Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Tornász, mi van veled?

2009.06.26. 21:00 | scheerti | 7 komment

Címkék: vb bajnokság rali versenyautó citroen wrc loeb

Sebastien Loeb a rali Michael Schumachere és Valentino Rossija egyben. Egy francia versenyző, aki már nem az A-csoportos raliautók világában lett sikeres. Igazi WRC-s: itt már nincs huncutság és látványos autózás. Pontos, kimért, a legapróbb mozdulatokig megtervezett versenyzést várhat tőle a közönség. Aztán a legváratlanabb pillanatban villan egyet, pont, mint a feljebb említett versenyzők tették és teszik. Űrhajót vezet a régi nagy versenyzőkhöz képest, de azt elképesztően jól csinálja. 

52 ralit nyert meg, - mindet Citroennel - 5 világbajnoki címet szerzett, 2003-ban is mindössze egy ponttal maradt el Solbergtől. Sokak szerint nem is ember, inkább valami gép, aminek csak azt tanították meg, hogy hogyan kell nyerni. Azóta a ralivilágbajnokság papírforma szerint zajlik, mindenki azt találgatja, hogy ki lesz a második. Aztán mikor úgy tűnik, hogy esélye van valakinek elkapni, akkor olyan időt autózik, hogy minden csapatvezető rémülten mered a stopperórára. A Citroennél pedig csak mosolyognak, nem véletlenül. A gazdasági válságra és nagy csapatok kivonulására sem lehet fogni a Citroenes győzelmeket, már előtte sem akadt senki, aki felvehette volna velük a versenyt.

2009-ben eddig öt versenyt nyert meg egymás után, Szardínián megbüntették, aztán az Akropolisz ralin bukott egy borzasztó nagyot:

(video a tovább után)

Kiszállt a kocsiból, de folytatni nem tudta, Hirvonen simán nyert. Most pedig olvasom a Sportgézán, hogy ismét bukott a lengyel ralin. Ha Hirvonen nyer, vagy második lesz, akkor Loeb visszacsúszik a pontversenyben a második helyre. Ehhez azonban még a leghíresebb tornásznak is lesz egy-két szava.




A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr681210757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csiky944 2009.06.26. 21:15:42

nem szeretem Loeb-öt
Toivonen-t vissza
ja őt nem
Vatanen kell ide :)

biker_kolee 2009.06.26. 21:47:24

Mivel kettőre nem lehet voksolni, ezért arra nyomtam, hogy hadd csússzon, jót tesz. Viszont Röhrl-t is szívesen látnám. :)

@csiky944: Ő meg pláne jöjjön. :)

zalkapone 2009.06.26. 22:00:56

Vissza a B-csoportot nekünk!!!

yenoee 2009.06.26. 23:23:34

A helyes válasz a B. :)

Wizardus86 2009.06.29. 01:21:48

az hogy bukott lengyelben, egy dolog
super-rallye-ban folytatta a versenyt, és a többi citorenes pilótát MEGÁLLÁSRA kényszerítették a csapatvezetők, hogy beréhesse őket.

csapattaktika vagy csak simán undorító?

Alf (törölt) 2009.09.29. 11:29:50

köszi a finn feliratot:)

valaki meg tudja mondani, hogy miért a subaru impreza meg a mitsubishi evo a favorit az utcai harcos tiniknél, ha a citroen nyeri folyamatosan a wrc-t?
süti beállítások módosítása