Hirdetés

Címkék

Címkefelhő

Hirdetés

Beszóltak

Autófilek még

Játék, nyertesekkel

2008.06.28. 13:39 | prokee | 20 komment

Címkék: játék nyertesek

Hmmm... Elég alacsony volt a részvétel, nem tudom, hogy a nehéz feladat, vagy a rossz időzítés miatt. Mindenesetre tökéletes, részletes telitalálat nem érkezett, bár nem is volt elvárás. Ráadásul ketten felismerték az alkatrészeket, közöttük csupán a részletek döntöttek - volna, ha IndaPassal bejelentkezve kommentálnak. Mivel a szabályokban kikötöttük, hogy csak az ilyen megfejtéseket fogadjuk el, sajnos az első három helyezett kiejtette magát.

Ebből három dolog következik:

- Nincs érvényes telitalálatos megfejtés;

- Legközelebb valószínűleg nem kötjük IndaPasshoz a részvételt;

- Jim, Streetsta és Palaga János valószínűleg kapnak valami vigaszdíjat, mondjuk Kia Rio-s bögrét, ha megfelel :)

Nos, akkor először a megfejtés, majd a nyertesek következnek:

1. Suzuki Ignis bal első csonkállvány (kerékagy)

2. Suzuki Wagon-R+, Ignis gyújtáskapcsoló zárbetét, azonos az Opel Astra F, Agila, Vectra A betétjével.

3. Suzuki Liana gyújtáskábel, 1. henger

4. Suzuki Swift ajtóhatároló

5. Kia K2500 keresztstabilizátor szilent

 

A helyezettek pedig:

1. Aladinrh (majdnem tökéletes megoldással, csak az ajtó zárbetét nem stimmelt) - Kia karórát nyert.

2. GTVili (három találattal) - Kia szerszámkészletet nyert

3. rognork (egy fél ponttal - mondtam, hogy kevéssel is lehet nyerni :) ) - Kia kártya-dobókocka készletet nyert.

Gratulálunk, e-mailben felvesszük a kapcsolatot, és egyeztetünk a részletekről.

A következő forduló ajándékai és felajánlója már megvan. Ami valószínűleg változik:

- hét közben lesz a kérdés, és 24 óra lesz a válaszokra

- e-mailban lehet tippelni, a kommentek zárva lesznek az adott postnál

- lehet, hogy egyszerűsödik a feladvány




A bejegyzés trackback címe:

https://autofilia.blog.hu/api/trackback/id/tr83543326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rognork 2008.06.28. 15:58:03

MUHAHAHAHA!!!!!!!!!

streetsta · http://www.managertoys.hu 2008.06.28. 15:58:26

Jahh, az a rohadt indapass.... Jól elfelejtettem, ráadásul már tegnap is néztem, meg tudtam is a megoldásokat, de lusta voltam, pedig a Kiás karóra meg a szerszámkészlet faja!
Nehogymár egyszerűsítsetek rajta, ha én meg tudtam mondani, aki sem gyakorlott autóbontós (csak néhány kocsit szedtem eddig apróra), sem raktárkészletek korlátlan ura nem vagyok, akkor a minimum, hogy ennyire kacifántos legyen! Közbevetőleg jegyzem meg, azért sem írtam korábban, mert meg voltam győződve róla, hogy sokan nálam gyorsabban és pontosabban válaszolnak majd...
A bögre klassz lehet, de pusztán a dicsőség is melegséggel tölti el szívemet:)))

rognork 2008.06.28. 16:17:31

na akkor emellett elég idegesítő lehet, hogy benyögök egy szilentet, és ezzel a 3. helyre futja. szerencsére munkában megjegyzi az indapasst, nem kell külön bejelentkezni.

streetsta · http://www.managertoys.hu 2008.06.28. 16:23:21

Dehogy idegesítő. Az zavarna egy kicsit talán, ha csak én tudtam volna a megfejtést, és még csak be sem küldtem volna. Mint a fel nem adott öttalálatos szelvény...
De komolyan mondom, annak örülök a leginkább, hogy többé-kevésbé felismertem a dolgokat.

Rocko- 2008.06.28. 18:35:33

van egy fel nem adott lottóötös szelvényed?! :D

arthur877 2008.06.28. 20:12:38

Vajon nekem indapass-os a nickem...???

streetsta · http://www.managertoys.hu 2008.06.28. 20:53:15

Rocko: még nincs, de tudom a számokat (iletve tudom, hogy tudni fogom), csak még a perpeetum mobilémat kell befejeznem, ugyanis amikor már az is működik, tudom, hogy beugranak a számok, és avval mehetek a lottózóba feladni a szelvényt. Tudom, biztosan tudom, hogy meglesznek a számok is, a hangok szokták mondani itt a fejemben...

Hetfield 2008.06.28. 21:55:04

Az is lehet még igazi autóbuzi, aki egyiket se ismerte fel? :-D

prokee · http://blog.prokee.hu 2008.06.28. 21:59:41

carlos80:
Csak ha nem vallja be :)

rognork 2008.06.28. 22:03:25

az lenne a szerény javaslatom a továbiakhoz, hogy régebbi gépekről is válogass be pár alkatrészt, pl zsigulátor üzemanyagszivattyú, régi stift bármi, meg ilyeneket...
nagyobb területet lehet lefedni, több esélye lenne a nem szerelő nem kereskedő buziknak is

Hetfield 2008.06.28. 22:03:39

Akkor legközelebb egyszerűbb feladatokat adjatok :-) PL: bal első ajtó, külső visszapillantó, acélfelni, motorházfedél :-D

Rocko- 2008.06.28. 23:59:32

streetsa: az jó, helyes. :D
nekem is megvanna ka számok. csak a sorrndet nem tudom ,meg h mikor húzzák ki őket. :D

JIM 2008.06.29. 00:32:24

Engem csak simánn nem engedett indapass-ra átregelni igy "buktam" dehát buli az élet.

