a társaság!
A péntek esti hangversenyből indult gumifüstölés, az apamacko-féle polgárőr-szívatás mind mind olyan élmény, amihez nem elég az általunk legépelt sorokat elolvasni. Ahhoz ott kell lenni!
Nem igazán tudok mindent felidézni mert kavarognak az emlékek a fejemben, de az biztos, hogy ilyen hétvégét akarok még, sokat! A következőre talán már a jogsim is meg lesz...
A martosi első találkozón sajnos nem voltam ott, de a többi 3 találkozó közül messze ez volt a legjobb.
Részemről ennyi... Kérem kapcsojja ki.

tomnemtom:
Úgy gondolom, fiam fogalmazta meg kissé sarkosan, de meglehetősen a lényegre tapintva a három nap élményét : "ezt a Maserati GT-t az úton észre sem venném, ha előttünk menne vagy jönne szembe, annyira semmilyen a többiekhez képest" , többiek alatt értve a találkozón megjelent autókat. Igazat kell adnom neki amellett is, hogy egyik kedvencem a GT, bár a még bumeránglámpás verziója a 3,2-es biturbóval. Hatalmas élmény volt mind gépészetileg, mind emberileg. Senki sem viselkedett és mégsem voltak konfliktusok.
Csatlakozom ommhoz: köszönöm, barátaim !

feketenap:
Első találkozóm volt, és sajnos csak pénteken voltam jelen. Azonban kellemesen csalódtam ezekben az emberekben, mégha néha számomra érthetetlenül is beszéltek. Hazafelé egy csokor tenyérbemászóan kedves pofával a zsebemben autóztam, és már lélekben a következő meetingre készültem. Én ott leszek Jolánával, Lianával biztosan. És Ön?

scheerti:
Mint Lowtyo és Sanyi, és is éltem az eltévedés lehetőségével, mikor szombaton délután Székesfehérváron korzóztam a fékezett habzású franciával. Dunaújváros felé ébredtem rá, hogy talán kicsit túlbecsültem a navigációs képességeimet, ezért egy gyors: neharagudjonbocsássonmegmórramennékjófelehaladok kérdéssel sokkoltam egy fáradt urat, aki készségesen útbaigazított. Elmondta, hogy addig menjek, míg a legnagyobb kereszteződéshez nem érek. Egyre nagyobb kereszteződéseket láttam, gondoltam elindulok Győr felé, ami végül helyes döntésnek bizonyult. Móron pedig elég nehéz eltévedni, még akkor is, ha valakinek különleges képessége van hozzá, így a fogadó egész gyorsan megtaláltam. Ebben az is szerepet játszott, hogy januárban itt ittam magam másnaposra, hiszen a részegség az kimaradt. Akkor is, és most is. Ezúttal azonban nem kellett sokat tétovázni, ha az ember ismerős arcot szerettt volna látni, szinte mindenki az volt. A találkozó fénypontja számomra a Trabantozás volt, nem kellett kétszer kérni az RC-autós kalandokba merülő Prokee-t, hogy a kulcsot odaadja, sőt a megveszekedett BMW-t hajtó Zita is beugrott a hátsó ülésre. Jelentem közlekedtem egy Trabanttal reflektor nélkül, ami nem lenne zavaró, ha láttam volna valamit. A kuplung+váltó kombót kicsit gyakorolnom kéne még, hiszen meglehetősen sután mozogtam benne. Aztán élményautózás jött, V8-as Range és BMW. Vezetni nem vezettem más autót, mert nem szeretem más verdáját hajtani, de a Trabant az kellett, mert mióta jogosítványt szereztem nem vezettem Trabantot. Az este jelszava a röhögés lehetne, hiszen előbb azt hallgattuk, ahogy kibontakozott az Autófília csapatának első dala, aztán a seggrészek sporttársak izgalmas történeteiben merültünk el. Állat volt, még akkor is, ha nem voltam sokáig. Mindenkinek köszi az élményt és a társaságot.

