Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Apu nagyot alakít

2009.03.16. 13:00 | Sanyi. | 13 komment

Címkék: parkolás szomszéd baromállat

Lakótelepen lakom,
Zajlik itt az élet.
Látok itt szomorút és szépet,
Újabb vidámsággal örvendeztet az élet!

Lokáció: Lakótelep, Pécs
Időpont: korai XXI. század,
Megfigyelt faj: Homo (Sapiens?) Beleszarokusz Hungarorum Nempitekusz

Megint hétvége. Reggel van, a család ébren. Gyerekjátékokon esve-kelve lavírozok a konyha nappali tengelyen az újabb és újabb koffein inputokért. Hosszú este volt, szétbombáztam a Mazda foteljeit - közben komló és maláta alapú nedűt szürcsölgetve. Az ülések elfogytak, a sör nem, aztán mégis.
Szóval nagyjából 7 óra lehet, amikor két műanyag dömperről nekilendülve az arcom felkenődik a konyha ablakra, a nedű meg a falra. Lecuppantottam a pióca csókját az üvegről, és kinyitom a szemem. Bááázdmeeg!

Az idióta kockalakó este letette a vasat megint. Többször figyeltem már ezt az alakulatot – merthogy még szaporodik is ám.


Egy rövid környezetrajz a tulajdonosról, és a csatolmányokról:

Apu: „Telt”, jó 190 cm magas kopasz, párnanyakú szemüveges tag. Nem az a vadállat típus, de látványosan szarik mindenre. Fantasztikus korábbi parkolásaival már sikerült kivívnia tiszteletemet. Taktikájának lényegét talán úgy fogalmaznám meg, hogy minden mindegy, csak ne kelljen sokat gyalogolni. Úgyhogy gyakran láthatjuk KIA faszagyerek a tömbben.

Anyu: Hasonló felépítésű mint az ura, átlagos – hangos – panellakó vállalkozófeleség.

A még nem kifejlett egyedek: Egy gyakorló kamikaze kisfiú – akinek nyári szórakozása a szimultán forgalomba való kirohanás napi többszöri gyakorlása. A szülők ugyan soha nem figyelnek szerencsétlenre, de  pulyának eddig mázlija volt, némi ordítással általában megússza -, és egy G. Evelinre hajazó kislány, csendes, meghúzódó típus.
 

Szóval letette a gépet Apu, de rendesen.

Anyu sem messze parkol tőle, az ezüst Suzuki Altot repüli. Jól felismerhető bő lére eresztett parkolásairól. Mindig üdítően hatott rám, amikor hosszasan figyelhettem amint a Suzit betaktikázza a sokak által áhított pakolóhelyre. No persze nem egyre, hanem jó érzékkel úgy belőve hogy megszüntethesse további két átlagos méretű kocsi beállási lehetőségeit.

És igen, most vettem észre, hogy az amúgy szűk helyeket nem kedvelő hölgyeménynek mintha mégis rövidre jött volna.

Ők Hombárék. Apró udvarunk legszebb virágszálai. Fajuk büszke példányai. A világ örökségének és boldogságának letéteményesei. S ők nevelik a büszke új nemzedék zseniális lángelméit.

Esküszöm szeretek itt élni! Szar…de szórkoztató.




Szerintünk : : (3/5)
Szerintetek : (4,7/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr14992457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZON 2009.03.16. 13:33:44

Azért parkol így, hogy olvashasd a KIA hátsó üvegén lévő markecinget. Majd kimatekolja a képek alapján, hogy honnan készültek a képek, és letépi a plombát a villanyórádról, az ELMÜ meg jól megbüntet.

Hetfield 2009.03.16. 14:08:40

Anyu megtaníthatná aput járdával párhuzamosan parkolni :)

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.03.16. 14:13:04

Mennyi ilyen barom van....
Nálunk olyan van,hogy NAGYTEHERAUTÓVAl jön haza a panelba és elfoglal 3 autónyi helyet az amúgy is szűk utcában,ugyanis a másik oldal magánház-sor és csak egymás után tudsz parkolni párhuzamosan az úttesttel.

loláb 2009.03.16. 14:21:49

Európa (parkolási) kulturális fővárosa 2010...

AtoszMester 2009.03.16. 14:43:49

Még jó hogy olvasok blogot. Elmentem a szomszédba. Üdv: Hombár :DDDDDD

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2009.03.16. 15:58:32

Sok szeretettel küldöm Hombáréknak az alábbi videót:
www.youtube.com/watch?v=kSNogBX0CX0

Kifordított kacagány 2009.03.16. 16:07:56

van aki sört rak ki a köztisztaságiaknak, van aki mást, ebben én nem látok semmi kivetnivalót:)

biker_kolee 2009.03.16. 16:56:37

Ez nem a b*meg, ez a fakkjúb*meg esete. :D

zalkapone 2009.03.16. 18:28:03

Szimpatikus úriember! De szeretnék én is ilyen szomszédokat!

29 Palms 2009.03.17. 13:07:34

Van logikus magyarázat. Hombár este véletlenül néhány felessel tovább maradt a törzshelyén, de aztán úgy ítélte meg a helyzetet hogy tud ő még vezetni. Haza is jutott, gondolta leparkol az asszony kocsija mögé szépen párhuzamosan. Egy darabig bűvészkedett a kormánnyal mert túl szűk volt a hely, de idővel úgy látta hogy ez már jó. Kiesett a betonra, és beletántorodott a pocsolyába. Valahol az utolsó működő agysejtje azt jelezte, hogy ha ezt most látta valami későn fekvő szomszéd, akkor az nem tesz jót a renoméjának. Ahogy távolodott az autótól, azon gondolkodott hogyan mutathatná meg hogy ő mégiscsak a ház ura. Látott valami ezüst derengést, és ekkor jött az isteni szikra, hiszen ezek a szemetek megint rossz helyre rakták a kukát! Ez remek alkalom volt a bosszúállásra, a maradék egyensúlyát összeszedve belerúgott, és remélte hogy ezt is sokan látták. Még megállapította magában, hogy furcsán törnek ma a kukák, de hát ez nem is csoda a XXI. században, bezzeg a régiekben még volt anyag...a többit elmesélik a képek.

Tommi 2009.03.20. 13:35:59

El kell kezdeni a KIA-t használni szemetesnek, és kész. Nem lesz több gond azzal, hogy ott parkolnak...
süti beállítások módosítása