Vargnatt 2008.06.29. 13:11:39

Streetsta, van, aki még egy kocsit sem kényszerült apróra szedni, ettől már rögtön legyen totál esélytelen az illető?

Az a baj az alkatrészekkel, hogy amit egy átlagos autórajongó is ki tudna találni, abban nincs kihívás, amiben meg lenne kihívás, azt már többnyire csak az tudja, aki benne van valamennyire az autószerelésben is. De tudtommal ez nem autószerelők, hanem autórajongók blogja.

Miért nem lehet inkább ritka autótípusokat kitalálni, vagy olyasmi kérdéseket feltenni, mint amilyenek a Belsőségen is szoktak lenni, ha ajándékot szeretnének osztani?

prokee · http://blog.prokee.hu 2008.06.29. 13:21:15

"Miért nem lehet inkább ritka autótípusokat kitalálni, vagy olyasmi kérdéseket feltenni, mint amilyenek a Belsőségen is szoktak lenni,"

Hát, nem vagyunk Belsőség :)
Nem lesz mindig alkatrészitalálós kérdés, türelem !

kis fehersas 2008.06.29. 14:52:17

Úgylátszik egyesek már azt sem tudják mi mire való, vagy egyáltalán miből áll össze a járgányuk. Csak az a lényeg, hogy 190-250 km-el száguldozni lehessen vele és Ön mutogatósként játszák az agyukat mert "nem tudom miből!" milliós autókkal rohangálnak és a másikat semmibe véve, KRESZ szabályokat felülbírálva közlekednek, és azzal a tudattal vesznek részt a közúti forgalomban.Ők jó fiúk. Akkor,amikor viszont vizsgára viszik a járgányukat, döbbenten veszik észre, hogy mennyibe is kerül a vagányságuk. Ezt viszont meg kell fizetni.

Vargnatt 2008.06.29. 15:23:30

Kis fehérsas, talán egy kicsit túlzó következtetéseket vonsz le a dolgokból. Nem tudom, konkrétan kire céloztál (már ha céloztál valakire), személy szerint életemben nem vezettem még 100 km/h-nál gyorsabban, és ezt a sebességet is csak kétszer mertem kipróbálni a 43000 km-t futott eredeti főtengelyes Trabantommal.

És nem mindenki maga szereli az autóját, még akkor se, ha olyan egyszerű szerkezetről van szó, mint a Trabi. Ajtózárat már cseréltem, meg gyertyát is, de mivel nem vagyok képzett autószerelő, és nem is volt soha senki a közelemben, aki megtanított volna autót szerelni, ezért a komolyabb javításokat inkább olyanra bízom, aki ért is hozzá.

Ha szaktudás nélkül nekiállnék komolyabb javításnak, az kb. olyan lenne számomra, mintha valamelyik családtagomat kezdeném el műteni otthon, ahelyett, hogy kórházba vinném.

Én is szívesen bütykölgetném, ha tényleg értenék hozzá, de inkább elismerem, hogy nem értek, és inkább nem kontárkodok bele, mert azzal még a közlekedésbiztonságot is veszélyeztetném.

És - prokee -, türelmesen várom a következő játékot, hátha az majd jobban megy. Köszönjük a lehetőséget, hogy játszhatunk!

prokee · http://blog.prokee.hu 2008.06.29. 16:00:50

Hááát, attól simán lehet valaki autóbuzi, hogy nem ismeri fel az alkatrészeket - csak nem lesz neki klafa Kiás karórája :))))

streetsta · http://www.managertoys.hu 2008.06.30. 08:44:12

Vargnatt: természetesen nem vagyok kirekesztő. De vannak játékok, amiben csak azok tudnak játszani, akik ismerik a játékot. Ha mindet nem is ismered fel, egy részére te is rámosolyogtál, hogy ni, ezt eismerem. Tegnap megmutattam egy cimborámnak a képeket, mit ismer fel. Szerintem egy autót sem bontott még meg komolyabban, de Bogár-Porsche vonalon elég képzett autóbuzi, meg egyébként is nyitott szemmel jár. Azon sem lepődnék meg, ha komolyabb szereléseket sem csinált volna saját maga. Ennek ellenére az első képre rávágta, hogy valami futómű elem, mert látni a csapágyfészkeket, meg öntvény, a zárbetétre hogy termosztátház, a határolóra kis gondolkodás és fejvakarás után, hogy borotva, a stabrúd szilentre meg gondolkodás nélkül mondta, hogy stabrúd szilent. A gyertyapipára nem tudott mit mondani. Aztán rövid beszélgetés, és rávezetés meg a képek alaposabb megnézése után csak jöttek az ahák, meg perszék, a gyertyapipánál a bazmeg, meg a gyújtáskapcsoló-zárbetétre is csak annyit mondott, hogy fel kellett volna ismernie. És mekkora élmény volt a rácsodálkozás utáni "aha"-effektus!
Szóval ha sokféle autót ismersz közelebbről (nem feltétlenül szerelés okán), elképzelésed már lesz a dologról. Én amondó vagyok, hogy egy autó megismeréséhez a legjobb út, ha lemosod. Persze a szerelés/szerelhetőség is sokat elmond egy kocsiról, de egy alapos külső-belső (én ide a motorteret is beleértem) takarítás során szinte minden porcikáját megismered, megérinted. És akkor biztos úgy nézel az ajtóhatárolóra, hogy ilyet már láttam, de b.meg, hol?? Aztán amikor rájössz, ott a felismerés öröme,meg "aha"-effekt.
süti beállítások módosítása