...és a végére Baowah fergeteges széleslátószögű képei:




A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr47734669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apamacko 2008.10.28. 21:29:48

Én kérek elnézést, hogy a szombat estét már nem tölthettem veletek, de amíg ott voltam az is fergeteges volt.
Az elfogyasztott "Bogár" sárvédő is ízlett :-)
Az egyik Maseratit és Streetsa Volga anyácskáját viszonz futólag volt szerencsém látni székesfehérváron vasárnap du.
Hát kicsit fájt a szívem h nem tudtam maradni.
Ja és a Pátkány pedig újra felizzította bennem a hátsókerekes autóra vágyás mélyben pislákoló parazsát.

Rocko- 2008.10.28. 23:08:04

azt hiszem elég jól jellemezte a hangulatot, h este a diszkóból kifelé szállingózó emberek lassan körénk szivárogtak és minket hallgattak, ahogy meséljük egymásnak a hülyeségeket.

Sabc 2008.10.28. 23:14:09

Jóvoltez nagyon, alig várom már a következőt.
Amúgy ma érdekes élményem volt. Haladok kifelé az M3-ason, Mogyoród felé, kb 110-el a belsőben. Aztán eccercsak grószerízige esklássze érkezik, aztán bevillant, hogy ő akkor most itt haladna. Émmeg segítőkészen gyorsan elmentem előle, hogy tudjon menni, de érdekes módon akkor már nem akart. Ki érti ezt?
:))))

Sabc 2008.10.28. 23:14:45

És akkor íígy feküdtünk a hóban - pistukám apád orvos, ismersz...

:)))

Sabc 2008.10.28. 23:17:32

Ommm for prázident! :)))

Rocko- 2008.10.28. 23:23:16

nem vót benne erős. :D

streetsta · http://managertoys.hu/ 2008.10.29. 00:43:31

Nadeuraim! Seggrészegeket emlegetni, mikor egy ilyen finom társaság mulatozott?! Kissé kapatos, talán, de igazán elázott ember talán ha egy volt -mivel én soha nem alkoholizálok (na jó, szinte soha, de tényleg mondom, a legtöbb az egy üveg sör, szombaton is csak a valaki által őrizetlenül hagyott bontatlan dobozost szürcsölgettem el), szóval nagyon tisztán emlékszem mindenre. Támogatni inkább az étteremben 50. érettségi évfordulójukra összeállt társaság egyik-másik tagját kellett -no, nem a koruk miatt, inkább az alkoholos üzemmód okozott némi zavart a vezérlésben.
Ha még szabad annyit megjegyeznem, hogy a pálóc dialektus igen rágadós. Vásórnápro mór álég náhezan láhetatt mágértani áz Ommál mór haarom nápjo összerzórtákát...

biturbo S · http://www.mmcweb.extra.hu 2008.10.29. 08:10:33

Köszönjük a meghívást, bár csak a végére estünk be. Nekünk szokott lenni május 1-én egy találkozónk, ami Nadapon a szintezési ősjegynél van, itt ekkor falunapot tartanak. Régebben (2006) kint volt a falubeli angol bácsi, akinek van egy jó pár veteránautója is. Bográcsozással, sütögetéssel egészült ki a program ez évben. Bár tudom, hogy a május 1. youngtimer / veterán szempontból nagyüzem, amennyiben tetszik a dolog, lehetne találkozni itt.

Csubakka Junior 2008.10.29. 08:39:46

biturbo S · www.mmcweb.extra.hu 2008.10.29. 08:10:33

A falu szélén egy mgasabb sziklafal alatt? Mi van most arrafelé? Régen volt egy rozoga ház a domboldalban, meg eléggé el volt hanyagolva a pihenőhely környéke.

(Ez a Tátrá márkájú anál intrúder nem semmi ajándék.)

biturbo S · http://www.mmcweb.extra.hu 2008.10.29. 09:28:47

Csubakka J:

Pontosan, azóta készült oda egy parkoló, szépen le van füvezve a sziklafal alatti rész, itt lehet bográcsozni.

ommm 2008.10.29. 10:24:08

streetsa mondja. igaza van. matt nem volt senki sem. aki igen, az úgyis elment aludni. :D

örülök, hogy vasárnap beestek a maseratik, így jóformán midnen napra akadt látnivaló.

sabc: na persze, mi lenne itt vaze?! :) mostanában sűrűbben járok majd haza, gyűjtök új szorikat, ott mindig történik valami.

ommm 2008.10.29. 10:25:08

Ja, de amikor Zoli begördült a halottassal épp mikor a gyászoló rokonság kifelé jött az étteremből...na azokat az arcokat látni kellett volna: Mi van? Visszahozták az öreget?!

Sabc 2008.10.29. 10:48:25

ommm 2008.10.29. 10:25:08

A lényeg az Szivar, hogy vigyázz, mer itt lőnek! :))

Sabc 2008.10.29. 10:49:10

Akarommondani vigyózz szivár, már itt láőnek! :))

Z(ita) 2008.10.29. 10:53:54

Kis csúszással én is megérkeztem. Jó buli volt, bár én visszafogtam magam:)
Az utolsó 250km-en hazafelé szakadt az esö, így kiderült, h még egy szezont simán kibírnak a gumik:)

ommm 2008.10.29. 11:12:59

Z(ita) 2008.10.29. 10:53:54

Ráhibáztam mi? Mikor mentetek el...ejj, csak vigyázz barátom.

Sabc: naná, belelőttek három tárat és még kiabált :)

Sabc 2008.10.29. 12:07:49

És rádobott nyóóc graonátot. Eleve hat volt nála. :))))

Zita: Ha felborulsz azokkal a szar gumikkal, ha túléled, a seggedet szétrúgom!!!
Tessék venni rendes gumit má na!
Felborulni nem jó. Azt mondták. :))

Sabc 2008.10.29. 12:07:50

És rádobott nyóóc graonátot. Eleve hat volt nála. :))))

Zita: Ha felborulsz azokkal a szar gumikkal, ha túléled, a seggedet szétrúgom!!!
Tessék venni rendes gumit má na!
Felborulni nem jó. Azt mondták. :))

Sabc 2008.10.29. 12:08:30

És mékűttem el kétszer kétszer? :))

Z(ita) 2008.10.29. 13:30:05

A gumik hétvégén lekerülnek a vasról, no para. Addig már nem megyek egy centit se. Ezúton is köszönet a kabalapatkányért Ommmnak:)

ommm 2008.10.29. 14:14:33

Z(ita) 2008.10.29. 13:30:05
NP. Szerencsét hozzon.

img227.imageshack.us/my.php?image=ratix5.jpg

Sabc 2008.10.29. 14:48:57

Z(ita) 2008.10.29. 13:30:05

Azér mondom hapsi. :) Jövőre is szeretnék veletek önindító csavart hajkurászni a falvakban! :)))

Sabc 2008.10.29. 14:49:55

ommm 2008.10.29. 14:14:33

Különben is, az nem patkány, hanem pätkäny! :))))))

streetsta · http://www.managertoys.hu 2008.10.29. 15:20:36

ommm 2008.10.29. 10:25:08
Annyi volt a történés, hogy nekem ez a momentum már ki is esett -most meg, hogy eszembe juttattad, el sem merem mesélni ismerősöknek, van ugyanis olyan, amelyik nem hajlandó beülni, mert halottas volt a kocsi. Pár hete (még mattítás és pimp-felni előtt) megálltam egy utcában, ahol éppen aszfaltoztak. Bitumenterítő szakember riadtan néz rám (megjegyzem, az autfitem olajos-koszos narancssárga útkaparó nadrágból, és mégolajos-koszosabb ingből állt, ugyanis szerelgettem), hitetlenkedve kérdezi:
-Halottas kocsi?
-Aham.
Még riadtabban, remegő hangon:
-Mér, halott van?
-Má' mér lenne?
-Ja, hogy már nincs szolgálatban a kocsi...
Megnyugodott, de újabb megválaszolásra szoruló kérdés merült fel:
-Jójó, de főnök, nem irtózik?
-Hát már mitől irtóznék?
-A kocsitól.Halottakat vittek benne...
-Más autókban meg halott disznót, marhát vittek.
-Jójó, de ezek halottak voltak, az más!
Még jó, hogy nem kell mindent elkerülni, amihez halottaknak volt köze, igencsak leszűkülne az életterünk...
Ilyenkor Ötvös Csöpi örökérvényű mondata jut eszembe: "A materialista világnézet nevében lefoglalom!" (mármint a szerencsepatkót a rendőr ezerkettes műszerfalán, amivel később a rosszfiú szélvédőjét be is töri...)

Kifordított kacagány 2008.10.29. 15:42:56

irtózik, mi? holnap meg vesz egy tk-ra tört "hölgytulajdonostólalighasználtsérülésmentes" vasat, amiben vagy ketten meghaltak.

Lowtyo 2008.10.29. 15:45:19

Nekem mocskos nagy élmény volt halottaskocsit vezetni (még egyszer köszönöm), az pedig, hogy egyúttal Volgát is vezettem már tényleg csak hab volt a tortán.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.10.29. 15:55:25

>Seggrészegeket emlegetni, mikor egy ilyen finom társaság mulatozott?

Nana, kend nem látta, amit én látam. Mer' ha látta vóna, most nem mondana ilyeneket:)

Rocko- 2008.10.29. 20:14:12

streetsta · www.managertoys.hu 2008.10.29. 15:20:36
"Még riadtabban, remegő hangon:
-Mér, halott van?
-Má' mér lenne?"
azt kellett volna, h "má mér NE lenne?" :DDDD
nézett volna rendesen.

Kifordított kacagány 2008.10.29. 20:23:25

tényleg, akkor ez most autónekrofilia, vagy nekroautófilia?

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2008.10.29. 22:10:08

Ahogy a temetkezési vállalkozó ismerős szokta volt mondani:
Csak egészség legyen, meg sok halott... :)

streetsta · http://www.managertoys.hu 2008.10.29. 22:38:38

Kifordított kacagány 2008.10.29. 15:42:56
No igen, az azért rosszabb ómen... Ki tudja, lehet, hogy átok is ül rajta.

scheerti · scheerti.blog.hu 2008.10.29. 15:55:25
Kend csak a kivételt erősítő szabályt láthatta. Vagy mit. Én asszem csak a Hegét láttam fokozottan illuminált állapotban, a többieken gyakorlatlan szemem nem vette észre. De a lényeg, hogy igen nagyon, fokozottan kultúráltan folyt a szórakozás -ehhez kétség nem férhet.

Lowtyo 2008.10.29. 15:45:19
részemről a megtiszteltetés, és én kérek elnézést mindazoktól, akik esetleg kimaradtak. Ha valaki szerez még egy P rendszámot, elhozhatjuk a másik halottas Volgát is, az már komplett gyászmenet!:)
Egyébként meg az emberek is változnak, néhány év alatt komplett világnézetük tud átrendeződni, hát miért pont az a szegény Volga ne változhatna meg, ugye? Nem kell mindíg múltbéli tetteit felemlegetni. Mos tMóron például rózsaszin lepkepillangók, meg csillagocskák szálltak reá.

Tommi 2008.10.30. 12:46:15

A rózsaszín csillagocskát azt hiszem én tettem rá... A pillangólepkét, vagy mifene az, azt meg nem tudom ki...

streetsta · http://www.managertoys.hu 2008.10.30. 16:40:46

Tommi · tommi.blog.hu 2008.10.30. 12:46:15
Ahhaa, megvogy zsivóny! Most már csak a lepkepillangóst kell lebuktatni -nagyon veszélyes dolog ez a lepkepillangóval, mert ha arra jár Süsü, miszerint várj meg, lepke várj meg!, oszt esetleg kárt tesz a kis testével, vagy lángot köhint rá... Ugye! Sosenem tudhassuk.

Kifordított kacagány 2008.10.30. 23:34:45

persze, mert az a gépsárkány pont úgy néz ki, mint amiben kárt lehet tenni.
süti beállítások módosítása